avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata salariu

Buna ziua,
in luna ianuarie in urma unei discutii telefonice cu managerul de zona pe fondul neplatii la timp a salariului mi s-a sugerat sa-mi dau demisia,eu refuzand acest lucru.A doua zi deoarece situatia era destul de incordata am acceptat sa-mi dau demisia spunandu-mi-se ca voi primi salariul si indemnizatia aferenta concediului la timp.In urmatoarele zile m-au anuntat colegele ca administratorul firmei a trimis o notificare cu suma aferenta zilelor de concediu pe care trebuia sa o semnez. La inceputul lunii aprilie am trimis o notificare pentru plata salariului,a zilelor de concediu si pentru remiterea deciziei de incetare a contractului de munca dar nici pana astazi nu am primit nimic. Zilele trecute am facut si sesizare la ITM.Un avocat m-a informat ca pentru actiunea in instanta toate taxele si onorariu m-ar ajunge la 2000 lei.Doresc sa stiu daca se merita sa ajung in instanta,avand in vedere ca suma ce ar trebui s-o primesc este in jur de 2000 lei.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 18:38, 20 Mai 2009
Chiar m-ati facut sa rad cu o astfel de parere ... nu v-am sfidat ... cunosc foarte bine activitatea ITM-urilor si nu au asa ceva.

Imi cer scuze, nu am avut intentia sa sfidez, dar serios, ITM nu acorda asistenta juridica persoanelor fizice in litigiile de munca. Ca pot da o consultanta celor care se adreseaza cu probleme din domeniul lor de activitate, este altceva, dar utilizatorul era interesat, cred de o reprezentare in instanta...
si ce se intampla daca va spun ca am cunoscut un asemenea caz?...sa fiu si mai suparata pentru tratamentul ostil folosit de Dmv?
:offtopic: Interventie moderator
Nu cred ca sunteti supusa unui tratament ostil pe acest forum ... cred ca vi s-a explicat ca nu s-a mai intamplat si nici nu am auzit ca in cele 42 de ITM-uri din tara sa fi existat o asemenea situatie ... poate ne spuneti dvs despre ce ITM este vorba?
Salariatul poate solicita instantei un avocat din oficiu prin serviciul de asistenta judiciara, dar nicidecum ITM-ului.

Alte discuții în legătură

Stie cineva unde deschid un proces ( litigiu de munca?) cu stima . benga112 benga112 Am comiciliul stabil in Bucuresti sector 5 -Am lucrat la o firma in sectorul 3 Bucuresti.Doresc a deschide un proces firmei la care am lucrat sector 3 ... (vezi toată discuția)
Litigi de munca marcelmunteanu marcelmunteanu lucrez cu contract de munca pe perioada nedeterminata, si lucrez de 8 luni in fiecare luna 240 de ore si sunt platit pe 168 de ore.ce pot face (vezi toată discuția)
Conflict de munca coracfg coracfg Angajatorul a semnat in numele meu CIM ,statele de plata,decizia de incetare a CIM,nu mi-a platit salariul pe 2 luni +10 zile CO.(mentionez ca m-au santajat sa ... (vezi toată discuția)