avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchidere firma....lamuriri urgent!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchidere firma....lamuriri urgent!

Va rog frumos sa ma ajutati cu niste lamuriri.
Cum este mai avantajos pentru mine, sa mut o societate de la Bucuresti la Ilfov, sau sa o inchid pur si simplu si sa imi fac o alta firma? Care sunt pasii pentru inchiderea definitiva a unei societati care nu are activitate?
Cel mai recent răspuns: mitachealina , utilizator 14:48, 22 Februarie 2012
davidoff a scris:

Va rog frumos sa ma ajutati cu niste lamuriri.
Cum este mai avantajos pentru mine, sa mut o societate de la Bucuresti la Ilfov, sau sa o inchid pur si simplu si sa imi fac o alta firma? Care sunt pasii pentru inchiderea definitiva a unei societati care nu are activitate?

Este mai simplu si mai putin costisitor sa schimbati sediul social, decat sa inchideti societate si sa deschideti una noua. In acest caz societatea va fi radiata din registrul comertului Bucuresti, urmand sa fie in scrisa in registrul comertului Ilfov. Cu aceasta ocazie se va modifica numarul de inregistrare in registrul comertului (J), insa va avea acelasi CUI.

Referitor la inchiderea societatii este de preferat sa faceti dizolvarea concomitent cu lichidarea si ulterior radierea. Radierea fara lichidarea se poate face numai daca societatea nu are datorii catre stat sau terti.

In situatia in care sunt datorii este nevoie de numirea unui lichidatori.
Mai este necesara numirea unui lichidator, daca pe firma nu mai sunt bunuri sau mijloace fixe? Trebuie anuntat la finante inchiderea firmei, sau doar la Registrul Comertului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere srl ANCA-ELENA ANCA-ELENA buna seara , va rog un mic ajutor doresc sa inchid societatea pe care o administrez impreuna si prietenul meu, nu avem datorii la fisc, am platit absolut tot ... (vezi toată discuția)
Radiere / lichidare (= "închidere") automatĂ a unei firme? Princess12 Princess12 Radiere / lichidare (= \"închidere\") AUTOMATĂ a unei firme Cu scuze fiindcă tot nu reuşesc să înţeleg diferenţele dintre DIZOLVARE / LICHIDARE / ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma fara activitate - nu am depus nici un act la fisc Profelis Profelis Am o firma pe care am infintat-o in 2005 ce nu a avut niciodata activitate, nu am depus nici o declaratie fiscala etc... Pur si simplu am creat-o am ... (vezi toată discuția)