avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Atributiile Asociatiei de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Atributiile Asociatiei de proprietari

Bună ziua! Locuiesc într-un bloc cu 4 etaje din oraşul Bacău. În ultima lună s-a produs o avarie la sistemul de canalizare al blocului (ţevi). De la subsol vine un mirosul insuportabil de rahat ignorant al vecinilor, spun ignorant pentru că nimeni nu se sesizează. Problema nu ştiu sigur care este, dar s-a mai întâmplat odată şi căzuse un cot care îmbină cele două ţevi (ţeava de pe coloană şi cea care intră în bloc. M-am prezentat la Asociaţia de proprietari de care aparţin şi mi-au spus ca repararea problemei se face cu banii locatarilor şi nu este de datoria Asociaţiei. Lucru dubios pentru mine, deoarece blocul a fost izolat şi au fost schimbate în trecut, ţevile de apă rece prin intermediul asociaţiei de proprietari. Nimeni din toată scara blocului nu vrea să fie şef de scară, iar mie nu îmi permite timpul şi nu pot să mă încarc cu această responsabilitate. Rugămintea mea, către cei care vor citi aceasta postare este următoarea: există o lege unde este specificat că repararea ţevilor de la subsol nu revine Asociaţiei de proprietari? Am citit pe internet despre un fond de reparaţii pe care cei de la asociaţie mi-au spus ca nu îl contabilizează... Cum pot rezolva această problemă în cazul în care este de datoria Asociaţiei să repare orice avarie survenită la subsol? ªi ce nr. de lege specifică acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:07, 5 Septembrie 2014
Alecseinovici,
Cred ca ati primit raspunsurile cele mai bune. Acum, fiind mai informat mergeti la asociatie si incercati sa-i abordati din nou. Daca situatia treneaza, mergeti la Primaria Bacau, acolo exista un birou - Serviciul Asociatii de Proprietari si prezentati (in scris) tot ceea ce ne-ati postat mai sus si atunci o sa vedem daca asociatia dvs. are vreun rol sau nu in a lua toate masurile care se impun pentru curatarea, salubrizarea si repararea conductelor sistemului de canalizare...
In alta ordine de idei - cam care ar fi in opinia dvs. atributiunile unui responsabil de scara? Ce, trebuie sa care acesta in spate, o piatra de moara, tre' sa varuiasca scara, sa faca curatenie la subsol, sa repare sau sa consolideze peretii?
Daca nu acesta sunt atributiunile unui responsabil de scara, atunci, pentru ca doar dvs. va pasa de ceea ce este pe-acolo, solicitati o intalnire cu vecinii dvs. (sedinta de casa scarii), incercati alegerea unui mic comitet de scara (2-3 persoane) din care sa faceti parte si daca nici acum nu reusiti sa alegeti un responsabil de scara, propuneti-le vecinilor ca doriti dvs. sa va ocupati de aceasta chestiune, pe un timp limitat. Nu stiu, poate o sa va placa "munca benevola in folosul societatii" si acest timp limitat o sa se prelungeasca.
Inca ceva - incercati sa mai lecturati legislatia specifica ca sa stiti cum discutati cu conducerea as. prop.
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine si cum raspunde juridic de inlocuirea unei tevi de apa (sparte) intr-un bloc de proprietari ? Maria Burs Maria Burs Buna dimineata ! De un an de zile am semnalat administratorului si presedintelui blocului spargerea unei tevi, care a umezit unul dintre peretii WC-ului de ... (vezi toată discuția)
Probleme incalzire cerul cerul Locuiesc intr-o garsoniera.2 din 3 coloane de agent termic nu functioneaza(la baie si la bucatarie este rece).Am fost la presedintele asociatiei de locatari si ... (vezi toată discuția)
Parti comune ? danican danican Buna ziua ! Sunt confruntat cu o situatie ciudata...in blocul nostru , de tip vechi , atipic , teava de scurgere de la cada trece , spre conducta ... (vezi toată discuția)