avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundatii dupa reabilitare - cine raspunde ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundatii dupa reabilitare - cine raspunde ?

Buna ziua, locuiesc intr-un bloc de 7 etaje, la etajul 5. In urma reabilitarii proaste, cand ploua foarte tare apartamentul de la etajul 7 este inundat in unele locuri, inclusiv apa curge pe jos in bucatarie. Problema este ca de la ei, curgand pe la teava de calorifer, deci prin interiorul apartamentelor, apa ajunge la 6 si la mine la etajul 5. Ei se pare ca intentionat nu astupa-izoleaza in acel loc, ca sa se evacueze apa ! (Au si spus la un moment dat ca "doar n-o sa lasam sa se adune apa la noi" ) In aceasta situatie, cine raspunde ? Asociatia da vina pe primarie si pe firma de reabilitari. dar eu gandesc ca, chioar in situatia in care inundatiile de la etajul 7 sunt din cauza proastei reabilitari, ei ar avea posibilitatea sa faca in asa fel incat sa nu curga apa mai jos, fiindca aceasta nu curge prin pereti, ci asa cum spuneam, fix in jos de-a lungul tevii de calorifer, ajungand sa imi ploua in bucatarie si sa se faca un lac pe jos. Ori asta nu s-ar intampla daca nu ar exista acel orificiu. Daca ar fi in regula asa ceva, atunci ar fi aberant, as putea face si eu o gaura sa curga mai jos, nu ? Dar gandesc ca l;egea nu poate permite astfel de aberatii. Va rog, in aceasta situiatie, imi puteti spune daca ma pot indrepta cu o actiune in instanta impotriva vecinilor de la etajul 7, am sansa sa castig ? Va multumesc !:sorry:
Cel mai recent răspuns: Vranceanud , utilizator 01:03, 30 Septembrie 2014
Ma gandesc sa trimit cat mai repede notificari atat asociatiei cat si vecinului de la 6, deci exact cel de deasupra mea, nu de la 7. In fond, asa cum spuneati, trebuie expertiza, eu nu stiu cae este cauza dar apa curge de deasupra mea, din apartamentul de la 6. Si aceeasi problema ca si la 7 - neglijenta de a-si izola tevile, au lasat efectiv o gaura si pe acolo curge apa intr-o veselie la mine. Daca dau in judecata pe cel de la 6, si pierd, se va stabili vinovatul si cel putin voi sti cine este.
De fapt, intrebarea mea este daca un apartament, intermediar, cum este cel de la 6, intr-o astfel de situatie, nu are totusi io anumita raspundere pentru neglijenta de a lasa spatii libere prin care curge apa mai jos.

@ gerberga - dvs spuneti:
"Oricum se vor efectua expertize pentru a se stabili motivul inundatiilor, culpa plus daca este posibil ca printr-o simpla reparatie in apart de la et.7 sa se rezolve cu scurgerea apei la apartamentele inferioare. Doar daca e posibila reparatia din interior si nu se face de catre proprietar se poate angaja raspunderea acestuia."

Eu cred ca exact asta e problema. De fapt, pe mine ma intereseaza apartamentul dede deasupra mea, deci 6 nu 7. Ei au teava 9coloana) de incalzire de la bucatarie mascata cu rigips, astfel incat nu se poate vedea ce se intamnpla acolo. Apa se prelinge, probabil de la 7, trece pe la ei, si ajunge la mine. Ma rog de o luna de ei sa indeparteze o mica bucata din acea masca de rigips (sau sa ma lase pe mine sa fac acest lucru) pentru a baga acolo o substanta izolanta astfel incat apa sa nu mai curga in voie si sa ajunga la mine, la etajul 5. Nu primesc decat amanari, promisiuni, nu au timp, nu ma suna, nu raspund la telefon etc, lucruri de acest fel. Maine deja am sa le trimit prima notioficare scrisa prin posta, e posibil sa nu o ridice. Ma gandesc ca in final daca nu se rezolva sa ii dau in judecata. Apa cuirge din apartamentul lor si cu o simpla astupare a unui orificiu nu ar mai ajunge in apartamentu;l meu, iar ei refuza sa faca acest lucru.

Ultima modificare: Vineri, 26 Septembrie 2014
Adriantot, moderator
Mai am o intrebare: daca nu sunt sigur ca persoana pe care o stiu ca locuieste in respectivul apartament de deasupra mea (s-a mutat de circa un an ) este proprietara apartamentului ? Poate acesta e pe numele parintilor. Voi intreba la asociatia de proprietari, dar daca nu vor sa imi comunice, ce pot face ? Citeam pe acest forum, la un alt suibiect, ca un domn avocat spunea ca la primul termen se poate solicita instantei sa faca io adresa la taxe si impozite - in cazul meu mai degraba la asociatie, ca sa se afle numele corect, real al proprietarului. Se poate acest lucru ?

Cutia postala a persoanei are usa lipsa (rupta), pe usa apartamentului nu scrie nimic iar la avizier e trecut numai numarul apartamentului, nu si numele. Mai demult era trecut si numele, asa ca l-am retinut. Inseamna ca acela pe care l-am vazut trecut la avizier era numele corect , adica persoana respectiva era proprietara apartamentului ? Poate parea o chestiune neimportanta, dar mi-e teama sa nu mi se respinga actiunea din aceasta cauza. Ce ma sfatuiti ?
Ultima modificare: Marți, 30 Septembrie 2014
Vranceanud, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, locuiesc intr-un apartament din bucuresti, sector ... Georgianactn Georgianactn Buna ziua, Locuiesc intr-un apartament din Bucuresti, sector 4, unde blocul a intrat in reabilitare termica. Schela blocului a fost montata in august iar ei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul unui apartament, nelocuit (aflat la etj 3), ... GabM GabM Buna ziua, In cazul unui apartament, nelocuit (aflat la etj 3), neasigurat, dar inundat grav din cauza infundarii instalatiei de scurgere/canalizarii de la ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea termica a acoperisului catalinmos catalinmos Buna ziua, Locuiesc in Brasov, intr-un bloc cu 4 etaje si 2 scari, un total de 35 de apartamente si din nefericire, locuiesc la etajul 4. S-a inceput ... (vezi toată discuția)