avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensie limita de varsta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensie limita de varsta

Buna ziua. Am o salariata care implieste 60 de ani pe 3 octombrie 2014. Am depus dosarul de pensionare la data de 03. 09.2014. Intrebarea mea este : cand trebuie sa fac incetarea contractului de munca ? la ce data ?
Mentionez ca salariata isi va contiuna activitatea la societatea noastra chiar si dupa pensionare. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dan197 , utilizator 15:38, 10 Septembrie 2014
1. Din Codul muncii:

Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
...
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare;
...

(2) Pentru situatiile prevazute la alin. (1) lit. c)—j), constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.

2. Pentru salariata in cauza varsta standard de pensionare este de 59 de ani si 11 luni.

3. - Trebuia sa-i faceti incetarea de drept a contractului individual de munca (CIM) cu data de 3 septembrie 2014.
- Cu aceeasu data ii puteati incheia un nou CIM.
Dar cu data de 10..09.2014, nu pot face incetarea si deschiderea unui alt contract de munca ?
Iti puteti face incetarea c.i.m. cu aceasta data si ,totodata, sa incheiati un nou c.i.m.
va multumesc frumos. Faptul ca nu am incheiat activitatea si noul contract la data de 03.09.2014 , afecteaza cu ceva pensia?
Nu afecteaza cu nimic pensia.

Alte discuții în legătură

Un angajat s-a pensionat fara sa anunte angajatorul simi82 simi82 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema: Unul din salariatii nostri are contract de munca pe perioada nedeterminata. Anul trecut in ... (vezi toată discuția)
Incetarea c.i.m. in cazul pensionarii pentru limita de varsta MariaRamona MariaRamona Cum se procedeaza in situatia in care nu am anuntat angajatorul de depunerea dosarului de pensionare, iar aceasta a primit instiintare de incetare a ... (vezi toată discuția)
Cumul salariu pensie noneyro noneyro Se poate continua CIM dupa virsta de pensionare, cumulind salariul cu pensia, deci fara incetarea CIM ? (vezi toată discuția)