Buna ziua. Am o salariata care implieste 60 de ani pe 3 octombrie 2014. Am depus dosarul de pensionare la data de 03. 09.2014. Intrebarea mea este : cand trebuie sa fac incetarea contractului de munca ? la ce data ?
Mentionez ca salariata isi va contiuna activitatea la societatea noastra chiar si dupa pensionare. Va multumesc.
Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
...
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare;
...
(2) Pentru situatiile prevazute la alin. (1) lit. c)—j), constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.
2. Pentru salariata in cauza varsta standard de pensionare este de 59 de ani si 11 luni.
3. - Trebuia sa-i faceti incetarea de drept a contractului individual de munca (CIM) cu data de 3 septembrie 2014.
- Cu aceeasu data ii puteati incheia un nou CIM.