avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Caut o cale legala de evacuare om (fara domiciliu) ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Caut o cale legala de evacuare om (fara domiciliu) ADAPOSTIT pe proprietate personala

Buna ziua,
As dori sa ma ajutati cu sfaturi si lamuriri in urmatoarea privinta:

Acum aproape 4 ani, o ruda de-a mamei a permis unui om nevoias sa locuiasca in casa mostentita de mama de la parintii ei, spunand ca acesta va avea grija sa intretina cat de cat casa si curtea aferenta. Trebuie spus ca situatia a fost acceptata tacit, persoana statea deja in casa in momentul in care noi am fost informati.

Desi nimeni dintre noi - mama, tatal meu, fratele meu sau eu- nu si-a dat acordul scris sau verbal in mod explicit, am tolerat aceasta situatie deoarece casa se afla la 400km de domiciliul nostru, iar in ultimii 10 ani, nelocuind nimeni acolo, casa a fost vandalizata in repetate randuri, desi periodic, o data sau de doua ori pe an, cineva dintre noi (eu, fratele, tatal sau mama), mergeam sa vedem in ce stare e proprietatea si sa facem reparatiile necesare.

Am continuat sa facem acest lucru si dupa ce a ventit sa locuiasca aici acea persoana (despre care am aflat tarziu ca este un fel de om al strazii). De fiecare data, observam ca lucrurile nu sunt in ordine si ii atrageam atentia ca, DACA STA GRATIS AICI trebuie sa faca curat. Gasea mereu scuze ca e bolnav si nu poate sa munceasca, dar eu personal l-am gasit consumand alcool in curte in compania unor necunoscuti... .

Pentru ca a inceput sa adune tot felul de lucruri de la gunoi (pe care le folosea sa faca focul in casa - lucru care a dus la degradarea accentuata a casei batranesti), am decis sa il dam afara de pe proprietate.

Si acum incep PROBLEMELE:
1. omul pe care l-am tolerat (GRATIS) sa se adaposteasca in aceasta casa, a disparut si, desi i-am cerut sa isi stranga lucrurile (mai bine zis, mizeriile pe care le-a adunat pe proprietatea noastra), s-a eschivat de la acest lucru si acum eu stau cu sacii de lucruri infecte in casa...

2. POLITIA LOCALA imi spune ca NU AM DREPTUL LEGAL SA IL DAU AFARA avand in vedere ca l-am tolerat atat timp pe proprietate.
Reamintesc faptul ca NU EXISTA NICIUN ACT INCHEIAT INTRE PROPRIETAR /IMPUTERNICIT AL PROPRIETARULUI si acest om.

Mai mult, politistul mi-a interzis sa ii arunc lucrurile persoanei adapostite (care, sunt un focar de infectie - fiind luate de la gunoi) sau sa fac curat in curte, pe motiv ca "distrug locul faptei".

3. ruda care i-a permis accesul pe proprietate nu mai recunoaste acest lucru


As vrea, daca se poate, sa ma lamuriti urmatoarele lucruri:
1. Care ar fi demersul legal pe care trebuie sa il fac IN ACEASTA SITUATIE pentru a evacua persoana respectiva? (Care sunt institutiile carora trebuie sa ma adresez, documente pe care trebuie sa la am, martorii pot fi si din familie???)

2. Mama plateste anual impozitul pe proprietate, fara a fi fost vreodata datornica. Care sunt obligatiile autoritatilor locale in aceasta situatie?

3. Politistul a invocat faptul ca tolerarea acelei persoane ar echivala cu un contract civil si asta ar fi motivul pentru care nu il pot evacua.
As vrea sa imi spuneti ce argumente/motive (legale sau nelegale) poate avea un politist in aceasta situatie care sa ma impiedice sa evacuez un om adapostit care nu se achita de obligatiile ce ii revin.
Aceasta ultima cerinta poate parea inutila si ciudata, dar pe mine m-a socat atitudinea politiei locale, astfel incat cred ca e bine sa stiu si aceste lucruri.

In speranta unor raspunsuri la postarea mea din partea unor specialisti in domeniu, multumesc anticipat pentru sprijinul si rabdarea acordate!
Cu stima pt efortul dvs.,
Adria
Cel mai recent răspuns: kukuk , utilizator 16:27, 15 Septembrie 2014
Taxa judiciara datorata este 100 lei.

Procedura de evacuare
Art. 1040


Sesizarea instanţei
Dacă locatarul sau ocupantul notificat în condiţiile prezentului titlu refuză să evacueze imobilul ori dacă locatarul a renunţat la dreptul său de a fi notificat şi a pierdut, din orice motive, dreptul de a folosi imobilul, locatorul sau proprietarul va solicita instanţei să dispună, prin hotărâre executorie, evacuarea imediată a locatarului sau ocupantului din imobil, pentru lipsă de titlu.






Nu puteti evacua o persoana care nu se mai afla in acel imobil.
Instanta va respinge o astfel de actiune.
De acord, e fara obiect. Pe cine sa evacuezi?
Ca sa nu spun ca daca e om al strazii, slabe sanse sa-i stie datele de identificare, asa ca pana la primul termen, se regularizeaza cererea cu 2-3 solicitari pe la evidenta populatiei...

Pana la urma: e plecat au ba? Vecinii ce spun, ca pare ca a plecat sau ca o fi in vacanta?
Cine a precizat taxa de 100 lei necesara pentru deschiderea unei actiuni,a uitat sa precizeze ca taxa de evacuare este de circa 4400 lei care cuprinde onorariul executorului ,camion,oameni pentru incarcat lucrurile,e.t.c...
Mi se pare absurd sa se discute despre evacuare. Evacuarea cui? Omul locuia acolo fara forme legale, nu mai e in casa, nu are pe viata lui decat ce au aruncat altii la gunoi... ce sa evacueze? De ce ar cheltui bani initiatoarea topicului? Sa astepte sa o dea in judecata. Iar noi despre drepturile cui vorbim, ale cuiva care si-a batut joc de o locuinta pe care o folosea fara niciun fel de obligatii materiale? Daca s-ar intoarce si ar gasi poarta inchisa ce ar putea face?
O sa-l cheme pe politistul specialist in contracte care le-a interzis oamenilor sa-si faca ordine in curte pe motiv ca tolerarea echivaleaza cu un contract civil si ala o sa il bage in casa din nou? Of.

Alte discuții în legătură

Problema evacuare locatar "tolerat" alecs83 alecs83 Am o problema,locuiesc cu o ruda(bunica) in apartamentul parintilor,ei locuind in alta parte si as vrea sa stiu,d.p.d.v. legal ce trebuie sa facem eu si ... (vezi toată discuția)
Invitatie pt clarifocarea gunoiului aruncat la ghena de bloc orsolya orsolya Buna ziua, In cursul zilei de azi sotul meu a primit o invitatie la politia locala \"pentru clarificarea unei siruatii\". Deoarece am insistat sa nu ... (vezi toată discuția)
Solutie depozitare gunoi Costica33 Costica33 Astept de citiva ani sa se gaseasca o solutie de depozitare a gunoaielor care nu se pot arunca pe ghena de gunoi, in afara blocului. In ghena este spatiu ... (vezi toată discuția)