avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carnet de munca ratacit la "lichidator"
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carnet de munca ratacit la "lichidator"

Buna ziua,

Am urmarit pe site-ul DVS mesajele prind carnete/carti de munca pierdute, cu toate acestea situatia mea este diferita si imi permit o noua intrebare.

Am inceput procesul de a-mi recupera carte de munca in 2008, pentru a il da la "scanat", eu avind peste 15 ani de lucru in Romania, dupa care in 1992 am emigrat in Canada. Mama mea a facut toata alegatura, dar nu mai poate sa continue din motive de sanatate.

Carnetul de munca a ramas pentru mai multi ani la ultima societate privata unde am lucrat inaitea plecarii in Canada in 1992, apoi a fost depus la ITM Bucuresti unde a stat pina in 2005 cand a fost ridicat de "reprezentanta societatii, doamna X", conform raspunsului la cererea de returnare a carnetului depusa la ITM.
ITM-ul mi-a dat numele persoanei care a ridicat carnetul si data, fara a mentiona in ce calitate a ridicat carnetul, si fara adresa, telefon, etc. Deci nu stiu cum sa ajung la aceata persoana.

Societatea s-a desfiintat in 2003 sau 2004, conform cu scriptele ITM, deci carnetul a fost ridicat dupa inchiderea societatii. Exita baze legale pt ca un lichidator sa ridice cartile de munca?

In plus, la cererea mea de a refacere a cartii de munca dupa o copie xerox legalizata din 1993, mi s-a raspuns tot de ITM sa caut "lichidatorul" prin Tribunalul Bucuresti si sa-i cer lui carnetul si/sau sa-l urmaresc in justitie.

Am 2 intrebari:
1. Cum gasesc lichidatorul si ce trebuie sa-i cer?
In caz ca NU am raspuns de la lichidator, ce hartie imi trebuie pt ca sa conving ITM sa-mi refaca cartea de munca, tinind seama ca nu eu am pierdut-o. Cum obtin aceasta hartie?

2. Copia xerox legalizata (stampila notariala) a cartii de munca datind din 1993 est valabila legal? Poate ea fi utilizata ca baza a re-creerii carnetului de munca?

Va multumesc mult pentru orice indicatie si lamurire!
Cu respect
Bogdana
din Montreal
Cel mai recent răspuns: bogdanam2 , utilizator 02:26, 22 Mai 2009
Este posibil ca lichidatorul societatii sa nu fi intrat in posesia carnetului dvs de munca .... O solutie ar fi daca intr-adevar doriti un nou carnet de munca, sa va adresati din nou ITM-ului si sa depuneti la inspectorul la care a fost arondat ultimul dvs angajator copii de pe adeverinta, impreuna cu un nou tipizat de carnet de munca pentru a vi-l completa.
Culmea este ca am facut deja asta: inspectorul si sefa lui au vazut dosarul si au zis ca imi refac cartea, dupa care am depus cererea inregistrata la ITM pt continuare, dar dosarul nu a mai ajuns la el. S-a oprit la juridic la ITM, care m-a trimis dupa lichidator...Daca ati citit romane de Kafka, nu sunt departe..
Multumesc mult
B
Cu toate ca nu prea dau sfaturi in afara legii, mergeti din nou si spuneti-le ca ati fost la lichidator si ca nu i s-a predat carnete de munca de la societatea respectiva :) ... poate asa reusiti sa nu va mai plimbati .
Multumesc pt sugestie!
In curand o sa incerc in persoana diversele strategii., poate am :luck:
Din pacate in Bucuresti nu am acces la e-mail, asa ca ma bazez pe informatiile colectate prin bunavointa domniilor voastre de pe acet site!
Cu recunoastinta,
Bogdana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca pierduta raztud raztud Buna ziua Zilele trecute am pierdut (mi-a fost furata o geanta cu acte) cartea de munca. Am fost la ITM si mi-a spus sa duc \"adeverinte cu vechimea\" la noul ... (vezi toată discuția)
Cm pierduta de catre firma aureliaosman aureliaosman Buna ziua! Am CM din noiembrie 1999.La ultima firma la care am lucrat(2010)mi s-a pierdut CM. Vreau sa stiu daca CM este posibil sa fie scanata in perioada ... (vezi toată discuția)
Carete de munca pierduta adragan964 adragan964 am demisionat de 13 ani de la o societate care acum nu mai exista si nu mai reusesc sa gasesc cartea de munca, am o fotocopie a acesteia cu toate paginile unde ... (vezi toată discuția)