Buna ziua,
Am urmarit pe site-ul DVS mesajele prind carnete/carti de munca pierdute, cu toate acestea situatia mea este diferita si imi permit o noua intrebare.
Am inceput procesul de a-mi recupera carte de munca in 2008, pentru a il da la "scanat", eu avind peste 15 ani de lucru in Romania, dupa care in 1992 am emigrat in Canada. Mama mea a facut toata alegatura, dar nu mai poate sa continue din motive de sanatate.
Carnetul de munca a ramas pentru mai multi ani la ultima societate privata unde am lucrat inaitea plecarii in Canada in 1992, apoi a fost depus la ITM Bucuresti unde a stat pina in 2005 cand a fost ridicat de "reprezentanta societatii, doamna X", conform raspunsului la cererea de returnare a carnetului depusa la ITM.
ITM-ul mi-a dat numele persoanei care a ridicat carnetul si data, fara a mentiona in ce calitate a ridicat carnetul, si fara adresa, telefon, etc. Deci nu stiu cum sa ajung la aceata persoana.
Societatea s-a desfiintat in 2003 sau 2004, conform cu scriptele ITM, deci carnetul a fost ridicat dupa inchiderea societatii. Exita baze legale pt ca un lichidator sa ridice cartile de munca?
In plus, la cererea mea de a refacere a cartii de munca dupa o copie xerox legalizata din 1993, mi s-a raspuns tot de ITM sa caut "lichidatorul" prin Tribunalul Bucuresti si sa-i cer lui carnetul si/sau sa-l urmaresc in justitie.
Am 2 intrebari:
1. Cum gasesc lichidatorul si ce trebuie sa-i cer?
In caz ca NU am raspuns de la lichidator, ce hartie imi trebuie pt ca sa conving ITM sa-mi refaca cartea de munca, tinind seama ca nu eu am pierdut-o. Cum obtin aceasta hartie?
2. Copia xerox legalizata (stampila notariala) a cartii de munca datind din 1993 est valabila legal? Poate ea fi utilizata ca baza a re-creerii carnetului de munca?
Va multumesc mult pentru orice indicatie si lamurire!
Cu respect
Bogdana
din Montreal
Cel mai recent răspuns:
bogdanam2 , utilizator
02:26, 22 Mai 2009