avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua - stabilire paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua - stabilire paternitate

acum o luna si doua saptamani am dat nastere unui baietel....tatal copilului ma parasit cand eram gravida in 7 luni...si acuma nu a vrut sa recunoasca copilu pe motiv ca nu este al lui...ce sfat imi dati...eu nu dispun de banii sa pot face testul ADN...
Cel mai recent răspuns: danutza29 , utilizator 15:44, 14 Septembrie 2014
Copilul va suferi ca nu are un tatic langa el, nu ca nu are trecut un nume in certificat.
Poate va gasiti mai tarziu un sot care va iubi copilul si va dori sa il adopte.
Nu va putea fara acordul celui din certificat.
Puteti sa mai asteptati cu actiunea deocamdata. In afara de o pensie amarata si aia daca tatal are oficial de munca si un nume pe certificat, copilul nu va capata nimic, nu ii aduce alinare.
Puteti spune ca ati apelat la un donator, decat sa aiba un tata si sa se intrebe de ce n-a vrut-o.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie 2014
gi-jane2, moderator
danutza29..Sa-ti traiasca baietelul :flowersblue:...!!!
Daca tot ai fost nevoita sa treci copilul pe numele tau , mai ai putina rabdare si nu lua hotarari pripite. Chiar ai nevoie de relatii cu un barbat care te-a parasit stiind ca ii vei aduce copilul pe lume ?? Ai spus ca mai are o fiica , de care nu se intereseaza , deci nu e un tata responsabil , nu e un parinte . E clar ca daca va fi hartuit de tine prin tribunal nu va reactiona bine , poate vor fi certuri , agresiuni , scandaluri...nu ai nevoie de asa ceva, nici tu nici copilul. daca nu va vrea , nu va vrea si gata. Cat despre pensie, mai mult vei cheltui cu procesele decat vei primi bani de la el.
Eu am inteles ce spui tu...te gandesti ca baietelul va suferi ca nu are trecut un tata in certificat. Ti-au mai spus si alte persoane , si bine ti-au spus....copilul va suferi de lipsa tatalui, de indrumare, atentie, dragoste , protectie...nu de un nume in acte, ca nu umbla cu actele pe frunte...
Ai sanse sa intalnesti un om caruia sa-i pese de voi doi , si sa aveti o familie , iar copilul tau sa aiba un tata . Daca e doar copilul tau , tu hotarasti ce faci , dar daca o sa-l treci pe certificat pe acel barbat , vei avea nevoie mereu de aprobari , semnaturi , etc din partea lui , adica se va amesteca mereu in viata ta.
Va trebui sa dovediti ca el este tatal.
Ca sa faceti tetsul ADN trebuie sa vina si el.
Daca nu vine nu se va face testul.

Daca aveti serviciu nu cred ca instanta va iarta de testul ADN.
Doar daca nu aveti niciun venit veti obtine facilitati la plata taxei judiciare de timbru.

Sfatul meu este sa nu va grabiti cu procesul daca nu aveti bani.
Poate sa fie mult mai complicat decat va imaginati.
Nu va puteti judeca decat o singura data si daca pierdeti procesul nu mai aveti dreptul de a va judeca a doua oara.
Adica aveti dreptul la o singura judecata...
Incercati sa va angajati avocat cand veti deschide procesul pentru ca acesta isi poate da seama cum sa procedeze in functie de situatie.
va multumesc tuturor pt sfaturi :-*

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara alinauim alinauim Buna ziua, Am si eu o problema pentru care as vrea sa gasesc solutia....Am o verisoara in varsta de 22 de ani, acum un an s-a imprietenit cu un barbat s-au ... (vezi toată discuția)
Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea paternitatii ancamargareta ancamargareta Mama minora (16 ani) doreste sa dea in judecata tatal major (20 ani) pt recunoasterea paternitatii. Mama minora si copilul se afla in intrtinerea parintilor ... (vezi toată discuția)