buna ziua si bine v-am gasit --- am mers in consulatul roman in tunis ptr a rezolva niste acte, mi-a sunat telefonul ( era sotul meu, , care, ramas inca in afara consulatului, nu stia unde sa sune ca sa intre), am raspuns, am vb ffff incet si in cateva secunde i-am explicat ce si cum--- ok... ma chiama consulul cu microfonul, imi spune public numele si prenumele, si cu scuza ca nu am inchis telefonul in incinta consulatului, m-a dat afara...fara sa ma intrebe de ce sunt venita acolo si de unde...imi cer scuze, inchid telefonul in fata lui, imi cer din nou scuze , ii explic ca am nevoie urgent de serviciile consulatului, dar, el, consulul, pentru a treia oara, folosind microfonul, m-a umilit si m-a dat afara---vreau sa stiu daca avea dreptul sa ma dea afara in aceste conditii, sa imi spuna numele in fata tuturor si sa ma umileasca, dupa ce de trei ori, am cerut scuze--- va multumesc
deci, pe peretele consulatului minuscul, sunt lipite afise peste afise...ok...eram terminata dupa un drum lung, cautari disperate, pana si maps-ul celularului cu greau m-a dus acolo...ok...nu am vazut afisul???? Mi-am cerut scuzeeeee de trei oriiiii, am explicat( chiar daca nu trebuia) si de ce am raspuns...nu m-am distrat la telefon, nu mi-am dat aere pe acolo...si, apoi, afisul ( minuscul) pe care mi l-a bagat consulul sub nas, ca da, era consulul, era scris in lb franceza... eu nu cunosc aceasta limba, sorry... Apoi, repettt, toata lumea a fazut cum am fost tratata, umilitor...va jur ca atata rusine nu am simtit in viata mea, sa vb unui diplomat si el, sa fixeze cu privirea un perete si sa nu iti raspunda...dar cum se poate ca o tara sa fie reprezentata cu atata nesimtire??????
Cred ca v-a umilit pentru a aduce reaminti ca se apropie alegerile! Si sa votati pe cine l-a trimis acolo.
Daca nu cunoasteti lb franceza este vina dvoastra, doar suntem o tara francofona. Ma mir ca nu v-a luat la rost ce cautati in tara respectiva.
Dar ce sa faci cand sunt trimisi sa reprezinte Romania personaje care au stiut cum sa se gudure pe langa stapani si sa pupe unde trebuie, imi aduc aminte doar de Zaharescu care este consul pe undeva in Africa de Sud si mai era unu gras caruia nu ii mai retin numele, a fost comisar sau asa ceva si a ajuns consul sau ambasador prin Argentina sau Brazilia. Oameni de nimic!
asa ceva se intampla si in alte consulate ale Romaniei. te intalnesti cu functionari care nu au nimic, s-au au foarte putin, de "diplomatic" in infatisare, educatie si comportament. apoi, serviciile consulare oferite de consulatele Romaniei sunt exagerat de scumpe. in comparatie, in consulatele altor tari aceleasi servicii sunt ori gratuite, ori costa de 3, 4 ori mai putin.
eu am locuit in italia 10 ani, si am avute multe de facut la consulat si am cunoscut trei consuli, oricum, vreau sa spun, ca dupa ce ne zbateam cu tigania de la poarta, odata intrata in incinta consulatului, sincer va spun, ma simteam ajutata...ba chiar, prima data cand am mers, era un consul, cred ca se numea dinu,credeti-ma , ca a facut tot posibilul sa ma ajute, lipsindu-mi un act, nu m-a trimis afara sau nu m-a chemat alta data...
am mai deschis un subiect in acest forum, as vrea sa stiu, daca la pasapoarte timisoara, accepta ca tatal meu , cu procura facuta la prefectura italiana cu apostila de la haga, sa depuna si sa elibereze pasaportul minorilor... adica fara procura consulara... intreb asta pentru ca acum patru ani, fusesem la timisoara pentru pasapoarte, si aveam acte consulare facute de sot, si acolo mi-au spus, ca puteam sa fac si imputernicire cu apostila de la haga... dar as vrea sa fiu sigura, daca cineva stie... va multumesc