avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legislaþia stufoasã lasã loc de interpretãri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legislaþia stufoasã lasã loc de interpretãri

Citesc de ceva vreme o mulţime de normative şi ghiduri de interpretare şi norme de aplicare a Legii 230/2007 (incluzând şi discuţiile mai vechi găsite aici, pe site). Aş dori să ştiu dacă există un act legislativ UNITAR din care să aflu concret cum e legal să fie repartizate cheltuielile comune pentru utilităţile necontorizate pe apartament (pierderile de apă), pentru cele aferente spaţiilor comune (iluminatul scărilor, revizia şi reparaţiile accidentale ale liftului, vidanjările canalului colector sau al ghenei de gunoi), pentru plata indemnizaţei administratorului şi personalului de curăţenie.
Sau poate Adunarea Generală a Proprietarilor să hotărască modul de repartizare a acestor cheltuieli fără a putea fi apoi atacată în instanţă că a comis o ilegalitate ?
Cel mai recent răspuns: s.c.serv ad loc s.r.l. , utilizator 21:07, 24 Mai 2009
nu cred ca este stipulat in statut modul de rapartizare a cheltuielilor. daca intr-adevar asa este, atunci inseamna ca se modifica statutul asociatiei si orice modificare a acestuia trebuie notificata la judecatorie, iar acea decizie trebuie sa intre in vigoare de la data la care iese decizia judecatorului
Legea230 Art. 33. - (1) Asociaţiile de proprietari constituite în condominii cu mai multe scări pot să îşi monteze contoare de apă pe fiecare scară în parte, pentru defalcarea consumului. Consumurile înregistrate de aceste contoare pot fi utilizate la repartizarea facturii pe fiecare scară. Diferenţele faţă de consumul înregistrat de contorul de branşament se repartizează fiecărei scări în cote-părţi egale, în baza convenţiei scrise dintre asociaţiile de proprietari înfiinţate pe scări sau tronsoane de clădire.
Daca asa- i pe scari, de ce nu se poate lafel si pe apartamente. Repet, nu se specifica clar in lege impartirea pierderilor de apa ree. Se face prin analogie cu diverse articole. De aceea trebuie sa se hotarasca in AG
domnule marius ... orice aparat de masura, in orice domeniu, are o anumita clasa de precizie. cu cit clasa de prezicie este mai ridicata, cu atit costul aparatului este mai mare si erorile de masurare sint mai mici.
pentru a putea fi luate in considerare aceste contoare individuale de apartament, acestea trebuie sa aiba MINIM aceeasi clasa de precizie cu contoarele de scara/ bloc. dar contoarele de apartament au o clasa de precizie mult inferioara celor de bloc/scara, de aici aparind acele diferente de insumare a citirilor.
o alta cauza a diferentelor mai poate fi si faptul ca nu se fac toate citirile de contoare in acelasi timp (aceeasi zi si aceeasi ora, atit in apartamente cit si la contorul de scara/bloc)
Atata am scris pe alte topicuri pe care ati participat si dvs. incat m- am cam plictisit de subiect. Ma mir ca nu- mi cunoasteti opiniile. Nu inteleg unde bateti. Din cauza asta sustin combinatia in calcul acelor doi factori: un anumit procent di pierderi proportinal cu consumul individual care sa tina cont de eroarea medie de citire a contoarelor si ce ramane egal pe apartamente, fiindca nu depinde de locatarii respectivului apartament ci de factori de prin partile comune(nu discutam de furturi atata timp cat nu sunt identificate)
marius cioca a scris:

Atata am scris pe alte topicuri pe care ati participat si dvs. incat m- am cam plictisit de subiect. Ma mir ca nu- mi cunoasteti opiniile. Nu inteleg unde bateti. Din cauza asta sustin combinatia in calcul acelor doi factori: un anumit procent di pierderi proportinal cu consumul individual care sa tina cont de eroarea medie de citire a contoarelor si ce ramane egal pe apartamente, fiindca nu depinde de locatarii respectivului apartament ci de factori de prin partile comune(nu discutam de furturi atata timp cat nu sunt identificate)
ma refeream la replica dvs :
Daca asa- i pe scari, de ce nu se poate lafel si pe apartamente
;)
acela ar fi motivul :)

Alte discuții în legătură

Apa rece ,,furata"=pierderi apa mixi64 mixi64 apa rece ,,furata"= pierderi apa, pe care tot cei care consuma o platesc in final.de 5ani platim pierderi de cate 40-80 mc pe luna.am vecini care dau citirea ... (vezi toată discuția)
Repartizarea consumurilor de apa anduzexe anduzexe Buna seara, De mai bine de un an in bocul in care locuiesc s-au montat contoare noi de apa cu citire radio. Lunar primesc de la ISTA o Nota de consum ... (vezi toată discuția)
Stabilire cote intretinere apartamente necontorizate Hestround Hestround Salut Am si eu o mare problema cu stabilirea cotelor de intretinere. Am un apartament de trei camere in care locuim 5 persoane, apartament situat pe o scara ... (vezi toată discuția)