avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vz-cu cu uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vz-cu cu uzufruct

Buna ziua, ma intereseaza daca fratele meu poate sa dea vreo declaratie la notar precum este de acord cu actul de vz-cu cu uzufruct pe care parintii mi l-au facut mie pe casa lor acum 1 an de zile. Acest lucru dorim sa-l facem deoarece am auzit ca se poate ataca de frate contractul de vz-cu cu uzufruct.
In ziua semnarii actului cu un nr. de inregistrare ulterior actului de vz-cu, fratele a primit suma de bani din contract drept donatie de la parinti si binenteles cu act de donatie parinti - fiu.
Oricum toata lumea vrea sa fie acoperita in felul lui.
Notarul nu la trecut pe frate in actul de vz-cu cu uzufruct, si acum ne cam pare rau, ca el oricum era si este de acord si acum.
Se mai poate face ceva ?
Credeti ca daca ar incerca ar avea 100% sansa sa-si mai castige partea dupa moartea parintilor?

Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: GAGIU1982 , utilizator 14:32, 21 Mai 2009
Eu nu inteleg cum ati plecat la dv. cu plasa de bani?
Imi e greu sa inteleg ca un om pleaca la el cu peste 500 de milioane de lei... Mai alesca are acces la net, e descuita... nu e doar tata Ileana din Poplaca din Deal...

Majoritatea platilor facute astfel se dovedesc fictive sau macar ridica semne de intrebare.
Atunci itereseaza ce s-a intamplat cu acei bani mai inainte si dupa cele doua tranzactii... Daca nu e urma de ei nicaieri, cam rau... Daca fratele isi face cont in banca pe o suma apropiata, daca isi ia o masina, daca isi achita ceva datorii... ok.
Daca nu se poate vedea o urma a celor 50000 de lei, cam par a nu fi existat.

Ca nu se pot desfiinta actele, nu putem sti. Caci se poate sustine vreo cauza ilegala a lor, de exemplu ca prin aceste doua acte parintii voiau sa se asigura ca numai unul dintre fii mosteneste, exheredandu-l pe celalalt. Si ca eu, fratele exheredat, am fost atunci de acord. Dar e nula absolut o astfel de conventie si/sau cauza, asa incat acum imi vreau mostenirea.
E numai un exemplu, nu spun ca asa va fi, nu stiu asta.
Donatia nu se poate face prin act cu data certa.
Pai cum ,,donatia nu se poate face prin act cu data certa ?''
Ce inseamna asta ?
Actul de donatie dintre parinti si frate este autentificat la notar in aceeasi zi la acelasi notar, cu data trecuta in act.
Pai cum nu intelegeti cum m-am dus la notar cu banii ? Ce sunt singurul care cumpara cu banii cash in tara asta ?
Ce vi se pare asa o suma exorbitanta ? E doar 50000 ron, care e problema ?
Spuneti-mi si mie ce art. din ce lege specifica clar ca : ,, plata intr-un act de vz-cu cu uzufruct trebuie facuta prin banca, prin vecini, prin cec, etc ? ''
Va rog sa ma scuzati dar mie mi se pare cam ciudat treaba asta cu dovada pretului.
Pai cate acte de vz-cu chiar si cu uzufruct din Romania sunt facute prin banca ?
Actul e facut la notar, autentificat, operat in CF.
Acum ca stiti treaba, ce credeti d-voastra ca ar aduce un plus de siguranta al acestui act ?

Va multumesc !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu uzufruct GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, am incheiat cu prietena mea (noi necasatoriti) un contract de vz-cu cu uzufruct (fara alta clauza), noi fiind nuzi proprietari iar parintii ei ... (vezi toată discuția)
Art.845 c civ. tini1982 tini1982 Buna ziua, va rog din suflet sa ma ajutati. Parintii prietenei mele ne-au facut mie si ei un act de vz-cu cu uzufruct (asta e singura clauza) pe casa care o ... (vezi toată discuția)
Iesire indiviziune intre soti ? GAGIU1982 GAGIU1982 Buna dimineata, ma intereseaza si pe mine daca 2 soti pot face iesirea din indiviziune. Avem impreuna o casa cumparata de la parintii sotiei. Cand am cumparat ... (vezi toată discuția)