avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării Programul Prima Casa - cum se aplica?
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

Programul Prima Casa - cum se aplica?

Buna ziua,

A aparut aceasta stire ieri:
[ link extern ]

Va rog nu inteleg cum e aplica. Cum adica garanteaza statul?
Daca creditaul nu isi plateste rata este "executat" statul? Casa cui ramane?
Daca imi fac credit acum se aplica si mie?

Am urmarit aceasta stire in mai multe ziare si nu se intelege absolut nimic despre felul in care se va aplica
aceasta lege.
Cel mai recent răspuns: VladG , utilizator 07:27, 28 August 2009
Ultima reglementare,

Bancile care acorda posibilitatea de a accesa programul:Prima Casa,executa rauplatnicii.

O seara excelenta,

Rozalia Ghiuleanu
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2009
Elena Rozalia Ghiuleanu, Consultant credite si finantari
Nu. Ultima modificare aprobata a fost ieri in sensul ca se pot achizitiona si locuinte care deja sunt ipotecate la banca...B-)
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Nu ne vom putea atinge nici de acest tip de "facilitate". Dupa ce am fost la aproape toate bancile care acorda acest credit iata ce am constatat:
- nu exista preaccept pe baza venitului tau pentru a sti concret ca ti se acorda x suma ci un calcul informativ si fara valoare
- cand depui dosarul trebuie sa ai precontract cu imobilul pe care vrei sa il cumperi ( deci avans dat fara garantia ca vei obtine creditul) si daca ai ajuns aici ai noroc pentru ca proprietarul vrea sa stie ca vinde nu?
- apartamentul trebuie sa fie confort 1 si din cate am inteles si intr-un bloc ce e construit dupa 1982 ( desi oficial acest lucru nu e scris nicaieri)
In aceste conditii noi, ca familie, nu ne incumetam sa cumparam o garsoniera ( caci atat poti gasi la 60.000 euro confort 1) si sa platim o viata cu dobanda variabila atata timp cat se stie ca ROBOR si EURIBOR sunt la cea mai joasa cota acum si vor creste, plus ca mai exista pe langa acesti 60000 euro taxe notariale, garantie de 680 euro pt cele 3 dobanzi avans depusi la banca, impozite si poate si comision 3% la agentia imobiliara.
Succes celor care au curaj
Va cred! Nimic nu este din ceea ce pare la prima impresie! De aceea v-am si recomandat sa faceti o "cercetare de piata"
=D>
eu o sa-mi depun dosarul saptamana viitoare la BRD. am mai fost la cateva banci, dintre care cea mai buna oferta este la volksbank, adica la 47500 euro imprumutati restitui in 25 ani 82000. la alpha bank si brd, 87000, am mai fost si la bancpost, dar e si mai mult, cu toate ca ei spun ca nu au nici un comision. la volksbank, in rate sunt incluse si asigurarile de viata si imobil si comisionul anual de 0.37%, dar eu nu prea am incredere in domnisoara de la ghiseu, ca nu parea prea convinsa de raspunsurile pe care le dadea :) la alpha si brd asigurarile si comisionul se platesc separat.
deci intre alpha si brd am ales brd pt ca acolo se vireaza si salarul si ei iau in considerare la venituri si indemnizatia pentru cresterea copilului pana la 2 ani, pe cand la alpha numai cu derogare, si numai 80% din suma. un alt motiv ar fi faptul ca dupa cate am citit, singurele dosare aprobate pana acum sunt de la brd, numai ca aprobarile dureaza cam mult, si mi-e teama sa nu cumva sa pierd avansul :(
stie cineva cam cat dureaza pana se primesc banii? in arad, inca nu s-a primit aprobare pt nici un dosar, si sunt depuse de aproape 3 saptamani.
sper sa nu dureze asa mult, saptamana viitoare imi depun si eu actele si o sa va tin la curent :)
Ultima modificare: Duminică, 9 August 2009
DariaT, utilizator

Alte discuții în legătură

Programul prima casa ContemporaryCaveman ContemporaryCaveman Buna Ziua, Mi-ati putea spune, va rog, cam in ce consta programul \\\\"Prima Casa\\\\"? Am un imobil pe numele meu, iar cumparatorul vrea sa mi-l cumpere ... (vezi toată discuția)
Tva 0% prima casa Marian_92 Marian_92 Buna ziua, de la 1 martie 2017 nu se va mai plati tva la achizitionarea locuintelor prin programul prima casa. Daca eu am deja un precontract facut inca de ... (vezi toată discuția)
Vanzatorul apartamentului taraganeaza formalitatile pentru expirarea antecontractului sorin.pinzaru sorin.pinzaru Buna ziua, Am facut pe data de 9 mai un antecontract de vanzare/cumparare pe 4 luni pentru un apartament in care era stipulat ca finantarea va fi 3000 euro ... (vezi toată discuția)