avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării Programul Prima Casa - cum se aplica?
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

Programul Prima Casa - cum se aplica?

Buna ziua,

A aparut aceasta stire ieri:
[ link extern ]

Va rog nu inteleg cum e aplica. Cum adica garanteaza statul?
Daca creditaul nu isi plateste rata este "executat" statul? Casa cui ramane?
Daca imi fac credit acum se aplica si mie?

Am urmarit aceasta stire in mai multe ziare si nu se intelege absolut nimic despre felul in care se va aplica
aceasta lege.
Cel mai recent răspuns: VladG , utilizator 07:27, 28 August 2009
Buna, si eu sunt din Arad si am depus dosarul pentru "prima casa" la BRD in data de 15.07.09.
De atunci am mai fost chemati( eu si vanzatorul) sa semnam un precontract sau antecontract (nu mai tin minte:( documentele nu sunt la mine), apoi dosarul a mers la juridic in Arad,iar dupa aprobarea acestuia a plecat dosarul la Timisoara. De atunci tot stau dupa raspunsul de la sediul din Timisoara. Initial mi s-a transmis ca vom avea acceptul de la Tm aprox pe data de 04-05 aug. De atunci tot astept telefonul sa sune. Acum am si eu o intrebare, am semnat un antecontract la agentia imobiliara cu data limita de 20aug, apoi am semnat un antecontract la banca fara data limita, niciuna din ele nu a fost avizata (stampilata) de un notar. Mai este valabil antecontractul de la agentia imobiliara? deoarece se cam apropie data de 20aug.
Antecontractul incheiat la agentia imobiliara este valabil.Daca se apropie termenul stipulat in acest precontract, incheiati un act aditional pentru a prelungi valabilitatea acestuia.Important este sa va intelegeti cu "vanzatorul" si mai putin cu agentia, insa trebuie sa aveti mare grija la clauzele contractuale si la ceea ce implica acestea.
Foarte rau ca nu ati pastrat si dvs. un exemplar de pe aceste acte.Faceti demersuri pentru a intra in posesia unui asemenea act (macar copie xerox)...
Notificati (macar prin fax./cerere cu nr. de inregistrare ) Banca ca se apropie termenul de expirare a precontractului.
Multumesc raspunsul...antecontractele nu le aveam la mine momentan;)(eu la servici, documentele acasa...), iar cei de la banca au spus ieri ca dosarul este pregatit de trimitere catre Bucuresti la Fondul de garantare, se pare ca s-a mai miscat ceva, dar banuiesc ca sunt multe dosare in procesare:hm:.
Voi incerca totusi cu cererea de urgentare
rich18ro a scris:

Multumesc raspunsul...antecontractele nu le aveam la mine momentan;)(eu la servici, documentele acasa...), iar cei de la banca au spus ieri ca dosarul este pregatit de trimitere catre Bucuresti la Fondul de garantare, se pare ca s-a mai miscat ceva, dar banuiesc ca sunt multe dosare in procesare:hm:.
Voi incerca totusi cu cererea de urgentare


Trebuie sa aveti rabdare si sa incercati o prelungire a termenului anutecontractului ca sa va asigurati ca nu veti pierde avansul platit vanzatorului!B-)
Ultima modificare: Miercuri, 12 August 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
am depus si eu azi dosarul, s-a mirat tipa ca era complet de la inceput, am facut totul la notar, si antecontractul si declaratiile, chiar daca o sa trebuiasca sa le refac, pentru ca am inteles ca atunci cand se trimit la fond nu trebuie sa fie mai vechi de 15 zile.
sper sa fie totul ok, si am data limita 22 sept :(
fondul se lauda ca ei pot analiza 100 de dosare pe zi, se pare ca totusi cei de la banca se misca tare incet, daca pana il trimit la fond dureaza atata timp, si din ce mi-au spus de la banca, si daca se primeste aprobarea mai dureaza pana la 2 saptamani pana se vireaza banii. acum fiecare crede ce vrea, depinde si la ce filiala/agentie intrebi, nici ei nu stiu.
sper sa se termine cu bine. bafta la toti :D

Alte discuții în legătură

Programul prima casa ContemporaryCaveman ContemporaryCaveman Buna Ziua, Mi-ati putea spune, va rog, cam in ce consta programul \\\\"Prima Casa\\\\"? Am un imobil pe numele meu, iar cumparatorul vrea sa mi-l cumpere ... (vezi toată discuția)
Tva 0% prima casa Marian_92 Marian_92 Buna ziua, de la 1 martie 2017 nu se va mai plati tva la achizitionarea locuintelor prin programul prima casa. Daca eu am deja un precontract facut inca de ... (vezi toată discuția)
Vanzatorul apartamentului taraganeaza formalitatile pentru expirarea antecontractului sorin.pinzaru sorin.pinzaru Buna ziua, Am facut pe data de 9 mai un antecontract de vanzare/cumparare pe 4 luni pentru un apartament in care era stipulat ca finantarea va fi 3000 euro ... (vezi toată discuția)