avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării Programul Prima Casa - cum se aplica?
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

Programul Prima Casa - cum se aplica?

Buna ziua,

A aparut aceasta stire ieri:
[ link extern ]

Va rog nu inteleg cum e aplica. Cum adica garanteaza statul?
Daca creditaul nu isi plateste rata este "executat" statul? Casa cui ramane?
Daca imi fac credit acum se aplica si mie?

Am urmarit aceasta stire in mai multe ziare si nu se intelege absolut nimic despre felul in care se va aplica
aceasta lege.
Cel mai recent răspuns: VladG , utilizator 07:27, 28 August 2009
Si eu vreau sa depun dosarul la banca pt un apartament. M-am lovit de o problema, insa: as fi vrut ca acest apartament sa il iau doar eu cu credit Prima Casa (indeplinesc conditiile), dar ca proprietari sa fim eu si prietena mea. Am aflat ca acest lucru nu este posibil. As vrea sa stiu ce as putea face, in conditiile in care eu si prietena mea ne vom aduce contributia in mod egal atat in ceea ce priveste avansul, cat si plata ratelor lunare. Va multumesc anticipat pentru sugestii.
Am depus dosarul in luna Iulie, aveam toate actele inclusiv actele apartamentului, toate actele sunt ok. Pana in momentul de fata am ajuns la stadiul in care astept azi sau maine sa imi trimita si mie dosarul la fondul de garantare...Am facut si refacut acte de ma doare capul. Incep sa cred ca acest program este facut sa descurajeze lumea.
Cateva exemple de acte refacute:
-adeverinta de venit, am scos 3 adeverinte, una nu avea antetul bancii, una cu antetul bancii, dar au realizat ca trebuie fara antet si a mai trebuit una fara antet
-declaratie notariat... 4 bucati, una avea trecute prea multe informatii, apoi au inceput sa schimbe formatul
-extras carte funciara, proprietarul a scos pana acum 3 bucati...
-plus timpul pierdut pe drumuri, cea mai tare faza a fost cand m-a sunat de la banca si mi-a spus sa ii aduc repede o alta declaratie pentru ca s-a schimbat formatul, am plecat repede de la birou alerg cu noul format la notariat, fac declaratia la notariat, apoi repede in masina sa ajung la banca...dupa ce am condus ca un nebun tot drumul, ma suna de la banca sa ma intrebe daca am facut declaratia, raspund fericit ca da, apoi imi spune ca nu trebuia, ca schimba iar formatul...sincer imi venea sa intru cu toporul peste ei!!!
Acum ca sa fie totul si mai bine, s-ar putea sa o iau de la inceput cu toate acetele, deoarece urmeaza sa ma casatoresc pe 5 sep, iar viitoarea sotie nu este prinsa in acest credit. Daca semnez contractul dupa nunta s-ar putea sa fie probleme.
Stie cineva ce as putea face in caz ca trebuie sa semnez contractul dupa nunta? Merge cu un contract prenuptial?
Sfat pentru cei ce vor sa incheie un antecontract (in ideea ca acceseaza programul PRIMA CASA):
Pentru a nu risca sa pierda avansul, sa se inteleaga cu vanzatorul la un termen de minim 60 zile (ideal 90 zile) de realizare a contractului de vanzare-cumparare..
Buna seara,
Avem un dosar pt. Prima Casa la BRD Brasov, a fost aprobat de banca, trimis la Fond, aprobat de Fond, si am semnat contactul de credit si asteptam ca Fondul sa redacteze contractul de garantare.
In momentul in care am semnat contractul de credit am fost informati ca acesta trebuie autentificat la un notar, ceea ce mi se pare cel putin ciudat. In primul si in primul rand pentru faptul ca beneficiarul o sa plateasca taxele notariale de 2 ori pt aceeasi suma. Prima data vom plati 0,5%+TVA din suma creditata in momentul autentificari contractului de credit si a doua oara vom plati din nou 0,5%+TVA din valoarea apartamentului (care contine si suma creditata) in momentul semnarii contractului de vanzare-cumparare.
Justificarea acestei cereri a fost 'noua conventie' dintre banca si fond.
S-a m-ai confruntat cineva cu acest inconvenient? Ce se poate face?
Am auzit ca notarii ar discuta o eventuala taxa notariala fixa (~200 ron) pt autentificarea contractului de credit, insa nimic concret pana in momentul de fata.
Daca se va aplica algoritmul val_ap*0,5/100*16/100 + val_credit*0,5t/100*16/100 => nu exita o reducere de 30% ci o crestere de ~30% a taxelor notariale.
Astept opiniile Dvs.
O seara placuta in continuare.
Kio, cat a durat la tine pana ai terminat cu Fondul de Garantare?

Alte discuții în legătură

Programul prima casa ContemporaryCaveman ContemporaryCaveman Buna Ziua, Mi-ati putea spune, va rog, cam in ce consta programul \\\\"Prima Casa\\\\"? Am un imobil pe numele meu, iar cumparatorul vrea sa mi-l cumpere ... (vezi toată discuția)
Tva 0% prima casa Marian_92 Marian_92 Buna ziua, de la 1 martie 2017 nu se va mai plati tva la achizitionarea locuintelor prin programul prima casa. Daca eu am deja un precontract facut inca de ... (vezi toată discuția)
Vanzatorul apartamentului taraganeaza formalitatile pentru expirarea antecontractului sorin.pinzaru sorin.pinzaru Buna ziua, Am facut pe data de 9 mai un antecontract de vanzare/cumparare pe 4 luni pentru un apartament in care era stipulat ca finantarea va fi 3000 euro ... (vezi toată discuția)