avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... atacarea in instanta a contractului de vanzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

atacarea in instanta a contractului de vanzare -cumparare

Buna ziua,

Poate fi atacat un contract de vanzare cumparare imobil in instanta?
Am cumparat o casa impreuna cu fostul meu sot in anul 1995, (la aproape 5 ani de la casatorie) de la fratele lui, respectiv cumnatul meu.I-am achitat integral suma ceruta, lucru stipulat de altfel si in contract.Din ianuarie 2009 eu si sotul meu ne-am despartit.Am incercat sa-l determin sa facem partajarea bunurilor pe cale ameabila, dar nu am reusit, el tot tegiversand.Acum am constata ca de fapt , el si cu fratele lui vor da faca orice magarii, sa aduca martori care sa spuna ca nu i-am achitat banii pentru casa, astfel incat fostului meu sot sa nu mai fie nevoit sa imparta casa ( bun comun ) cu mine.
Va multumesc tuturor acelora care imi veti raspunde .
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:17, 24 Mai 2009
Sunt de acord cu dumneavoastra, dar niciunul dintre noi nu va judeca aceasta speta. In justitie sunt tot felul de decizii ciudate. Asigurati-va ca aveti suficiente probe care sa demonstreze ca ati platit acei bani. extrase de cont, martori, chitante... etc.
Brom a scris:

Nu se cere plata pretului ci constatarea nulitatii absolute a contractului de vanzare-cumparare pentru neplata pretului. Aceasta actiune este imprescriptibilas, fiind vorba despre o nulitate absoluta. Am vazut o astfel de actiune admisa de instanta, in ciuda declaratiei vanzatorului din contractul de vanzare-cumparare. Este o mare ineptie, dar am vazut cu ochii mei un astfel de precedent. Va trebui sa aveti si dumneavoastra martori care sa sustina ca ati platit pretul.

No, asta-i buna. Nulitate absoluta pentru neplata pretului? O fi, si nu stiu eu... Si imprescriptibila pe deasupra.

Poate pentru lipsa pretului, dar asta e alta mancare de peste si nu mai suntem in post.

:bow:

Si totusi, dupa parerea domniilor voastre care aveti experienta, pot fi tarata in fata instantei cu toate ca nu este drept, cu toate ca, ma repet, exista un act incheiat in fata unui notar, cu toate ca vanzatorii au semnat ca au primit banii, iar noi cumparatorii ca le-am dat banii?
Ceea ce cred eu ca incearca sotul sa faca este sa dovedeasca faptul ca a cumparat din banii lui proprii, ca dumneavoastra nu ati avut nicio contributie la cumpararea casei, ceea ce ar duce la stabilirea naturii de bun propriu a imobilului.

Greu de dovedit, dar nu imposibil. Va trebuie un avocat care sa va reprezinte.

Imi amintesc un mesaj al dumneavoastra cand sustineati acelasi ucru ca lipsa pretului e nulitate absoluta. Inteleg ca v-ati schimbat parerea. Se mai intampla. evident ca la lipsa pretului ma refeream adica lipsa totala a auzei, nulitate absoluta si evident imprescriptibila. Nu-i oare asa?:O

Alte discuții în legătură

Anulare contract de vanzare-cumparare (pret neplatit) iancu123 iancu123 un contract de vanzare cumparare intre 2 parti privind vanzarea unui imobil reprezenrand un teren, semnat la notar, in ce cpnditii se poate anula daca partile ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila incorecta? ulises10 ulises10 intr-o actiune in \\\\"declararea simulatiei-constare nulitate absoluta contract vanzare cumparare imobil\\\\" instanta respinge actiunea cu argumentul ca nu a ... (vezi toată discuția)
Este legal? alexdenis alexdenis mama mea i a facut sorei mele act de vanzare cumparare a apartamentului cu clauza pana la moartea ei,suntem trei frati si totul s a facut intre mama si sora ... (vezi toată discuția)