avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prostituate in bloc
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prostituate in bloc

In blocul nostru, undeva in zona Matei Basarab s-au aciuat 3 prostituate, si un barbat ( de etnie roma), locuiesc in apartamentul de deasupra mea, care este inchiriat. Apartamentul lor este non-stop frecventat de zeci de barbati, e mai rau ca la gara de Nord aici in blocul nostru, linistit de altfel, cu familisti. Eu una reusesc cu greu sa dorm noaptea, pentru ca aud tot ce fac (trantesc usi, merg incaltati, dau drumul la apa de la dus mereu, le scartzie rau paturile, trantesc usa de la lift) iar ceilalti vecini sunt deranjati de faptul ca toti musafirii lor sunt niste dubiosi, unii turmentati chiar, care mai fac galagie in fata blocului de multe ori. Orice incercare de a discuta cu ei si de a le atrage atentia sa soldat cu injuraturi din partea lor, eu chiar am fost amentintata de barbatul respectiv ca-mi va face rau daca ma mai plang ca sunt deranjata de ei.
Am formulat o plangere din partea Asociatiei cu semnatura a 90 % din apartamente, si am depus-o la politia sect. 3, dar nu prea se misca nimic. Iar politista de proximitate de 2 saptamani tot aman ziua in care sa vina la ei sa le ceara niste buletine pentru ca eu nu au prezentat in 3 luni, de cand sunt in bloc, copie dupa buletinele lor ca sa stim cu cine avem de a face.
Am inteles ca prostitutia este doar contraventie acum, in conditiile astea cum putem scapa de aceste persoane? Ce cai legale avem? Ce ar putea sa-i sperie ?
Ultima modificare: Duminică, 14 Septembrie 2014
angelik_tasia, utilizator
doar o simpla idee//prin partile mele pe unde sunt exista un regulament de condominiu [asociatie de propietari]in care este introdus ca activitatea de prostitutie este interzisa precum si alte activitati lucrative [reparat de masini ,vopsit usi si geamuri, birouri] atit in interiorul cit si exteriorul spatiului comun condominial//in opinia mea consider ca prostitutia este o activitate lucrativa pentru ca vine platita ,schimbind astfel uzul apartamentului din rezidenzial [de locuit] in bordel //deci face ti un regulament si administratorul il va pune in aplicatie
Nu sunt de profesie avocat sau jurist, dar o rezolvare simpla ar fi sa va montati camere de supraveghere. Insa ele se pot monta doar in anumite conditii legale si trebuiesc montate si date in folosinta doar de firma autorizata. Desii nu ma ocup cu asa ceva pot sa recomand o firma cu care mi-am rezolvat si eu problema la bloc. Daca vecinii sunt de acord cu asta si dau semnatura pe asa ceva, camerele de supraveghere va pot elucida multe, inclusiv locatarii clandestini si eventualele spargeri. Eu locuiesc in Tineretului si deja de 2 ori politia a cerut inregistrarile in urma unor evenimente mai nefericite. Pe baza acestor inregistrari a si fost prins si arestat un dubios care umbla cu inselaciuni pe la oamenii in varsta din bloc. Daca esti interesat iti pot pune mai multe detalii pe privat. Investitia in camere nu e mult. Se pot monta in regim de leasing adica nu sunt proprietatea voastra ci sunt proprietatea firmei de montaj si monitorizare iar abonamentul e undeva intre 250-500 pe luna in functie de numarul de camere montate. (minim 4 - maxim16 - cat incap de diversele tipuri de DVR-uri)
A si inca ceva... aia de vin pe acolo cam tin la Privacy. Daca se vad filmati sau doar au banuiala ca pot fi filmati le stricati cheful... asa ca acel cuib va da incet incet faliment si se vor muta... Puteti incerca is cu niste camere fake-uri luate din Europa sau Doraly... (China town). cca 15-40 Ron bucata...
Ultima modificare: Luni, 15 Septembrie 2014
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
De fiecare data cand fac galagie sunati la 112 si reclamati "tulburarea linistii publice".Asa vor fi si legitimati si (eventual) amendati; o data, de doua ori, de cate ori va fi nevoie pana le trece (cu ocazia asta si "organili" isi vor justifica intr-un fel salariul.Anuntati si organele fiscale; sigur nu au contract legal de inchiriere cu plata impozitului...Notificati si proprietarul cu privire la ce intentionati sa faceti daca nu-si "lamureste" chiriasii ori daca deja cunoaste nemultumirile dumneavoastra notificati-l ulterior demersurilor ce le veti face.Succesuri (:D) !
Dvs. credeti ca petenta e interesata de aspectul penal (de legalitate) ? Mira-m-as ! Fiecare isi traieste viata si-si foloseste corpul cum are chef si cum il (o) duce mintea ATATA TIMP CAT NU-I DERANJEAZA PE CEI DIN JUR.Asta e problema ce trebuie rezolvata : galagia si cele colaterale galagiei.In rest fiecare cu a m* 'si !
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Buna seara,
Si in blocul in care eu locuiesc, la etajul 1 sunt prostituate, culmea este ca apartamentul acestora este perete in perete cu presedinta blocului! De asta ce spuneti? Daca va asteptati sa va spun, ca aceasta a facut sau a zis ceva, va voi surprinde! :) nimic, absolut nimic! Ba mai mult, cand am intrebat, daca stie ce se intampla, aceasta a ridicat din umeri! Ea nu vede, nu aude si chiar nu stie, ce atata discutie!!! Nu va spun ce scandaluri fac "clientii" in bloc, in fata blocului si in apartament, dar ea nu aude :)! Nu va mai spun, ca la parterul blocului, cel putin o data pe luna exista vandalism(scris pe pereti ce se practica la et.1) geamul spart la usa de la intrare...si ghici ce spune ea "nu stiu ce se intampla" :)
Dupa ce am discutat cu o parte din locatari, am ajuns la concluzia ca defapt dna. Presedinta isi ia lunar "cota", caci altfel nu intelegem de ce se face ca nu stie! Si culmea pestele acestora, este fiul proprietarului.
Dupa diverse discutii cu diferite persoane, am considerat ca nu merita sa facem nimic. Aceste apartamente sunt folosite ca bordeluri in diferite zone ale capitalei, doar cu acceptul politiei! Sa nu cumva sa aveti impresia, ca acestea functioneaza fara cunostinta "organelor"!
Sunt de parere ca aceasta problema trebuie ridicata la nivel de "stire la televizor "si poate asa se rezolva.
lluca289, utilizator
Sincer cred ca va bateti capul degeaba , nu cred ca aveti ce le face, atat timp cat legea prevede o simpla contraventie pentru prostitutie. Ca acel barbat este proxenet nu vad cum ati pute demonstra. Incercati sa luati totusi legatura cu proprietarul , dar daca el stie ce se intampla cu siguranta va fi de negasit ,eventual plecat din tara... Si daca omul respectiv stie (proprietarul) cu siguranta ca ia o chirie mare si va face tot posibilul sa fie de negasit. Si eu daca as inchiria casa mea cuiva care are aceasta activitate si mi-ar da o chirie mare cu siguranta m-as face nevazut , de negasit.Asa este in ziua de azi , pentru bani multi calca pe cadavre. Proprietarul nu cred ca poate fi amendat pentru ceea ce se petrece la el in apartament , atat timp cat nu se poate dovedi ca el stie ce se petrece.Cred ca cel mai bine ar fi sa fie legala prostitutia , si sa se faca bordeluri ca in alte tari , iar in cazuri ca acesta din blocul dumnevoastra sa scrie negru pe alb : pedeapsa = puscarie. Solutia cu camere de supraveghere mi se pare utila doar pentru a pedepsi pe cei ce vandalizeaza blocul , si nu cred ca un client s-ar speria de aceste camere , mai ales daca prostituatele ar mai lasa la pret din cauza acestui disconfort (filmarea clientilor) care si ei ar fi pusi in tema , si ar veni cu hanorace , gluci , sepci pe cap si nu iar speria cu nimic camerele.
Ultima modificare: Marți, 16 Septembrie 2014
Ionut_Adrian, utilizator

Alte discuții în legătură

Infractiunea de trafic de persoane prin metoda lover boy CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Buna seara, Ma intereseaza daca are cineva practica judiciara cu privire la infractiunea de trafic de persoane prin asa zisa metoda lover boy. Eu nu am ... (vezi toată discuția)
Bordel in bloc, regim hotelier fara acordul vecinilor luisapopescu luisapopescu Doua apartamente din blocul in care locuiesc sunt inchiriate in regim hotelier. Eu si majoritatea vecinilor mei suntem deranjati de faptul ca in ambele ... (vezi toată discuția)
Recrutarea unei persoane pentru prostitutie evelin ivan evelin ivan Buna ziua, Fiica mea a plecat de acasa lasand un bilet in care spune ca iubeste un baiat si se casatoreste cu el, afland ulterior ca acel baiat are un renume ... (vezi toată discuția)