avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prostituate in bloc
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prostituate in bloc

In blocul nostru, undeva in zona Matei Basarab s-au aciuat 3 prostituate, si un barbat ( de etnie roma), locuiesc in apartamentul de deasupra mea, care este inchiriat. Apartamentul lor este non-stop frecventat de zeci de barbati, e mai rau ca la gara de Nord aici in blocul nostru, linistit de altfel, cu familisti. Eu una reusesc cu greu sa dorm noaptea, pentru ca aud tot ce fac (trantesc usi, merg incaltati, dau drumul la apa de la dus mereu, le scartzie rau paturile, trantesc usa de la lift) iar ceilalti vecini sunt deranjati de faptul ca toti musafirii lor sunt niste dubiosi, unii turmentati chiar, care mai fac galagie in fata blocului de multe ori. Orice incercare de a discuta cu ei si de a le atrage atentia sa soldat cu injuraturi din partea lor, eu chiar am fost amentintata de barbatul respectiv ca-mi va face rau daca ma mai plang ca sunt deranjata de ei.
Am formulat o plangere din partea Asociatiei cu semnatura a 90 % din apartamente, si am depus-o la politia sect. 3, dar nu prea se misca nimic. Iar politista de proximitate de 2 saptamani tot aman ziua in care sa vina la ei sa le ceara niste buletine pentru ca eu nu au prezentat in 3 luni, de cand sunt in bloc, copie dupa buletinele lor ca sa stim cu cine avem de a face.
Am inteles ca prostitutia este doar contraventie acum, in conditiile astea cum putem scapa de aceste persoane? Ce cai legale avem? Ce ar putea sa-i sperie ?
Ultima modificare: Duminică, 14 Septembrie 2014
angelik_tasia, utilizator
Acolo este un cuib de prostitutie, este clar din descriere ca exista proxeneti care plaseseaza prostituatele, discutam de proxenetism si DIICOT este competent, din punctul meu de vedere poate depune denunt fara probleme.
Infractiunea de denuntare calomnioasa o regaseam in legislatia trecuta, oarecum similar acum ar fi inducerea in eroare a organelor judiciare, dar nu consider ca ar avea temei, nu ar fi vorba nicidecum de o sesizare mincinoasa.
Ce sa faca DIICOT-ul?
Credeti ca vine la usa la prostituate?
Se incalca drepturile civile.
S-a abrogat legea si nu mai poate.

Ca poate depune plangere poate dar trebuie sa propuna si probe.

E plin de prostituate.
Credeti ca doar acolo sunt...?
Eu ma refer la proxenetism, care este incriminat si posibile alte infractiuni..
Ultima modificare: Luni, 15 Septembrie 2014
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Am inteles la ce va referiti.
Problema in prezent o constituie faptul ca pentru a se cerceta proxenetismul sau traficul de persoane nu mai pot pune presiune pe prostituate si sa le ameninte cu inchisoarea.
Trebuie procedat intr-un mod elaborat.
Trebuie urmati mai multi pasi.
Simpla plangere ca vine un rom la ele nu inseamna nimic.
Poate vine pentru sex si nu pentru bani...
Buna seara ,stimati colegi.Am citit toate opiniile si pot sa spun de pe acum ca-i voi sustine parerea domnului avocat Lascoschi.Analiza si complexitatea lucrari ,nu apartine Parchetului DIICOT,suna aproape la fel ,dar daca va ganditi mai bine veti observa ca avem dreptate.Oricum oricine poate depune plangere la politie,sau la parchet( DIICOT),iar apoi se va declina in functie de competenta si complexitatea lucrarii.Recomandarea mea- Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 3.
In cazul in care avem de a face cu un grup infractional complex de proxeneti,care mai au retinute si alte infractiuni in cadrul grupului,poate vorbim de ceva mai de domeniul DIICOT,pana atunci lasam si pe alti sa se mai ocupe,Doar numai DIICOT si DNA rezolva lucruri in tara asta.Avem o gramada de profesionisti care isi fac treaba.Doar trebuie mai multa perseverenta si angajarea unui avocat pentru mai multe diligente, verificarea demersurilor facute, a plangerilor,a cererilor s.a.m.d.

Alte discuții în legătură

Infractiunea de trafic de persoane prin metoda lover boy CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Buna seara, Ma intereseaza daca are cineva practica judiciara cu privire la infractiunea de trafic de persoane prin asa zisa metoda lover boy. Eu nu am ... (vezi toată discuția)
Bordel in bloc, regim hotelier fara acordul vecinilor luisapopescu luisapopescu Doua apartamente din blocul in care locuiesc sunt inchiriate in regim hotelier. Eu si majoritatea vecinilor mei suntem deranjati de faptul ca in ambele ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecini chiriasi galagiosi ggabiy ggabiy As dori o solutionare a cazului meu, deoarece am incercat cateva variante fara succes. Apartamentul de deasupra noastra a fost inchiriat unor chiriasi, care ... (vezi toată discuția)