In blocul nostru, undeva in zona Matei Basarab s-au aciuat 3 prostituate, si un barbat ( de etnie roma), locuiesc in apartamentul de deasupra mea, care este inchiriat. Apartamentul lor este non-stop frecventat de zeci de barbati, e mai rau ca la gara de Nord aici in blocul nostru, linistit de altfel, cu familisti. Eu una reusesc cu greu sa dorm noaptea, pentru ca aud tot ce fac (trantesc usi, merg incaltati, dau drumul la apa de la dus mereu, le scartzie rau paturile, trantesc usa de la lift) iar ceilalti vecini sunt deranjati de faptul ca toti musafirii lor sunt niste dubiosi, unii turmentati chiar, care mai fac galagie in fata blocului de multe ori. Orice incercare de a discuta cu ei si de a le atrage atentia sa soldat cu injuraturi din partea lor, eu chiar am fost amentintata de barbatul respectiv ca-mi va face rau daca ma mai plang ca sunt deranjata de ei.
Am formulat o plangere din partea Asociatiei cu semnatura a 90 % din apartamente, si am depus-o la politia sect. 3, dar nu prea se misca nimic. Iar politista de proximitate de 2 saptamani tot aman ziua in care sa vina la ei sa le ceara niste buletine pentru ca eu nu au prezentat in 3 luni, de cand sunt in bloc, copie dupa buletinele lor ca sa stim cu cine avem de a face.
Am inteles ca prostitutia este doar contraventie acum, in conditiile astea cum putem scapa de aceste persoane? Ce cai legale avem? Ce ar putea sa-i sperie ?
In majoritatea blocurilor centrale exista un cuib....problema nu prea poate fi oprita din mai multe motive...unul ar fi...fetele...nu depun ele plangere =0...politia nu poate face nimic pentru ca prostitutia in codul penal nou nu mai este o infractiune si pot primi o amenda numai in cazul in care sant prinse pe domeniul public..iar cum spui tu propietarul sau fiul este" pestele" in termen stradal e mult mai greu de oprit...poate spune "am inchiriat nu stiu ce se intampla acolo" si este absolvit de orice vina...si iar in cele mai multe cazuri...politia stie...dar...fiind greu de oprit acest fenomen ....trec cu vederea...eu locuiesc pe bul. Magheru..in blocul meu sant 2 locatii cu asa ceva...si..? ..nu deranjeaza pe nimeni..ba din contra...in urma unui scandal a venit politia..si a amendat scandalagii,,,adica clienti...:))...eu unul nu vreau sa intru in lumea asta cu sunatul la politie si sa spun eu ca se face se drege....din moment ce toti stiu..si nu se face nimic..insemna ca e protejat de ceva anume...ca in majoritatea cuiburilor. sfatul meu...nu incercati sa va agitati...o faceti degeaba...ei tot acolo o sa fie..si tot aia o sa faca...
Matusa mea, care este administrator de bloc pe Calea Vitan, adica intr-o zona considerata azi, de catre imbogatitii de carton drept "buna", mai ales ca acolo a rasarit primul mall din tara, uau!, a rezolvat extrem de repede o problema similara.
In primul rand, a facut plangere la Politia sector 3.
Apoi, a anuntat proprietarul apartamentului, informandu-l si de eventuale urmari "neplacute" pentru el, mai ales financiare.:((
Apoi, a trecut la faza a treia, cea mai "interesanta": a sunat, in fiecare noapte, la 112! Pana ce serviciul 112 s-a sesizat din oficiu si a trimis toate "organele" posibile la fata locului!
Acum, apartamentul este liber, proprietarul inca se mai gandeste daca sa-l inchirieze unei familii absolut normale sau sa-l vanda! Se pare ca si-a luat o amenda consistenta, deoarece "organele" au tras concluzia, fireasca, totusi, ca propriatarul cam stia cui inchiriase si in ce scopuri!:stunned:
Interventie moderator: @mairavoican, va rog sa folosiți un limbaj civilizat.Mulțumesc.
Atata timp cat exista coruptie va trebuie mare efort sa inlaturati astfel de cuiburi din bloc.
Trebuie actionat cu mare abilitate si fara avocat angajat si platit serios nu aveti nicio sansa.
Mai bine o lasati asa ca nu va costa nimic.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri, problemele ar fi urmatoarele :
- avem camere la intrarea in blog, dar degeaba......administratorului si presedintelui le este frica sa faca ceva (fetele sunt plimbate de niste tigani cu mercedesuri, care au injurat vecinii care le atrageau atentia sa nu mai faca galagie in fata blocului)....i-am rugat de cateva ori sa le ceara buletinele la cei din apartament sa stim cu cine avem de a face, si mi-au spus ce le vor pune un bilet in cutia postala cu rugaminteaa sa prezinte copie dupa buletin
- proprietarul este decedat, iar unul dintre fii care este in tara, mi-a spus la telefon nonsalant, "si care-i problema ta? pune-ti dopuri in urechi daca te deranjeaza zgomotul" si ca as fi invidioasa pe fete ca au vizitatori, si eu probabil nu am barbat, nu mi-a venit sa cred ce am putut sa aud...i-am spus ca are tupeu si el mi-a zis ca va veni la bloc sa-mi arate cu adevarat ce inseamna sa ai tupeu
- chiriasul ma vazut intro zi cand ieseam din bloc si ma amenintat ca imi sparge toate geamurile la casa si ca el este periculos si sa nu ma pun cu el.... Eu am fost la 2 dimineata la el la usa sa le spun ca nu pot sa dorm, iar el de aici a dedus ca eu sunt singura din bloc deranjata.....
- acest chirias mi-a spus ca pot sa chem toata politia romana ca el nu va pati nimic.....
Cererea din partea asociatiei a fost scrisa de mine, si eu personal am fost din usa in usa pentru a strange semnaturi.
Asa ceva a patit sora mea in Sibiu la o casa cu doua locuinte .Vecinii au inchiriat si au plecat in Germania . Fetele o tineau tot intr-o distractie . La unu , doua noaptea sora a sunat la 112 si politistii care au venit ( protectori ai fetelor , probabil) nici nu au vrut sa-i legitimeze pe pretecareti pe motiv ca e proprietate privata si nu pot intra. Sora a ramas masca : domnule , dau eu declaratie ca nu sunt proprietarii, sunt niste intrusi , poate chiar spargatori , de ce nu-i puteti legitima ? Fara succes , nici macar o amenda pentru tulburarea linistii publice .... Pana nu a luat legatura cu proprietarii si i-a amenintat cu un proces si a chemat socrii acestora sa asiste la spectacolele nocturne , nu a rezolvat nimic cu politia.
Asta este , in tara asta numai infractorii au drepturi si toti : politic, politie, procuratura, justitie se intrec sa le asigure si sa le garanteze ...