avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificatul de nastere in mai multe exemplare?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificatul de nastere in mai multe exemplare?

Buna ziua,

Intrebarea este cea din subiectul postarii: in ce temei legal (daca exista) pot "convietui" doua exemplare ale aceluiasi certificat de nastere ?
Pe scurt, exemplarul nr. 1 (anul 2007) este la mine. Exemplarul nr. 2 (anul 2013) a fost obtinut de mama copilului nostru din simplul motiv ca nu a mai avut acces la exemplarul nr. 1.
Din cate cunosc se pot elibera "duplicate" ale actelor de stare civila in urma pierderii, furtului sau distrugerii acestora. Cum a reusit sa obtina exemplarul nr. 2 ? Se poate "amenda" initiativa fostei si daca da, care este justificarea legala ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: zenovius , utilizator 15:03, 18 Septembrie 2014
Buna ziua,

Pentru "Justitiarul711" : va multumesc pentru raspunsuri si interesul acordat, chiar daca ati neglijat istoricul faptelor relatate.
Alte pareri, va rog ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Duplicat certificat de nastere fara ca originalul sa fie pierdut andreeaigiescu11 andreeaigiescu11 Buna ziua,as dori sa stiu daca se poate elibera duplicat dupa certtificatul de nastere al copilului fara ca originalul se fie pierdut deteriorat etc... Cei 2 ... (vezi toată discuția)
Schimbare certificat de nastere. ove87 ove87 La schimbarea certificatului de nastere, buletinul trebuie sa fie valabil? (vezi toată discuția)
Solicitare informatii la starea civila zenovius zenovius Buna ziua, De doua luni incerc sa aflu motivul concret pentru care a fost eliberat un \\"duplicat\\" al unui certificat de nastere. Am primit in doua ... (vezi toată discuția)