As dori si eu o parere daca sunteti amabili ,sa-mi spuneti cum se formuleaza corect o plangere penala pe motiv de abuz de incredere impotriva unui client,persoana fizica,ce "a uitat"sa-si plateasca factura fiscala.Tin sa precizez ca au trecut 6 luni de la eliberarea facturii si a fost in mai multe randuri notificat cu instiintari de plata carora nu le-a dat curs.
multumesc mult pentru sfaturi,si mai vreau sa precizez ca toate somatiile de plata au fost cu confirmare de primire,este indeajuns sau mai trebuie sa-i fac si alte notificari in afara de acestea?:">
Sfaturile de mai sus se refereau la introducerea unei cereri la instanta de judecata pentru emiterea unei somatii de plata, care apoi poate fi pusa in executare silita. Nu era vorba de a-i trimite notificari prin care sa-l somati sa plateasca. Este o procedura judecatoreasca in temeiul OG 5/2001
Va rog sa ma ajutati cu o problema!!!Am avut niste prieteni cu care m-am inteles bine o perioada de timp!Eu le-am lucrat la casa(ca si-au facut o bucatarie in vara anului trecut) si nu l-eam cerut nici un ban .... si apoi mi-au dat niste bani imprumut.(fara nici un martor sau hartie scrisa de mana,fara nimic).Dupa care ne-am certat din cauza sotiei lui care era prea bagacioasa....Acum ei ma ameninta ca ma da in judecata pt abuz de incredere!!!Eu nu vreau sa le mai dau banii inapoi pt ca ajutorul pe care l-au avut din partea mea valoreza mult mai mult decat suma imprumutata(1000ron).Care sunt sansele sa se deschida un proces penal impotriva mea?Ce s-ar putea intampla daca nu le inapoiez banii???
Din cate stiu eu ,factura fiscala se elibereaza in momentul achitarii ei,sau cu mentiunea datei la care se va achita.A semnt factura ca fiind platita?In acest caz ce dovada ai ca nu si-a achitat nota de plata?
Somatie de plata?
oti
pot merge pe somatie de plata ca sa recuperez de la un fost angajat (a plecat cu 55 b) o suma de bani pe care a primit-o de la firma pt o deplasare si pt care ... (vezi toată discuția)