cum este posibil ca la un partaj succesoral sa se tina cont de un pasiv facut cu bonuri si facturi adunate de la prieteni (cheltuieli cu pomenirea mortului ), iar partea care a facut aceleasi pomeni dar a avut totul din ograda proprie ( pasari , porci , vin , tuica ) sa nu i se i-a in calcul pe motiv ca nu li se stie valoarea ? este obligatoriu ca desii omul are in gospodarie totul , sa fie nevoit sa cumpere de la supermarket numai pt a face rost de bonuri ? pe ce lume traim si cum gandim ? ajutati-ma cu un sfat , cum pot convinge instanta ?
Pt cris0811 Nu doresc sa fac decat o minima remarca , pe care o consider de bun simt . Crestinismul are doua laturi (ipotetic fac aceasta opinie ) aceea de "fariseu" (cumparam haine scumpe si facem pomeni parastase cu caracter de nunta ) si aceea de "vames" care din suflet face ce are fiecare putere si dorinta ... ,. Cu privire la mostenire si ce trebuie sa impartim exista niste legi , bune rele conteaza ce probam in instanta nu ce vorbim .:((
pt victor sorin.. nu inteleg ce legatura are crestinismul cu comentariul meu :)
iar referitor la legi asta am spus si eu.. bune , rele, astea sunt legile romane si trebuiesc respectate. comentariul meu a fost mai mult referitor la indignarea doamnei care nu ar trebui sa fie asa indignata. eu una daca as fi pusa Doamne fereste in situatia asta nu as accepta niciodata asa ceva...m-as simti ca si cum as fura din munca altuia. dar fiecare face dupa cum considera!
este simplu(cel putin asa intelg eu situatia si o spun din experinta personala ) , dacit fala si mandrie in pomeni si fel de fel de haine impartite , mai bine din suflet si cu drag .
Nu avem in totalitate datele si situatia, este relatata doar de o parte si nu putem sa avem o imagina in totalitatea ei . ...
furt se numeste faptul ca vin la mostenire dupa frate ? atata timp cat la acea mostenire au contribuit si parintii nostrii iar fratele puteasa-i lase testament dar nu a facuto se intelege ca relatia dintre ei ca soti a fost rece de multi ani . dar daca murea vaduva , oare fratii ei ce faceau ? nu cumva acelasi lucru ? este usor sa judecam din exterior .