avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2015
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2015

Saluatre,

Pentru ca doar ce ne-am "jucat" sansa pentru examenul de anul acesta, si pentru ca unii dintre noi ( cei 91% ) au picat, in cazul in care ne mai dorim sa sustinem acest examen, putem discuta divesre aspecte de aici incolo.

In speranta unei organizari mai bune, eventual organizare facuta de alta institutie, sa ne dam cu presupusul despre urmatorul examen.

Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 07:45, 27 Septembrie 2015
Detineti ceva carti cu teste grila pentru Barou? Ce autori recomandati?
Buna ziua colege/colegi,

Va redau, mai jos, o petitie pe care o adresez UNBR. A fost adresat si anul trecut si -- contrar prevederilor legale -- UNBR nu a rspuns (si nici nu a luat vreo masura in sensul celor solicitate).
Daca dintre voi este cineva care doreste sa sustina petitia, va rog sa imi trimiteti un mesaj in care sa mentionati "Sustin" si sa treceti numele, prenumele si localitatea de domiciliu, la adresa de email emfilia@yahoo.com.
De asemenea, va rog sa distribuiti petitia (cu mentiunile de mai sus), daca sunteti abonati pe liste de discutii sau forumuri care privesc admiterea in Barou 2015.
Teremenul pana la care puteti trimite sustinerile este marti, 01.09.2015, ora 10.
Desigur, pot semna si cei care nu au calitatea mentionata, cu rugamintea de a trece, alaturi de semnatura, calitatea pe care o au.
Va multumesc!

Stimate Domnule Preşedinte,
Prin prezenta, subsemnatul, în calitate de candidat la examenul pentru primirea în profesia de avocat, sesiunea septembrie 2015, vă rog să analizaţi şi să dispuneţi următoarele:
-- editarea subiectelor de examen într-un format accesibil, care să nu presupună o atenţie sporită ca urmare a dimensiunii reduse a caracterelor, cum s-a întâmplat în anii precedenţi, ţinând cont de faptul că majoritatea sălilor de susţinere a examenului beneficiază preponderent de lumina artificială a neoanelor (este adevărat că editarea în format cu caractere mai mici conduce la economii şi la o protecţie a mediului înconjurător – eu fiind adeptul unor astfel de măsuri de protecţie – însă un astfel de format implică o atenţie şi o concentrare sporite pe desluşirea textului, constituind o piedică în soluţionarea optimă a subiectelor de examen);
-- luarea în considerare, cu notarea corespunzătoare (0,50 puncte), inclusiv a răspunsurilor care indică o singură variantă corectă, în cazul în care două variante sunt corecte, deoarece numai în acest mod se realizează o notare care apreciază cunoştinle candidatului în mod adecvat (în măsura în care două sunt variantele corecte de răspuns, iar candidatul indică numai una din acestea este inechitabilă neacordarea unei fracţii de punctaj, corespunzătoare răspunsului oferit);
-- luarea în considerarea a posibilităţii candidaţilor de a folosi legislaţia din care sunt alcătuite subiectele de concurs, ţinând cont totodată de faptul ca această posibilitate este acordată candidaţilor pentru susţinerea examenului de definitivare în profesie;
-- alocarea unei perioade suplimetare de timp (minim 30 minute) pentru transcrierea răspunsurilor prin umplerea cercurilor de pe foaia corespunzătoare, apreciind faptul că, aşa cum sunt indicaţiile din regulamentul de organizare şi desfăşurare a examenului, această operaţiune trebuie efectuată cu minuţiozitate, consumând un timp important din cel afectat examinării (din propria experienţă, dar şi dindiscuţiile cu candidaţi din anii precedenţi a rezultat că finalizarea acestei proceduri implică cel puţin 40 de minute).
Aceste cerinţe vă sunt adresate, pe de o parte, în considerarea faptului că examenul la care fac referire este unul de admitere în profesie ca avocat stagiar, iar pe de altă parte, a faptului că profesiunea de avocat este una liberală, principial nesupusă testării din partea unui organism alcătuit din viitorii concurenţi pe piaţă ai candidaţilor, aspect ce poate conduce la declararea ca neconstituţională a reglementării care statuează această formă de concurs.
Prezenta petiţie este susţinută de următoarele persoane, înscrise la examenul pentru primirea în profesia de avocat, sesiunea septembrie 2015:

Roxana Anghel, Bucureşti
Oana Chiru, Bucureşti
Romina Natalia Sandar, Bacău
Darius Pungă, Bucureşti
Mihai Sadoveanu, Bucureşti

Vă mulţumesc!
Cu consideraţie, 01.09.2015
Emil Moise
str. ------------- Buzău, tel --------------, emfilia@yahoo.com
Domnului Preşedinte al Uniunii Naţionale a Barourilor din România
Ultima modificare: Luni, 31 August 2015
emfilia, utilizator
Intr-adevar...toata lumea este, cel mai probabil, pe Facebook....Din fericire, nu am cont de Facebook...asa ca, am sa postez aici:)
Si anul acesta s-a inregistrat o rata a promovabilitatii foarte mica la examenul de admitere in Barou; nu stiu care au fost conditiile de "sedere" in timpul examenului pentru ca anul asta nu am participat, insa observ ca situatia privind conditiile de admitere este aceeasi.
Observ ca nu este suficienta presiunea pe care o induce acest examen care se organizeaza o data pe an, la nivel national si care este destul de costisitor prin prisma taxei de participare...sa nu mai vorbesc de gradul de dificultate al intrebarilor...avand in vedere ca trebuie sa fii, totusi, bine pregatit pentru a accede in aceasta minunata profesie, insa...nu pot sa nu comentez despre plusul de dificultate/presiune/stress pe care il induce regula ca "Vor fi declarați admiși candidații care vor obține cel puțin 10 puncte la fiecare disciplină în parte și un punctaj total de cel puțin 70 de puncte....prea multa presiune....adica ar exista posibilitatea ca un participant care raspunde corect la toate disciplinele, insa la OEPA rezolva corect doar 9 din intrebari, sa obtina un punctaj de 89 de puncte si totusi sa pice acest examen....voua vi se pare corect??? Incurcate sunt caile admiterii in profesia de avocat....
Observați din lista afișată câți au fost respinși tocmai pe acest criteriu. Cred că este( și a fost)o departajare corectă

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca savarsesti aceeasi fapta in perioada de incercare? troncut troncut Ce se intampla daca ai doi ani si jumatate cu suspendare pt conducere cu alcoolemia peste limita legala iar in acesasta peroada pers respectiva a mai comis ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre amnistie sí gratiere Bencipici Bencipici Buna ziua Care este diferenta intre amnistie sí gratiere? Ex.daca ám un proces pe rol pt inselaciune sí se va vota numai gratierea beneficiez de aceasta ... (vezi toată discuția)
Efect asupra cazierului judiciar statemar28 statemar28 Buna ziua, Va multumesc daca va luati timp sa cititi si sa ma ajutati in problema mea. ..Am cazier judiciar,iar acest lucru imi afecteaza enorm viata in toate ... (vezi toată discuția)