avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce inseamna dreptul la informare al parintelui ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce inseamna dreptul la informare al parintelui nerezident

Am urmatoarea intrebare: care este masura (limitele, frecventa, subiectele) dreptului la informare al parintelui nerezident? Respectiv, in calitate de parinte, la care copilul isi are domiciliul, ce obligatii de informare am fata de celalat parinte? Mi se pretind informatii zilnice si scrise, ceea ce mi se pare un exercitu abuziv. Nu sunt secretara, nu am timp de compuneri in fiecare seara. Multumesc..
Ultima modificare: Miercuri, 24 Septembrie 2014
proastasatului, utilizator
Cel mai recent răspuns: danac71 , utilizator 18:15, 7 Octombrie 2014
Am sters ultimele mesaje, inclusiv unul al meu, discutia devenind clar offtopic. Va rog sa postati mesaje in legatura directa si subiectul, multumesc.
Caz concret :
- am informat despre alegerea unei gradinite diferite de cea de langa casa, cu rugamintea ca daca are argumente solide sa le aduca, dimpreuna cu o alternativa. Evident, nu am primit nici un raspuns ;
- am informat despre boli si vaccinuri, eventuale evaluari medicale.

Totul in scris (mail).

Programul de vizitare e destul de lax, singura specificatie e sa sune cu 24 h inainte. De obicei venea duminica sa o ia, dar s-a dezobisnuit sa sune inainte. Ca urmare, deoarece duminica a sunat la ora 11 pe telefonul fetitei, nu i-a raspuns nimeni. A venit ieri sa o ia, ocazie cu care i-a dat programuld e somn peste cap. Nu sunt fericita, dar macar copilul l-a vazut, pentru ca duminica deja intrebase "tati nu mai vine pe la noi..."

Sugestie : daca copilul e destul de mare, ia-i cel mai simplu telefon (eu i-am luat un Samsung de 50 lei) si o cartela cu care sa vorbeasca cu taica-su. Astfel poti demonta o groaza de acuzatii, fiindca apelurile (sau lipsa lor) pot fi dovedite. In felul asta eu una beneficiez de doua avantaje : nu ii impun copilului restrictii la interactiunea cu tatal si in acelasi timp ma delimitez eu cat pot de a interactiona cu el.

Legile din tara asta sunt strambe din pacate. Tot ce poti face e sa nu te lasi doborata de razboiul de uzura pe care incearca sa il poarte fostul. Pana la urma, banuiesc ca nici politia nu se va mai auto-sesiza la infinit, in cazul in care plangerile se dovedesc a nu fi intemeiate. Sau poti tu depune plangere pentru hartuire...dar nu stiu daca are sens pierderea de timp, de bani, d eneuroni...

Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2014
danac71, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate program vizita Alina2011 Alina2011 In 2009 cand am divortat, in hotararea s-a aprobat conventia noastra de la mediator cu privire la vizita, in care spuneam ca nu este cazul pt ca ne vom ... (vezi toată discuția)
Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Actiune pentru drept la vizita pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua tuturor In urma cu 4 luni am avut un proces pentru stabilire pensie intretinere minor ,stabilire domiciliu si acord cu privire la vacante in ... (vezi toată discuția)