avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... contestatie pe baza art 595 ncpp
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

contestatie pe baza art 595 ncpp

buna ziua,va rog frumos o lamurire ,am fost condamnat definitiv la curtea de apel,pe baza v cod penal,chiar daca am argumentat ca aplic ncp este mai favorabila,instanta de recurs nu a tinut cont de nici un argument si a mentinut sentinta de 6 luni cu suspendare.in acest caz,as putea face o contestatie pe baza 595 ncpp?procesul meu de inceput in feb.2014.cum ar trebui sa procedez si unde ar trebui sa depun contestatia?
va multumesc

da,sub aspectul penal al faptei si al masurilor VCP pare mai favorabil,dar sub aspectul masurilor care se impun de separat de speta penala ,in VCP ,este clar ca NCP este mai favorabil.amanarea aplicari pedepsei este mult mai convenabila decat susp cond. masurile care pot fi date de instanta dupa aplic NCP este clar si logic ca nici o instanta nu le va aplica pe toate in aceeasi speta.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Septembrie 2014
almiha, utilizator
Eu va spun cum se apreciaza, va inteleg si punctul dvs de vedere, dar din punct de vedere legal, solutia instantei pare corecta.
alta diferenta clara intre cele 2 coduri,durata pe VCP este 2 ani +6 luni,iar pe noul cod este posibil si amenda penala,sau condamnare la 2 ani cu amanarea aplicari pedepsei...iar masurile complementare nu se pot dispune in intregime

Ultima modificare: Miercuri, 24 Septembrie 2014
almiha, utilizator
pb cea mai grea si dureroasa este anularea permisului,nu latura penala ma sperie.am nevoie de permis ca aeru pe care il respir,sotiei ii este frica sa conduca,copii sunt minori,sunt angajat de 14 ani la aceeasi firma,,sunt si producator agricol,deci muncesc cinstit pt ami intretine familia.da,am inteles ca am gresit,dar nu am lovit sau omorat pe nimeni
Amenda penala presupune condamnare si permisul se anuleaza. In conditiile vechiului cod se putea dispune si amenda penala daca se mergea pe art. 320 ^1 c.p.p. si erau retinute circumstante atenuante.

Alte discuții în legătură

Hotarare de condamnare - cheltuieli judiciare catre stat almiha almiha buna ziua tuturor,as vrea sa va rog frumos daca ma puteti lamuri cu o condamnare.va scriu mai jos din continutul minutei: ... (vezi toată discuția)
Examen permis auto almiha almiha buna ziua,va rog frumos sa ma ajuta-ti cu o clarificare in legatura cu ultimele modificari ale codului rutier,si aici ma refer la art 116 al OUG 195/2002. ... (vezi toată discuția)
Sentință dată în urma conducerii unui atovehicol sub influiența alcolului cristofer cristofer Bună seara, apelez la dumneavoastră în speranța că voi primi o lămurire la problema pe care o am. Acum 2 luni am fost depistat la volanul ... (vezi toată discuția)