avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... amenda itm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

amenda itm

Buna ziua am si eu o intrebare. Lucrez la o firma de contabilitate, unul dintre clientii nostri ne-a solicitat sa ii facem un contract de munca incepand cu data de 1.09.2014. Atunci cand am intocmit contractul in word in loc sa trec data de 1.09.2014 am trecut data de 1.08.2014 insa in revisal am declarat corect cu data de 2.09.2014. Intre timp a venit itm in control si fata carei ii facusem contractul gresit la aratat unde scria ca incepe cu data de 1.08.2014 si i-a dat amenda 10 000 lei. Ce putem face in acest caz, deoarece clientul meu doreste sa faca contestatie. Vreau sa stiu daca mi se poate imputa mie ca si contabil al firmei la care lucrez, adica daca imi poate deschide mie proces pe parte civila.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 12 Februarie 2015
Au intrebat-o pe fata de cand lucreaza? A declarat ceva?

Exista dovezi ca fata nu a lucrat in acea perioada? Poate lucra in alta parte si se suprapun programele de lucru. Poate exista martori etc

Parerea mea este ca intrebarea este pusa gresit. Pana la a se indrepta cineva impotriva firmei de contabilitate si apoi firma impotriva dvs. mai sunt cativa pasi de trecut.

Contestati amenda. Citati martora sa se prezinte pentru declaratii etc. Daca pierdeti abia pot solicita ceva de la firma de contabilitate care are asigurare pentru astfel de riscuri.

Nu exista niciun argument legal pro dvs pentru a scapa de o eventuala "actiune in regres". Poate doar anularea amenzii de catre ITM.

Art.253 alin.3 C.mun. prevede , angajatorul care a platit despagubirea isi va recupera suma aferenta de la salariatul vinovat de producerea pagubei, in conditiile art. 254 si urmatoarele.
Fata a dat o declaratie pe propria raspundere inainte de angajare ca nu mai lucreaza la nici o firma. Care este primul pas si ce trebuie facut pentru a contesta amenda.
Examenul medical la angajare (medicina muncii) s-a efectuat cu 1 zi inainte de inceperea contractului (adica 1 zi inainte de venirea la serviciu)?
Amenda e 8000 de lei pentru angajator.
@viasu
Mentionati: "... Atunci cand am intocmit contractul in word in loc sa trec data de 1.09.2014 am trecut data de 1.08.2014 insa in revisal am declarat corect cu data de 2.09.2014...."
Declaratia in REVISAL trebuia completata ca data, cel putin o zi inainte de data efectiva a angajarii, nu cu o zi dupa.
Codul muncii mentioneaza:
-art.16 (2) Anterior începerii activității, contractul individual de muncă se înregistrează în registrul general de evidență a salariaților, care se transmite inspectoratului teritorial de muncă.

Alte discuții în legătură

Contract de munca zugravu catalin zugravu catalin Detin un magazin intro comuna, cu un singur angajat din martie 2010.De ceva vreme vanzatoarea se simtea tot mai rau datorita sarcinii si imi lipsea de la ... (vezi toată discuția)
Contract de munca niko 94 niko 94 La contr de munca la data se trece 17/03/11 sau 16/03/11, adica vreau sa spun ca inchei un contr de munca cu un salariat pe care trebuie sa-l trimit la ITM cu ... (vezi toată discuția)
Hotararea guvernamentala nr 161/2006 simona.elisa simona.elisa buna ziua, Ce parere aveti de modificarea HG161/2006- CU PRIVIRE LA REGISTRU DE EVIDENTA A SALARIATILOR? eu nu am prea inteles, cei drept sunt la inceput in ... (vezi toată discuția)