avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... amenda itm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

amenda itm

Buna ziua am si eu o intrebare. Lucrez la o firma de contabilitate, unul dintre clientii nostri ne-a solicitat sa ii facem un contract de munca incepand cu data de 1.09.2014. Atunci cand am intocmit contractul in word in loc sa trec data de 1.09.2014 am trecut data de 1.08.2014 insa in revisal am declarat corect cu data de 2.09.2014. Intre timp a venit itm in control si fata carei ii facusem contractul gresit la aratat unde scria ca incepe cu data de 1.08.2014 si i-a dat amenda 10 000 lei. Ce putem face in acest caz, deoarece clientul meu doreste sa faca contestatie. Vreau sa stiu daca mi se poate imputa mie ca si contabil al firmei la care lucrez, adica daca imi poate deschide mie proces pe parte civila.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 12 Februarie 2015
Ideea e ca in Revisal am declarat corect contractul singura problema a fost cel redactat in word chestiunea cu protectia muncii facuta pentru angajata nu are absolut nici o treaba cu amenda pe care am primito. Ma intereseaza cum procedez eu acuma ca sa pot face contestatie si sa le demonstrez ca a fost o greseala umana in urma redactarii contractului in word. De ce articole ar trebui sa ma leg mai exact si ce anume trebuie sa intocmesc ca sa pot incepe un proces cu itm-ul?
Haideti sa le luam pe rand :
1. data incheierii reale a c.i.m. care este ? si care este cea mentionata in c.i.m.?

2. data inceperii activitatii care este ?

3. ce date s-au transmis in REVISAL cu privire la aceste date ?
Data incheierii cim reala trebuia sa fie 01.09.2014. Cea mentionata in cim este 01.08.2014.
Data inceperi activitatii 02.09.2014.
Date transmise in revisal st: revisal intocmit pe data de 01.09.2014 cu data de incepere 02.09.2014.
Dumneavoastra prezentati aici o eroare materiala si sunt convins ca puteti demonta aceasta amenda. Eu cred ca cea mai puternica dovada cu care va puteti apara declaratia angajatei. Personal nu cred ca exista vreun om pe planeta aceasta care sa nu faca nicio greseala in timp ce munceste. Daca din greseala ati fi trecut 01/09/1014 ati fi fost acuzata ca faceti munca la negru de 1000 de ani? Ce fel de munca a prestat angajatul? Are vreun email de munca facut? Tineti cont ca inspectorii ITM nu ca dovada decat un contract, nu au martori, nu au nimic altceva.

Dvs sunteti sigura ca varianta printata a fost cu 01/08/2014 ? Poate a citit cineva contractul inainte de semnare (sau dupa semnare) si a observat neconformitatea si a inlocuit pagina eronata cu una corecta.
@ cristinaviasu

C.i.m. poate fi incheiat si inainte cu 6 luni de zile , iar data inceperii activitatii sa fie alta.

Legea sanctioneaza neincheierea c.i.m.,netransmiterea lui sau transmiterea intarziata.

In cazul dvs, cred ca s-a confundat data incheierii c.i.m. cu data de incepere a activitatii.

Se contesta , atat procesul-verbal de contestare si sanctionare, cat si procesul-verbal de control.
1. Contestarea proceselor-verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor conform Ordonantei Guvernului nr. 2/2001, modificata si completata
In acest sens, depuneti plangerea la judecatoria in a carei raza teritoriala s-a savarsit contraventia.Plangerea se face in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii procesului- verbal de constatare si aplicare a sanctiunii.
Un efect important al contestarii procesului-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor este amanarea executarii sanctiunii, aceasta fiind suspendata, de drept, pana la solutionarea litigiului.

Termenul de contestatie incepe sa curga de la data comunicarii procesului-verbal.
OG 2/2001:
Art.31
(1)Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii se poate face plangere in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii acestuia.
(2)Partea vatamata poate face plangere numai in ceea ce priveste despagubirea, iar cel caruia ii apartin bunurile confiscate, altul decat contravenientul, numai in ceea ce priveste masura confiscarii.

Art. 32
(1)Plangerea se depune la judecatoria in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia.
(2)Controlul aplicarii si executarii sanctiunilor contraventionale principale si complementare este de competenta exclusiva a instantei prevazute la alin. (1).
(3)Plangerea suspenda executarea. Plangerea persoanelor prevazute la art. 31 alin. (2) suspenda executarea numai in ceea ce priveste despagubirea sau, dupa caz, masura confiscarii.

2. Contestarea in contencios administrativ a proceselor-verbale de control, potrivit Legii nr. 554/2004, modificata si completata
In acest sens, inainte de a va adresa instantei de contencios administrativ competente, veti solicita ITM sau autoritatii ierarhic superioare (Inspectia Muncii) reexaminarea si revocarea, in tot sau in parte, a actului emis cu incalcarea drepturilor si intereselor legitime.
Plangerea prealabila se formuleaza in termen de 30 de zile de la data comunicarii actului. Termenul de 30 de zile de adresare a plangerii prealabile poate fi depasit numai pentru motive temeinice, plangerea putand fi introdusa cel mult pana la 6 luni de la data emiterii actului.
ITM are obligatia de a raspunde in termen de 30 de zile de la data inregistrarii plangerii.

Alte discuții în legătură

Contract de munca zugravu catalin zugravu catalin Detin un magazin intro comuna, cu un singur angajat din martie 2010.De ceva vreme vanzatoarea se simtea tot mai rau datorita sarcinii si imi lipsea de la ... (vezi toată discuția)
Contract de munca niko 94 niko 94 La contr de munca la data se trece 17/03/11 sau 16/03/11, adica vreau sa spun ca inchei un contr de munca cu un salariat pe care trebuie sa-l trimit la ITM cu ... (vezi toată discuția)
Hotararea guvernamentala nr 161/2006 simona.elisa simona.elisa buna ziua, Ce parere aveti de modificarea HG161/2006- CU PRIVIRE LA REGISTRU DE EVIDENTA A SALARIATILOR? eu nu am prea inteles, cei drept sunt la inceput in ... (vezi toată discuția)