Dumneavoastra prezentati aici o eroare materiala si sunt convins ca puteti demonta aceasta amenda. Eu cred ca cea mai puternica dovada cu care va puteti apara declaratia angajatei. Personal nu cred ca exista vreun om pe planeta aceasta care sa nu faca nicio greseala in timp ce munceste. Daca din greseala ati fi trecut 01/09/1014 ati fi fost acuzata ca faceti munca la negru de 1000 de ani? Ce fel de munca a prestat angajatul? Are vreun email de munca facut? Tineti cont ca inspectorii ITM nu ca dovada decat un contract, nu au martori, nu au nimic altceva.
Dvs sunteti sigura ca varianta printata a fost cu 01/08/2014 ? Poate a citit cineva contractul inainte de semnare (sau dupa semnare) si a observat neconformitatea si a inlocuit pagina eronata cu una corecta.
@ cristinaviasu
C.i.m. poate fi incheiat si inainte cu 6 luni de zile , iar data inceperii activitatii sa fie alta.
Legea sanctioneaza neincheierea c.i.m.,netransmiterea lui sau transmiterea intarziata.
In cazul dvs, cred ca s-a confundat data incheierii c.i.m. cu data de incepere a activitatii.
Se contesta , atat procesul-verbal de contestare si sanctionare, cat si procesul-verbal de control.
1. Contestarea proceselor-verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor conform Ordonantei Guvernului nr. 2/2001, modificata si completata
In acest sens, depuneti plangerea la judecatoria in a carei raza teritoriala s-a savarsit contraventia.Plangerea se face in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii procesului- verbal de constatare si aplicare a sanctiunii.
Un efect important al contestarii procesului-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor este amanarea executarii sanctiunii, aceasta fiind suspendata, de drept, pana la solutionarea litigiului.
Termenul de contestatie incepe sa curga de la data comunicarii procesului-verbal.
OG 2/2001:
Art.31
(1)Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii se poate face plangere in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii acestuia.
(2)Partea vatamata poate face plangere numai in ceea ce priveste despagubirea, iar cel caruia ii apartin bunurile confiscate, altul decat contravenientul, numai in ceea ce priveste masura confiscarii.
Art. 32
(1)Plangerea se depune la judecatoria in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia.
(2)Controlul aplicarii si executarii sanctiunilor contraventionale principale si complementare este de competenta exclusiva a instantei prevazute la alin. (1).
(3)Plangerea suspenda executarea. Plangerea persoanelor prevazute la art. 31 alin. (2) suspenda executarea numai in ceea ce priveste despagubirea sau, dupa caz, masura confiscarii.
2. Contestarea in contencios administrativ a proceselor-verbale de control, potrivit Legii nr. 554/2004, modificata si completata
In acest sens, inainte de a va adresa instantei de contencios administrativ competente, veti solicita ITM sau autoritatii ierarhic superioare (Inspectia Muncii) reexaminarea si revocarea, in tot sau in parte, a actului emis cu incalcarea drepturilor si intereselor legitime.
Plangerea prealabila se formuleaza in termen de 30 de zile de la data comunicarii actului. Termenul de 30 de zile de adresare a plangerii prealabile poate fi depasit numai pentru motive temeinice, plangerea putand fi introdusa cel mult pana la 6 luni de la data emiterii actului.
ITM are obligatia de a raspunde in termen de 30 de zile de la data inregistrarii plangerii.