avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... legea amnistierii mamelor
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

legea amnistierii mamelor

Am observat ca aceasta lege este publicata in MO si ma intrebam daca eu beneficiez de prevederile ei.Am nascut in octombrie 2010 si in aprilie 2011 am semnat un contract de agent de asigurari realizand venituri in cateva luni 6 luni in total vreo 250 lei.Am primit decizie de debit in 2013 pt indemnizatia cc pe 1,6 ani 18500 aprox,din aceasta suma am achitat deja 7500.Este intradevar aceasta lege facuta pt noi mamele?pt ca am observat ca scrie in lege Debite din culpa debitorului sau declararea unor date neconforme; ori eu chiar daca nu am stiut ca nu am voie sa am venituri se aolica aceasta lege?si care ar fi pasii de urmat?Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: cosminasirb , utilizator 10:53, 24 Februarie 2015
Pai Ponta si Rovana declarau ca vor fi amnistiate toate mamicile care au realizat si alte venituri pe langa concediul de maternitate si de aceea au si dat in noua lege posibilitatea de a cumula si alte venituri cu c.c. in limita unei sume stabilite 1600 cred, doar zicea ponta citez ”nu este corect ca o mamica dupa 5 ani de zile sa dea niste bani inapoi pe care nu ia furat nu ia luat cu forta si pe care ia declarat autoritatilor fiscale”, dar pomana electorala se pare ca nu a fost dusa la bun sfarsit si din lege iese altceva, este destul de neplacut mai ales ca banii respectivi au fost declarati statului prin ANAF care prin programele de sute de milioane de euro trebuiau sa depisteze ca x persoana are venituri care nu are voie sa le cumuleze cu banii de pe cc si sa anunte acest lucru nu sa il jupoaie dupa atatia ani de zile si sa fim seriosi cine ar fi cumulat si alte venituri daca stiau ca nu este voie? vedeti cum se incurajeaza munca la negru de lucram la negru nu se intampla asa ceva ca statul nu stia si lua teapa...da asa este la noi...ca la nimeni tot invocam ca necunoasterea legii ei nu suntem toti juristi...si mai mult nici ei nu le stiu pe toate...ca pana la urma suntem oameni...dar va rugam care stiti sa anuntati pe forum sa vedem ce vom face dar nu trebuie lasat asa...trebuie facut ceva...sa vedem pana la urma normele de aplicare ce vor zice...
Ultima modificare: Miercuri, 12 Noiembrie 2014
jack_alx, utilizator
Nu se mai aude nimic de aceasta problema? nu au aparut normele metodologice? e sau nu amnistie? sau pacaleala...
Pana in prezent au aparut doar Normele la Legea nr.125/2014 privind scutirea de la plată a unor debite provenite din pensii , in M.Of. 878/03.12.2014.
va multumesc ca ne tineti la curent si va rog daca se poate sa ne anuntati cand se publica si normele pt l 126/2014 ca poate mai exista o speranta si pt noi.Va multumesc
Din surse neoficiale, va pot spune ca pana la sfarsitul anului ar putea sa apara si aceste Norme.

Alte discuții în legătură

Amnistia fiscala terimar terimar Din anul 2009 si pana in 2011 am beneficiat de indemnizatie pentru cresterea copilului. in urma verificarilor facute de curtea de conturi s-a constatat ca nu ... (vezi toată discuția)
Amnistia fiscala a mamelor adryy adryy Buna ziua. Din iunie 2010 si pana in februarie 2012 am beneficiat de indemnizatie de crestere copil timp in care am realizat si venituri din activitatea de ... (vezi toată discuția)
Decizie restituire plati necuvenite cic DeliaCristina DeliaCristina Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Am primit o decizie pentru restituire plati necuvenite, deoarce mi-a fost platita ultima luna de concediu ... (vezi toată discuția)