Situatia este urmatoarea: sintem mai multi frati mostenitori ai unui teren detinut de tata. Unul dintre frati a incheiat un act sub semnatura privata cu o asociatia pentru cultivarea terenului. Fratele care a facut acest lucru nu a avut acordul celorlalti mostenitori ci am acceptat tacit aceasta situatie. Cel care a incheiat actul sub semnatura privata a decedat de 2 ani. Totii fratii sintem de acord sa dam altei asociatii sa ne lucreze terenul. Dar patronul asociatiei care lucreaza terenul nu vrea sa-mi dea nici o copie a actului incheiat cu fratele meu si refuza sa imi elibereze o adeverinta prin care el nu mai ne lucreaza terenul pentru ca noi nu mai vrem.. El practic il lucreaza fara a mai avea vreun act ,deoarece fratele a decedat. Asociatia unde vreau sa inscriu terenul nu vrea sa-l lucreze daca nu aduc de la prima asociatie adeverinta ca ei nu-l mai lucreaza. Ce sa fac ? Cum sa procedez?
Toti coproprietarii trebuie sa platim impozit pe venitul obtinut ca urmare a arendarii terenului? si cass? Banuiesc faptul ca chiar daca doar nepotul a luat banii ,noi ca coproprietari tot trebuie sa platim acestea.Asta in situatia in care presedintele asociatiei care ne lucreaza terenul a inregistrat actul. Unde se inregistreaza un astfel de act? La primarie? Pentru a incheiat un nou contract de arenda cu o alta persoana e nevoia de semnatura tuturor coproprietarilor? De fapt toti sintem de acord doar nepotul se impotriveste...cum sa ies din aces impas?Cum sa il determin pe nepot?
Cum nu ati primit niciun ban pe terenul arendat nu aveti ce taxe sa platiti la stat, acestea trebuie platite de catre cel care a incasat banii, impozitul se plateste in functie de suma primita.
Contractele de arenda se inregistreaza la primarie.
Contractul de arenda se semneaza de catre toti coproprietarii unui teren sau numai de un reprezentant al acestora in baza unei imputerniciri.
Din ce ati relatat se intelege ca nu ati facut succesiunea.
Pentru a "scapa" de nepot faceti succesiunea si iesirea din indiviziune. Asta presupune intocmirea cadastrului pentru ca fiecare coproprietar sa cunoasca limitele proprietatii lui. Dupa iesirea din indiviziune fiecare proprietar poate sa incheie contract de arenda cu cine doreste.
Daca nepotul se impotriveste efectuarii succesiunii si iesirii din indiviziune atunci aceste proceduri se vor desfasura prin judecatore si nu prin notariat.
Cel mai bine incercati sa il convingeti pe nepotul naravas ca totul sa se desfasoare prin notariat, il spuneti sa va despagubeasca ptr perioada in care a beneficiat doar el si tatal lui de venitul din arenda. Cu privire la despagubiri acelasi lucru il puteti face si cu actualul arendas, acesta a incheiat un act ilegal numai cu fratele care a decedat lucrand un teren care avea mai multi coproprietari.
Buna seara .Sunt Mirela si ma confrunt cu urmatoarea problema ,suntem 3 frati si am mostenit de la parinti o casa si teren extravilan am facut succesiunea pe casa si pe terenul exravilan dar nu s-a facut partajarea pe terenul extravilan ,ce trebuie sa facem pentru a face partajare eu si cu fratii mei pe terenul extravilan.va multumesc ptr un eventual raspuns
Vanzare teren
frasin
buna ziua,
Am si eu o nelamurire legata de un teren,
Tatal meu care a decedat are un teren extravilan si intravilan undeva la tara in alt judet impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda
sil73
se poate incheia un contract de arenda pentru o suprafata de teren care face obiectul unei actiuni pentru iesire din indiviziune fara acordul tuturor ... (vezi toată discuția)