Doresc un model cerere pentru a da in judecata asociatia de proprietari pentru a cere o firma acreditata ANRSC sa faca masuratorile/stabilirea cotelor ptr incalzire deoarece legea locuintelor prevede aceasta si la noi nu s-a respectat si am primit cote mari si inegale. un ap 10% iar altii triplu 30%.
multumesc
Am inteles si multumesc pentru raspunsuri.
Totusi am o neclaritate in ceea ce priveste legislatia si corectitudinea stabilirii acestor cote.
Am discutat cu proprietari si administratori de la alte asociatii si toti spun acelasi lucru...o cota de 30% este imensa pentru un apartament cu tevi izolate si unde mai puneti ca alt apartament de la etajul 4 care are tevile taiate plateste doar 10% in acelasi imobil.
Daca un proprietar depune o contestatie ca este nemultumit de stabilirea cotei si nu il baga nimeni in seama, aflu acum ca nici in instanta nu am izbanda, in ce fel de lume traim?
unde este protectia familiei mele, drepturile noastre ca cetateni?
Vi se pare normal ca tanti cu 2 sau 4 clase sa stabileasca o cota si eu sa nu am dreptul sa cer o firma specializata sa vina sa restabileasca cotele in functie de niste masuratori?
nu cer mila nimanui, cer dreptate si corectitudine asa cum sunt si eu.
la 30% eu am tevile izolate si nici un calorifer si la 100% am avut tevile neizolate si 5 calorifere conectate de unde rezulta 20% per calorifer cota. Unde este matematica elementara care imi spune ca la 20% inseamna ca eu mai am inca un calorifer conectat la retea si tevile neizolate? realitatea este insa alta, eu am tevile izolate si nici un calorifer conectat.
astept si alte optinii mai documentate si stiu ca undeva o lege spune ca un imobil in care s-au facut modificari ale partilor radiante, este o obligatie sa fie facuta o masuratoare corecta din partea unei firme acreditate ANRSC, dar nu mai gasesc legea respectiva.
si va asigur ca sunt unii proprietari care au si 2 calorifere inseriate in sufragerie.
multumesc
Trec peste tonul arogant cu care "multumiti" pentru raspunsurile primite si va spun ca atata timp cat nu sunteti, ca bloc, ca scara, contorizati cu repartitoare, nicio lege nu va protejeaza.
Asociatia dv. era obligata sa se contorizeze, iar faptul ca nu sunteti in aceasta situatie acum, va scoate in afara cadrului legislativ si va lasa la discretia liberului arbitru al celor care va conduc sau al majoritatii dintre dv. care poate stabili arbitrar orice regula ii trece prin cap.
Nu stiu cine a luat decizia sau hotararea sa se calculeze caldura cu anumite procente. Nu mi-e clar nici ce e acest 10% sau 30%, ce reprezinta el, dar stiu ca inainte de contorizare, atunci cand toata lumea avea in apartamente caloriferele initiale, caldura se calcula in functie de cota-parte indiviza, fara a imparti aceasta suma pe calorifere, pe tevi verticale sau spatii comune.
Intre timp lucrurile s-au mai schimbat, caloriferele au fost inlocuite cu unele mai mari, inmultite chiar si prin balcoane si acesta este unul din motivele serioase pentru care ori va contorizati cu repartitoare si atunci se va stabili cine si cat trebuie sa plateasca conform SET-ului din apartament, ori apelati la o firma de specialitate sa va faca un asemenea inventar si apoi administratorul sa faca calcule proportionale, dar asta fara sa fiti siguri ca sunt corecte. Le va face cum il duce pe el capul.
Si v-am mai spus ca inventarierea, in conditiile in care nu sunteti contorizati, asa cum ar fi legal, este o optiune, nu o obligatie. Iar fiind o optiune, sta la indemana conducerii, dar si a majoritatii proprietarilor sa hotarasca sa se faca acest inventar. Fara aceasta determinare a majoritatii nu veti putea urni lucrurile din loc.
Depinde de dv., proprietarii, sa intrati in legalitate sau macar sa va aflati intr-o situatie corecta de calcul al caldurii cat de cat.
Am multumit fara un ton arogant pentru sfaturile primite.
ok, inteleg ca nu se poate face nimica si va multumesc din suflet pentru sfaturi.
10% s-a stabilit pentru partile comune desi eu am 6,99% cota indiviza si 20% per apartament.
multumesc inca o data din toata inima, fara aroganta sau rautate, asta ca sa fie clar pentru toata lumea.
Cum 20% / apartament?
Cate apartamente sunteti in condominiu?
20% inseamna a cincea parte din factura.
Intrebati totusi administratorul care este algoritmul de calcul si reveniti aici sa va lamurim.
E ceva ce nu stiti sau vi s-a spus gresit ... sau ati inteles gresit.
20% cota per apartament si 10% cota per parti comune, pentru cei care au tevi izolate si doar 10% mai platesc cei care nu mai au tevi prin apartament (etaj 4 -ultim). asta inseamna ca eu platesc 30% incalzirea din totalul de 100% pe care il plateam daca eram conectat, adica aproape o treime. Asa s-au stabilit cotele in adunarea generala. Suntem 21 apartamente in condominiu si acum dupa ce mi-ati scris ca nu am sanse de izbanda sunt foarte trist pentru ca este mult si nedrept sa platesc atat.
Multumesc de sfaturi, ca sunt scutit de timp si bani pierduti prin tribunal.