avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Model cerere judecatorie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Model cerere judecatorie

Buna ziua

Doresc un model cerere pentru a da in judecata asociatia de proprietari pentru a cere o firma acreditata ANRSC sa faca masuratorile/stabilirea cotelor ptr incalzire deoarece legea locuintelor prevede aceasta si la noi nu s-a respectat si am primit cote mari si inegale. un ap 10% iar altii triplu 30%.
multumesc
Cel mai recent răspuns: crisstm , utilizator 11:06, 8 Octombrie 2014
Va iubesc :love: am citit si eu intre timp legea 230 si HG1588 din 2007 si intradevar, am facut o sesizare care am dat-o presedintelui si vom face o nou sedinta si indiferent cate persoane vor fi prezente se va stabilii noua cota si voila.
Am inteles (am fost informat de diversi administratori si FALT) ca legea spune ca cotele trebuiesc sa fie egale si la noi s-a stabilit 10% ptr cei care nu mai au tevile de trecere prin apartamente si 30% care le au izolate si 40% ptr cei care nu le izoleaza. E adevarat? si daca da, care e legea respectiva, ca nu am gasit?
Ca vreau si eu sa ii informez .
multumesc din suflet.
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2014
crisstm, utilizator
Ordinul 343/2010:
Art. 2. -In cazul în care din motive bine justificate operatorii economici care exploatează repartitoare de costuri nu finalizează inventarierea suprafeţei echivalente termic în subsolurile condominiilor în care sunt montate repartitoare de costuri, până la începutul sezonului de încălzire 2010-2011, se admite, numai pentru acest sezon de încălzire, utilizarea în calculele de repartizare a unei cote procentuale aferente părţilor comune de 30% din valoarea facturii pentru încălzire în lunile decembrie, ianuarie şi februarie şi de 50% din valoarea facturii în celelalte luni în care se furnizează agent termic pentru încălzire.
Norme tehnice privind repartizarea consumurilor de energie termică - Ordinul A.N.R.S.C. NR. 343/13.07.2010:
1.2.2. Apartamentele debranşate cu sau fara sursa alternativa de incalzire (detinatori de centrale de apartament, debransati total, fara alta sursa de incalzire) vor plăti contravaloarea facturii de energie termică în baza calculului efectuat de către prestator după cum urmează:

- dupa suprafaţa echivalentă termic a coloanele de transport agent termic ce traverseaza proprietatile individuale(spatii cu destinatie de locuinta sau cu alta destinatie) si unitatile de pe repartitorul comun, cf Normei tehnice aprobate prin Ordinul 343/2010;

In consecinta, nu exista nici un procent, unitatile inregistrate pe repartitorul comun se impart in mod egal, conform cotei parti indiviza echivalent fiecarui apartament.
Multumesc de raspunsuri.
Am fost la primarie, unde am fost indrumat sa depun o sesizare si o cerere de chemare in judecata. Asta am facut si sper instanta si serviciul specializat de la primarie sa rezolve ilegalitatile din asociatia noastra.
Nu am primit numar de ordine de la judecatorie, doar o stampila cu data de azi pe cererea mea (un exemplar care mi l-a inapoiat mie. e in regula? ce urmeaza?
eu am sa va tin la curent cu evolutia si rezolvarea/sau nu a cazului meu.
Presedintele nu stie decat sa urle ca o maimuta, administratorul nu mai vorbeste cu mine, presedintele de cenzori e incompetent si ca atare o solutie amiabila nu a putut avea loc, degeaba l-am informat cu prevederile in vigoare ca raspunsul lui a fost " eu nu pot stabili cotele cu cateva persoane" asta in conformitate cu legea care spune ca daca la prima convocare nu se intrunesc jumatate plus unu, se mai stabileste o sedinta si indiferent de nr de persoane se vor stabilii cotele. art 24 din legea 230/2007 ca sa stie si altii care citesc si doresc sa afle.
multumesc tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formula de calcul caldura apartament debransat de la reteaua centralizata dumiela dumiela Formula de calcul sau modalitatea de determinare a costurilor ce revin pentru caldura unui apartament debransat, provenita de la tevile ( de caldura, ale ... (vezi toată discuția)
Plata caldura la bloc pentru cei cu centrale de apartament Nanton1958 Nanton1958 Va rog sa-mi transmiteti daca este un cadru legal prin care se stabileste o cota de plata pentru cei care au centrale proprii de apartament, intr-un bloc unde ... (vezi toată discuția)
Abuz din partea administratorului de bloc razvan0606 razvan0606 Buna ziua, Am apartamentu inchis in termopan si izolat termic, am contoare de apa si caldura, nu am pt gaze, si cu toate astea sunt obligat pe perioada ... (vezi toată discuția)