avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reabilitare termica parti comune vs proprietate ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reabilitare termica parti comune vs proprietate personala (ferestre)

Buna ziua tuturor; am si eu o mare problema si va rog va rog mult sa ma ajutati

Anul acesta a fost afisat la avizier aprobarea primariei de sector de a intra blocul in programul de reabilitare, contractul de mandat si Norma metodologica din 17.03.2009.

Am marea rugaminte de a ma ajuta cum sa procedez: eu nu doresc ca apartamentul meu sa intre in programul de reabilitare. Cum fac?

cu multe multumiri si respect va rog ajutati-ma
Ultima modificare: Duminică, 27 Decembrie 2009
rflec, utilizator
Cel mai recent răspuns: s.c.serv ad loc s.r.l. , utilizator 18:50, 7 Iunie 2009
Buna seara,

Spuneti-mi va rog ca se intampla cand blocul nu este in programul de reabilitare, si unii proprietari si-au facut izolare termica in regim propriu, acestia pot recupera ulterior banii de la asociatie, din fondul de reparatii chiar daca fatadele de bloc sunt parte comuna?

Multumesc
Daca blocul nu este in programul de reabilitare ce legatura faceti cu izolarea termica si fatadele de bloc?
Izolarea termica facuta pe cont propriu sau in regim propriu , cum spuneti dv, nu are legatura cu asociatia.
Lucrarile de termoizolare, de reparatii majore ale partilor comune ale blocurilor se fac de catre asociatie prin hotararea adunarii generale. Atunci se stabileste constituirea fondurilor necesare. Urmeaza selectarea unei firme, deviz de lucrari, contract, repartizarea pe fiecare proprietar in functie de cota indiviza (suprafata utila a apartamentului), afisarea pe lista, strangerea banilor (sau o parte din ei), efectuarea lucrarii, receptie, etc...
Persoana in cauza sustine ca izolarea termica este reparatie la fatada blocului care este parte comuna. Chiar daca nu a fost hotarata prin asociatie. M-am uitat pe legea Asociatiilor de proprietari dar nu am gasit ceva legat de ce spuneti dvs mai sus ca sa ii argumentez. Este vreun articol care stipuleaza aceasta problema? Posibil sa il fi sarit eu la citit.

Multumesc mult
O lucrare de izolare termica a unui bloc este o chestiune f. serioasa care presupune destule cheluieli, asa ca numai AG a proprietarilor poate sa hotarasca acest lucru si lucru f. important, toti proprietarii din imobil trebuie sa fie de acord pentru ca altfel, daca doar unul dintre ei nu este de acord, cine completeaza fondul privind izolarea (10, 15, 20 mil lei)?
Persoana despre care vorbiti trebuie sa mai lectureze legislatia, sa stie si el ca AG nu a hotarat efectuarea izolarii blocului. A facut-o in regim propriu, sa-i fie de bine, probabil ca ceva avantaje are el, dar nu se compara cu avantajele anveloparii intregului imobil. Tratati-l cu indiferenta si daca nu-i convine sa va actioneze in justitie si va fi lamurit el acolo.
Mai mult, trebuie sa va spun ca am vorbit cu o firma de constructii care face asemenea lucrari de izolatii ale peretilor exteriori; intrebandu-l ce se intampla cu lucrarile deja efectuate de catre unii dintre proprietari, in conditiile in care s-a hotarat de catre ceilalti proprietari (dupa 2 ani), efectuarea izolarii termice a intregului bloc. Stiti ce mi-a raspuns? Ca el nu garanteaza vechea lucrare (facuta cu alpinisti la et. 9 si care a costat cam 3000 lei) care s-ar putea sa nu reziste, mai mult, poate antrena in cadere si lucrarea de la etajele inferioare si in plus trebuieste adusa la aceeasi culoare cu toata fatada. Deci observati ca omul dvs. mai mult va incurca, dar in schimb doreste sa fie si compensat...
gmikiro a scris:

M-am uitat pe legea Asociatiilor de proprietari dar nu am gasit ceva legat de ce spuneti dvs mai sus ca sa ii argumentez. Este vreun articol care stipuleaza aceasta problema? Posibil sa il fi sarit eu la citit.
Multumesc mult

Sunt multe articole in lege si in norme . Gasiti despre reparatii, fond de reparatii la atributiunile adunarii generale, ale comitetului, ale administratorului, drepturile si obligatiile proprietarilor, repartizarea cheltuielilor, etc.

Art. 37. - Pentru lucrările privind proprietatea comună, administratorul, ţinând seama de preţ, durată de execuţie şi calitate, supune spre analiză, selecţie de oferte şi aprobare comitetului executiv al asociaţiei de proprietari ofertele operatorilor economici care satisfac cerinţele, în vederea executării lucrărilor, conform legislaţiei în vigoare

Art. 45. -
(3) Proprietarii membri ai asociaţiei de proprietari au obligaţia să aprobe şi un fond de reparaţii anual, necesar pentru repararea şi îmbunătăţirea proprietăţii comune. Comitetul executiv va pregăti şi va prezenta adunării generale suma anuală necesară pentru constituirea sau completarea acestui fond, care se alimentează în avans, în tranşe lunare egale, prevăzute în lista de plată a cheltuielilor asociaţiei de proprietari. Plăţile pentru repararea şi îmbunătăţirea proprietăţii comune se vor face din fondul de reparaţii.

Alte discuții în legătură

Inlocuirea ferestrelor din lemn cu termopane Jean_Louis Jean_Louis Daca nu doresc sa pun ferestre termopan si vreau sa pastraz ferestrele din lemn in cazul in care blocul unde locuiesc se reabiliteaza ce trebuie sa fac in ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica bloc 7 scari maud maud Asociatia de proprietari din care fac parte a primit de la primarie avizul pentru strangere de semnaturi in vederea reabilitarii cf OUG 18/2009. Majoritatea ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea termica a acoperisului catalinmos catalinmos Buna ziua, Locuiesc in Brasov, intr-un bloc cu 4 etaje si 2 scari, un total de 35 de apartamente si din nefericire, locuiesc la etajul 4. S-a inceput ... (vezi toată discuția)