avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... unde ajunge o citatie?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

unde ajunge o citatie?

in cazul in care a fost declarata si o resedinta pe langa domiciliul, citatia se va face pe adresa resedintei, sau vor fi trimise catre ambele locatii cate o citatie?!

din motive personale sper ca este valabila doar prima varianta, cea cu resedinta.

Daca ati indicat adresa unde sa fiti citat organul are obligatia de a va cita acolo intrucat degeaba va citeaza la domiciliul din actul de identitate daca in fapt locuiti la alta adresa.
Citatia se emite in scopul de a anunta partea si nu de a face o hartie asa doar pentru a se pierde timpul.
Se poate insa intampla ca organul sa nu vada adresa indicata de dvs. si sa va citeze la domiciliul din actul de identitate.

avocat Claudiu Lascoschi
mai vin cu o intrebare: cat timp (aproximativ) sta un dosar penal la parchet dupa ce primeste numarul de dosar, pentru ca mai apoi sa fie trimis la politie? vorbim aici de cateva zile sau chiar saptamani?

rostul acestei intrebari este de a realiza cat timp am pentru a depune aceea cerere pentru a modifica locatia unde voi citat, dupa ce dosarul primeste un numar. banuiesc ca a face cererea inainte de a primi acel numar este inutila.

cautarea printre dosare doar dupa nume consider ca este prea costisitoare dpdv al timpului pentru a fi bagata in seama.
Daca dumneavoastra ati indicat o alta adresa , care este in acelasi in timp si resedinta dumneavoastra , pentru a opera procedura citarii (intrucat suntem in etapa urmarii a procesului penal , iar citarea difera de citatie , care e savarsita de catre instanta de judecata) aceasta va fi retinuta.
alex234 a scris:

mai vin cu o intrebare: cat timp (aproximativ) sta un dosar penal la parchet dupa ce primeste numarul de dosar, pentru ca mai apoi sa fie trimis la politie? vorbim aici de cateva zile sau chiar saptamani?

rostul acestei intrebari este de a realiza cat timp am pentru a depune aceea cerere pentru a modifica locatia unde voi citat, dupa ce dosarul primeste un numar. banuiesc ca a face cererea inainte de a primi acel numar este inutila.

cautarea printre dosare doar dupa nume consider ca este prea costisitoare dpdv al timpului pentru a fi bagata in seama.

Durata de timp poate fi diferita.
Daca nu aveti nr dosar parchet puteti depunde cererea dupa numarul de dosar initial de la politie.

avocat Claudiu Lascoschi
Stoica Ioana a scris:

Daca dumneavoastra ati indicat o alta adresa , care este in acelasi in timp si resedinta dumneavoastra , pentru a opera procedura citarii (intrucat suntem in etapa urmarii a procesului penal , iar citarea difera de citatie , care e savarsita de catre instanta de judecata) aceasta va fi retinuta.

Nu prea am inteles diferenta dintre citatie si citare la care ati facut referire.

Din cate stiu, citarea este institutia prin intermediul careia org. judiciare asigura prezenta partilor sau a altor persoane la activitatea procesuala. Actul procesual il constituie dispozitia de citare, iar citatia reprezinta actul procedural.
Ultima modificare: Duminică, 24 Mai 2009
celina, utilizator

Alte discuții în legătură

Faze procesuale evgheni evgheni Buna ziua! I-mi puteti spune ce faze procesuale contine un proces civil ? M-ar interesa ce urmeaza dupa "fond". Va multumesc. (vezi toată discuția)
Dosar penal matzu matzu Buna ziua , Am un verisor pe adresa caruia a venit o citatie de la o sectie de politie din bucuresti , pentru a se prezenta la sediul acestora . Sus scrie ... (vezi toată discuția)
Citatie barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Daca o citatie a fost trimisa la o adresa mai veche a unei firme, insa curierul judecatoresc a gasit adresa corecta si a trecut-o in citatie, iar in dreptul ei ... (vezi toată discuția)