avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Despăgubiri de 9 miliarde
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Despăgubiri de 9 miliarde

Buna ziua ! Tatăl meu lucrează intr-o firma de câțiva ani de zile ca strungar , acum cateva luni a primit cateva piese de rectificat de la șeful lui.Modificarea pieselor a fost începuta de către alt angajat si ca tatăl meu a continuat rectificarea după Instrucțiunile șefului.Piesele au fost in final nefolosibile pentru ca au fost greșit făcute si acum i se cer despăgubiri in valoare de 9 miliarde de lei si i se cere si demisia.Este posibil asa ceva ??? Tatăl meu lucrează pe un salariu de 1000 de lei aceste piese de o valoare atât de mare nu trebuiau sa fie asigurate ??? I se pot cere despăgubiri ? Am foarte mare nevoie de ajutor, un sfat o părere ...Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: irina_stirbu2000 , utilizator 19:04, 3 Octombrie 2014
Angajatul poate fi tras la raspundere numai daca nu a respectat desenul de executie si/sau instructiunile tehnologice scrise.

Daca au aparut modificari atunci desenul vechi trebuia retras iar pe cel nou trebuie sa apara "revizia 1, 2, ...x" si in ce a constata modificarea. Trebuie sa existe dovada retragerii desenului initial.

De asemenea trebuie sa existe un raport de neconformitate in care sa se identifice neconformitatea si cauza neconformitatii. RNC-ul trebuia intocmit imediat si nu dupa n-shpe zile de catre controlorul CTC sau de catre persoana care a identificat neconformitatea.

De exemplu neconformitatea poate fi "nerespectarea cotei x" iar cauza "nerespectarea desenului de executie, desen nerevizuit, eroare de proiectare, etc"
Lemnarudorina a scris:

acum cateva luni a primit cateva piese de rectificat de la șeful lui.Modificarea pieselor a fost începuta de către alt angajat si ca tatăl meu a continuat rectificarea după Instrucțiunile șefului.Piesele au fost in final nefolosibile pentru ca au fost greșit făcute

Au fost gresit facute sau gresit rectificate?

@freeelis
multumesc de raspuns. presupunand ca este admisa pretentia societatii aceasta poate fi admisa pt 900000 ? adica salariul angajatului pe 75 ani? Adica il poate lasa pe el si familia lui pe drumuri --- adica sa ii vanda imobilul in care locuieste in caz ca poseda vreunul si ce alte bunur o mai gasi executorul.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Octombrie 2014
ContSters256771, utilizator
Domnul respectiv avea si un sef care avea obligatia sa-l supravegheze permanent. O paguba de 9 miliarde de lei nu se face asa de azi pe maine. Asa se prezinta situatia de parca omul ala a fost singur in fabrica aia 2 luni de zile si a facut ce l-a taiat capul.
Probabil ca este o suma imagiara spusa doar pentru a-l intimida pe salariat.
Nu cumva sunt ''miliarde'' vechi?

Alte discuții în legătură

Imputare ? cipriB cipriB Buna ziua! In urma ultimului inventar efectuat la firma unde lucrez eu, s-a ajuns la concluzia ca este un minus in gestiune de 1 miliard rol, iar plus de ... (vezi toată discuția)
Retinere din salariu fara hotarare judecatoreasca gabrielaghm gabrielaghm Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat deoarece nu stiu cum sa procedez. La firma unde lucreaza sotul meu, un service auto, patronul doreste sa ... (vezi toată discuția)
Limitarea raspunderii angajatilor ContSters256771 ContSters256771 Ce parere aveti despre limitarea raspunderii patrimoniale a angajatilor. Nu vorbesc despre cazurile in care fapta este savarsita cu vinovatie ci atunci cand ... (vezi toată discuția)