avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Despăgubiri de 9 miliarde
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Despăgubiri de 9 miliarde

Buna ziua ! Tatăl meu lucrează intr-o firma de câțiva ani de zile ca strungar , acum cateva luni a primit cateva piese de rectificat de la șeful lui.Modificarea pieselor a fost începuta de către alt angajat si ca tatăl meu a continuat rectificarea după Instrucțiunile șefului.Piesele au fost in final nefolosibile pentru ca au fost greșit făcute si acum i se cer despăgubiri in valoare de 9 miliarde de lei si i se cere si demisia.Este posibil asa ceva ??? Tatăl meu lucrează pe un salariu de 1000 de lei aceste piese de o valoare atât de mare nu trebuiau sa fie asigurate ??? I se pot cere despăgubiri ? Am foarte mare nevoie de ajutor, un sfat o părere ...Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: irina_stirbu2000 , utilizator 19:04, 3 Octombrie 2014
Ce importanta are daca sunt vechi sau noi? Oricum valoarea piesei este foarte mare.
Nu ne-a fost relatat despre ce piesa este vorba dar probabil este o piesa care intra probabil intr-un motor de vapor (zic si eu).
Miliarde vechi sunt. Eu asa cred. Oricum ar fi echivalentul a 75 ani de munca este ceva imens. 200000 euro.

Mie raportul mi se pare incorect .... sa muncesti pe 200 euro sa ai raspundere de 200000 de euro.

Nu este vorba de o piesa ci de mai multe. Cate or fi ? nu stiu ca nu au fost precizate.
Lemnarudorina a scris:

Modificarea pieselor a fost începuta de către alt angajat si ca tatăl meu a continuat rectificarea după Instrucțiunile șefului.Piesele au fost in final nefolosibile pentru ca au fost greșit făcute(...)

Ce s-a intamplat cu piesele modificate de celalalt angajat? Acela nu a gresit?

Pentru ca angajatul sa fie pus sa plateasca trebuie gasita cauza neconformitatii. Culpa angajatului poate fi considerata in cazul in care nu a respectat un plan de operatie sau o tehnologie de lucru.

Se cunoaste motivul modificarii piesei? Poate piesa a fost gresit proiectata, s-a incercat o remediere pe parcurs, nu a dat rezultate si acum i se pune in sarcina acarului Paun greseala.
Sau poate ca din start era o cauza pierduta.

A gresit careva piesele si apoi le da cuiva sa le remedieze in conditiile in care sansele de reusita erau de 1% si urmand sa il scoti tap ispasitor.
Si in acest film horror totul se petrece fara sa existe niste documente ,desene tehnice,comenzi de lucrari,pe care strungarul sa fi fost obligat sa le execute?Daca este cuvantul sefului impotriva subalternului ,chiar ca va trebuie un avocat dintre cei mai buni pe aceasta speta.Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputare ? cipriB cipriB Buna ziua! In urma ultimului inventar efectuat la firma unde lucrez eu, s-a ajuns la concluzia ca este un minus in gestiune de 1 miliard rol, iar plus de ... (vezi toată discuția)
Retinere din salariu fara hotarare judecatoreasca gabrielaghm gabrielaghm Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat deoarece nu stiu cum sa procedez. La firma unde lucreaza sotul meu, un service auto, patronul doreste sa ... (vezi toată discuția)
Limitarea raspunderii angajatilor ContSters256771 ContSters256771 Ce parere aveti despre limitarea raspunderii patrimoniale a angajatilor. Nu vorbesc despre cazurile in care fapta este savarsita cu vinovatie ci atunci cand ... (vezi toată discuția)