avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante asociatie

Buna ziua, ma numesc Popa Corina, nu stiu daca scriu unde trebuie, dar as avea o intrebare in legatura cu o restanta la intretinerea la bloc: presedintele mi-ai trimis o somatie care nu a ajuns la mine niciodata, de la posta a primi raspun cum ca eu am refuzat sa confirm primirea, acum am aflat ca el a depus actele la avocat si a platit taxa de timbru si asteapta sa treaca termenul somatie si trimite actele in fata instantei. eu vreau sa platesc o parte din suma acum si o parte saptamana viitoare, iar administratoarea refuza sa imi taie chitanta daca nu platesc toata suma.eu stiu ca daca platesc o parte din suma trebuie refact dosarul,asa-i? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:12, 9 Octombrie 2014
popacorina a scris:

administratorul refuza sa imi taie chitanta pe suma partiala, doar daca achit toata suma imi taie chitanta

Administratorul de imobil in calitate de angajat al asociatiei de proprietari are functie de executie a masurilor/dispozitiilor adunarii generale,ale presedintelui si comitetului executiv
Interesul general,atat al asociatiei de proprietari cat si al proprietarilor este sa nu se inregistreze cu sume cu titlu de restanta
Actiunea administratorului de a refuza primirea de sume integral sau partial in contul debitului acumulat la asociatia de proprietari reprezinta abuz
Adresati presedintelui de asociatie,inscris prin care denuntati actiunea si activitatea cu rea credinta si impotriva intereselor atat ale asociatiei de proprietari cat si ale dv personal-de refuz percepere sume in contul debitului
Adresa ,o comunicati postal cu mandat de confirmare
Adresa ,chiar daca este primita sau nu de catre presedinte,poate face dovada interesului dv de achitare sume si interesul angajatului asociatiei de proprietari de a initia si favoriza stari litigioase si acumularea de debite

Buna dimineata, am fost ieri sa vorbesc cu presedintele, administratoarea nu se baga, ea mi-a zis ca face ce ii zice dansul, si el mi-a refuzat clar sa imi incaseze o plata partiala a restantei, am fost cu o cerere la dansul si am cerut numar de inregistrare si a zis ca asa ceva nu are ce sa imi dee in scris, raspunsul dansului verbal a fost: "sunteti data in judecata, eu nu mai pot sa fac nimica, totul depinde de ce decide judecatorul.plata partiala o restantei este ILEGALA (si s-a rastit) atata timp cat sunteti data in judecata." a mai spus ca cei care mi-au spus ca poate sa imi dee chitanta pe orice suma sunt nestiuitori si ca ma imping la chestii ilegale. Tot el dupa insistentele mele mi-a mai spus ca nu vrea sa incaseze partial ca dupa trebuie refacut dosarul si iara trebuie copii si toate cele. sin pacate nu am martori si nici nu am inregistrat convorbirea. Am sa incerc sa fac rost de contul bancar sa fac depuneri acolo, bani aia nu ii poate refuza.
Chiar și în timpul litigiului se pot face plăți parțiale, și se continuă judecarea pe suma ce a mai rămas de achitat. Toată suma poate fi achitată în totalitate, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești. Când faceți rost de contul bancar, liniștită puteți achita parțial acea sumă și când veți fi chemată la proces, să depuneți la judecător dovada că ați achitat parțial debitul. Judecata se va continua pentru suma neachitată. Iar dacă până la pronunțarea hotărârii veți reuși să achitați tot și prezentați dovada în acest sens, judecătorul vă poate obliga doar la plata cheltuielilor de judecată. În nici un caz, să achitați încă o dată ceva ce deja ați plătit. Nu este normal ce fac ei, că nu vor să vă taie chitanță pe suma parțială. Asta chiar puteți să spuneți judecătorului. Dacă nu aveți martori, nu este o problemă. Să păstrați dovada achitării parțiale a sumei, când obțineți contul bancar.
multumesc pentru raspuns, nu vrea nimeni din scara sa imi dee contul, as putea trimite prin mandat postal?dar atunci presupun ca are sa imi refuze bani, tot ce-i posibil.
am uitat sa mentionez ca am sunat la FALT si de acolo mi s-a spus ca el are dreptul sa refuze plata partiala, cica conform codului civil, si a zis ca pot trimite prin mandat, dar se poate tot degeaba.
Ultima modificare: Joi, 2 Octombrie 2014
popacorina, utilizator
Dv trimiteti prin mandat postal banii.
In cazul in care nu vi-i primeste, pastrati documentele de la posta si va prezentati in instanta, aratand judecatorului ca ati trimis o parte din bani, dar v-a fost refuzata incasarea.

Reveniti si spuneti-ne si noua ce s-a mai intamplat.

Alte discuții în legătură

Refuz de plata la restanta de la intretinere Amelia83 Amelia83 Buna seara! Inainte de a va spune ce problema am imi asum si vina de a nu fi platit intretinerea la timp din cauza unor probleme ( nu ca ar interesa pe cineva ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere si restante,refuz incasare bani unlocataranonim unlocataranonim Buna ziua,dupa cum multi romani resimt criza din greu si eu sunt unul dintre ei,am ramas o perioada fara loc de munca si normal ca s-au adunat ... (vezi toată discuția)
Vreau sa platesc restanta la intretinere dar sunt refuzat ClaudiuCta ClaudiuCta Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje am o restanta de 2200 lei la care se adauga si reparatie acoperisului in valoare de 900 lei am primit 1 somatie de la ... (vezi toată discuția)