avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cumul functii-urgent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cumul functii-urgent

Buna seara, va rog sa ma ajutati, sa il ajut pe tatal meu
Este angajat la doua institutii diferite si are ceva probleme
Norma de baza o are la o scoala, ca profesor, iar cealalta norma o are la un spital, ca profesor CFM. Ambele posturi sunt cu norma intreaga.(desi la cel din spital face si ore in plus)
Va rog sa imi spuneti ce drepturi si obligatii are, precum si baza legala
problema este urmatoarea> ca profesor.....a trebuit sa se deplaseze la consfatuiri ce tineau de postul principal. Pt. ca a anuntat doar telefonic conducerea si nu in scris, i s-au taiat orele, sustinand ca nu a a fost anuntata conducerea.
Nu este doar aceasta problema. Este amenintat de cate ori se iveste ocazia ca o sa fie dat afara, etc.Nu primeste bonuri, spor vechime, spor de periclitate, concediu de odihna, mai exact toate beneficiile acordate celorlalti angajati.
Este un abuz in serviciu? tinand cont ca se stie ca sunt motive personale (politice)de razbunare. Ce putem face?Este deranjat. Tatal meu mai are putini ani pana la pensie, este un om inaintat in varsta ca sa mai suporte astfel de atacauri.
Multumesc, si sper sa il puteti ajuta. O seara buna
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:17, 4 Octombrie 2014
Asta este o alta problema si daca se intelege cu angajatorul atunci este foarte bine, totul se rezolva amiabil.
xlucianax a scris:

...
daca a lipsit de la servici pentru a indeplinii obligatiile postului de baza, poate fii sanctionat?

Da,poate fi sanctionat disciplinar pentru acest lucru.

Cumulul de functii este la acelasi angajator sau la angajatori diferiti.
angajati diferiti

multumesc pt raspunsuri-va rog daca puteti sa ma ajutati cu adnotarile art 35 din codul muncii, multumesc

Ultima modificare: Vineri, 3 Octombrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
In cazul angajatorilor diferiti , programul de munca nu poate fi suprapus.

Adnotarile care exista nu au legatura cu speta dvs.
[ link extern ]
pai programul nu este suprapus, dar trebuia sa mearga la consfatuirile anuale ale profesorilor, care sunt obligatorii. Si s-a nimerit ca sa fie in timpul programului e lucru a celuilalt post. dar acolo a anuntat telefonic conducerea, seful. care acuma sustine ca a uitat.
Am nevoie de adnotari, pt ca acolo sunt precizate clar drepturile si beneficiile postului. (ex. concediu de odihna, sporuri, tichete de masa, etc...)multumesc mult pt raspunsuri

Alte discuții în legătură

Numar zile concediu de odihna si bonuri de masa anadraghici anadraghici buna ziua am si eu o rugaminte, la un contract de munca de 4 ore pe zi de cate zile de concediu de odihna beneficiezi si unde scrie in condul municii sau in ... (vezi toată discuția)
2 locuri de munca TheNuts TheNuts Daca sunt angajat la o firma cu capital majoritar de stat si lucrez in ture de 8ore/zi, 21-22 ture/luna (cate zile lucratoare sunt), pot fi angajat si la un ... (vezi toată discuția)
Acordare tichete de masa MihaelaT08 MihaelaT08 Buna ziua, As dori sa va adresez cateva intrebari la care as vrea sa imi raspunda doar cineva specializat pe dreptul muncii. Intrebari: O companie poate ... (vezi toată discuția)