avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dat in judecata de asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dat in judecata de asociatia de proprietari

buna seara.am fost dat in judecata de asociatia de proprietari avand debitul 0 si penalitati de 1700 ron.eu nu am cash 1700 ron la acest moment,asa ca sunt nevoit sa astept decizia instantei.cam cat dureaza un astfel de proces,ce implica,ce costuri vor fi pentru mine,ce timp imi va ocupa (lucrez de la 8:00-16:00 Luni-Vineri) si nu prea pot scapa de la serviciu mai devreme,ce consecinte grave voi suporta daca voi pierde procesul?eu incerc sa achit la zi debitul,dar aceste penalitati nu stiu cand le voi putea plati avand un salariu minim pe economie si 4 copii.
Cel mai recent răspuns: baciuc29 , utilizator 14:09, 7 Octombrie 2014
baciuc29 a scris:
...am fost dat in judecata de asociatia de proprietari avand debitul 0 si penalitati de 1700 ron.eu nu am cash 1700 ron la acest moment,asa ca sunt nevoit sa astept decizia instantei.

Nu sunteti nevoit sa asteptati decizia instantei. Mergeti la asociatie astazi si platiti cat puteti. Peste o saptamana mai platiti iar cat puteti... Asa trebuia sa procedati si pana acum pentru a nu mai ajunge sa fiti dat in judecata. Probabil ca a trecut o perioada in care nu ati mai platit nimic din aceste penalizari si e firesc sa fiti actionat in judecata.
pot obtine de la procuror o esalonare mai mica?
Nu aveti treaba cu procurorul ci cu judecatorul.

De acord cu dl.Adrian, oricum procesul va dura cel putin 1 an. Achitati intretinerea la zi si parte din penalitatile restante, asa puteti demonstra si faptul ca nu a fost rea-vointa. Avocatul pe care l-a angajat asociatia oricum il veti plati. In general onorariu avocatului pentru a reprezenta o asociatie in instanta se ridica la 800 - 1000 lei. Acesti bani ii veti plati in momentul finalizarii procesului, in urma deciziei judecatoresti si ii veti achita prin virament in contul asociatiei, prin mandat postal sau chitanta emisa de asociatie (unde va fi mentionat clar motivul incasarii). Era mai bine daca nu va incapatanati si achitati dinainte din penalizare - nu se mai ajungea la proces, bani de avocat etc., sa nu spun ca era mai bine daca va achitati intretinerea la termen si nu mai aveati acele penalitati de plata, in plus.
am fost sa platesc 250 ron si nu a fost de acord.850 ron trebuie sa platesc.ca de o saptamana mi-a spus sa fac rost sa ii aduc 850 ron,ca e dat in judecata de CET si vine iarna si el vrea sa recupereze datoriile acum la urgenta.nu am ce face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie proprietari AURORA82 AURORA82 Buna ziua, as dori si eu sa ma ajutati cu un sfat, iata problema mea: in decursul anului 2010 am adunat restante la intretinere astfel ca la 31.01.2011 figuram ... (vezi toată discuția)
Probleme asociatie propietari eugenb2008 eugenb2008 Asociatia noastra are probleme cu cativa locatari care au restante la intretinere. Au fost dati in judecata unde s-a castigat procesul cu restantierii. Dupa ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere danutza_diana danutza_diana am datorii la intretinere si de la 1 martie ne intrerupe furnizarea apei potabile.Administratorul nu vrea sa ne dea la maina hartie decat daca achitam toate ... (vezi toată discuția)