Respingerea dreptului la indemnizatie de somaj
In data de 29/07/2014 am depus dosarul pentru a primii indemnizatie de somaj, pe site-ul AJOFM Gorj scrie ca se poate depune dosarul in intervalul 31 mai - 29 iulie, adica la 60 de zile de la data absolvirii, as vrea sa stiu daca sa respins dosarul corect sau daca as avea sanse in instanta?
In principiu, vor merge pana la expirarea celor 30 de zile , daca nu cumva ANOFM le-a solicitat sa trimita raspunsul la ei si apoi cei de la ANOFM sa va raspunda.
Astazi am fost sunat de catre cei de la AJOFM Gorj ca sa ma prezint luni pentru a discuta despre sesizare, cred ca vor sa explice ca nu eu am dreptate si ca nu are rost sa contest decizia lor, in acelasi timp mi-a comunicat faptul ca am terminat liceul pe 30 mai, dar confrom legii mentionate de freeelis ( NCC 2553 ) ziua de 30 mai nu se ia in calcul ci doar intervalul 31 mai - 29 iulie.
Cei de la AJOFM spun ca 60 de zile de la data absolvirii asta insemnand 30 mai, se ia in calcul si ziua in care s-a absolvit? Dar daca se ia aceasta data nu pot aplica NCC 2553, adica prima si ultima zi nu sunt valabile?
Cei de la AJOFM trebuie sa aiba o baza legala cu privire la calculul termenelor. In caz contrar, se aplica dreptul comun (Codul civil).
Din cate cunosc , nici Legea nr.76/2002 si nici Normele de aplicare a acesteia nu contin o dispozitie derogatorie de la dreptul comun cu privire la calculul termenelor.