avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Respingere drept la somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Respingere drept la somaj

Respingerea dreptului la indemnizatie de somaj
In data de 29/07/2014 am depus dosarul pentru a primii indemnizatie de somaj, pe site-ul AJOFM Gorj scrie ca se poate depune dosarul in intervalul 31 mai - 29 iulie, adica la 60 de zile de la data absolvirii, as vrea sa stiu daca sa respins dosarul corect sau daca as avea sanse in instanta?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2014
OxygeN094, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:25, 27 Octombrie 2014
Exact, ati inteles bine.
Fara 31 mai si 29 iulie sunt 58 de zile, asta e o greseala din partea lor, va multumesc de ajutor, zilele acestea o sa contactez un avocat si ii voi actiona in instanta, inca o data va multumesc si va urez o seara placuta!
Am facut o sesizare catre ANOFM si am primit un raspuns tare ciudat.

Avand in vedere aspectele sesizate si obiectul solicitarii formulate de dumneavoastra prin petitia transmisa prin posta electronica Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, unde a fost inregistrata sub nr. 3763/CB/09.10.2014 si tinand seama de dispozitiile legale privind stabilirea si acordarea indemnizatiei de somaj din cuprinsul Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare si de prevederile celorlalte acte normative incidente in materie, va comunicam ca petitia invocata a fost transmisa spre analiza si efectuarea demersurilor necesare pentru solutionarea acesteia, conform legii, si potrivit competentelor detinute, Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Gorj, institutie care detine atributii in materie fata de precizarile formulate de dumneavoastra prin petitia mentionata, si care va va comunica modalitatea de solutionare.

Precizam ca in temeiul dispozitiilor art.38 si 39 din Legea nr.76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, coroborate cu cele ale art.18 lit.j) din Statutul Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, aprobat prin Hotararea Guvernului nr.1610/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene precum si a municipiului Bucuresti detin atributii de stabilire si de acordare a dreptului la indemnizatie de somaj, ca drept de protectie sociala ce se suporta, la cerere, din bugetul asigurarilor pentru somaj.

Nu in ultimul rand, mentionam ca in situatia in care va considerati prejudiciat prin prevederile dispozitiei avand ca obiect dreptul la indemnizatie de somaj, emisa de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Gorj, institutie care detine, astfel cum am precizat atributii in stabilirea drepturilor banesti care se suporta din bugetul asigurarilor pentru somaj, inclusiv a dreptului la indemnizatie de somaj, in conformitate cu dispozitiile Legii nr.76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, aveti posibilitatea de a contesta actul administrativ in cauza, in termenul prevazut de lege, astfel cum se prevede in mod expres si in cuprinsul acestei dispozitii.

Eu nici nu stiu ce sa mai inteleg din acest raspuns.
Petitia dvs a fost redirectionata spre solutionare catre AJOFM Gorj.
Sunt curios in cate zile vor solutiona cei de la AJOFM.

Alte discuții în legătură

Art 2553 în relația cu ajofm CalinCr CalinCr Bună, am o întrebare: Art 2553 din codul civil se aplică și la relația cu instituțile publice? Speța: În 11 noiembrie, am început să lucrez, fiind ... (vezi toată discuția)
3 luni lipsa ??? westkontakt westkontakt buna ziua, am primit o informatie cand am mers sa scot carnetul de somer al sotiei cum ca datorita nu stiu carei Ordonante, persoanele care si-au depus ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de somaj marinamaxim13 marinamaxim13 Buna seara. Situatia mea este urmatoarea: am terminat studiile de licenta in iulie 2013, insa examenul de licenta il voi sustine in iulie 2014. Mai pot obtine ... (vezi toată discuția)