avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel la respingerea cererii de majorare pensie ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel la respingerea cererii de majorare pensie alimentara

Buna seara!
Am detaliat pe larg povestea mea aici: www.avocatnet.ro/content/for...

in concluzie astazi s-a dat solutia: Respinge cererea ca neantemeiata. Obliga reclamanta sa plateasca paratului suma de 500 lei, cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în 30 zile de la comunicare, cererea de apel urmand a fi depusa la Judecatoria sect 2.

Considerati ca ar trebui sa fac apel, dar tot fara avocat, caci nu dispun de resursele necesare, altfel puneam avocat de la inceput si poate ca nu pierdeam, sau exista pericolul ca, daca fac apel, si din nou mi se respinge cererea, cheltuielile de judecata sa creasca si atunci in loc sa rezolv ceva, mai mult cheltui?

Multumesc frumos,
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 01:10, 14 Octombrie 2014
1. Inteleg ca asta ziceti d-voastra ca ati cerut. Ar fi bine sa vedem hotararea judecatoreasca.
2. Da, conteaza. Se poate executa retroactiv daca nu a platit conform art. 531 Cod civ.
3. Pana nu vad hotararea nu pot zice daca are sau nu are rost. Da, vor creste cheltuielile de judecata.
4. Va executa silit si in loc de 500 veti plati probabil cam dublu pentru ca vor intra si cheltuielile de executare.
2. el a platit lunar cei 500 ron stabiliti. de fapt i se vireaza de la serviciu in ziua de salariu, din contul lui in contul meu. dar indexarea o pot cere retroactiv?

3. hotararea banuiesc, va ajunge la mine prin posta in 1-2 sapt

5.daca as merge la un avocat cu toata documentatia, ar putea spune clar daca am sanse de castig la apel sau nu?
mi-e teama ca dau bani la avocat si pierd si in apel, pierd banii dati la avocat + cheltuieli de judecata mai mari :(
Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2014
Flor_L, utilizator
Da, doamna. Indexarea se poate cere retroactiv pe ultimii 3 ani.
Ei, acum, de unde sa stiu eu la ce avocat veti merge?
Pana sa va ajunga hotararea nu ati putea sa ne puneti aici, cuvant cu cuvant, copy-paste (in cazul acesta e permis) ce ati cerut instantei? Adica sa faceti un copy-paste cu petitul cererii de chemare in judecata.
Eu tot cred ca art 531 se refera la pensia stabilita de instanta, ea se indexeaza de drept. Dansii au convenit la notar, cand au divortat, pensia de 500 de lei.
gi-jane2 a scris:

Eu tot cred ca art 531 se refera la pensia stabilita de instanta, ea se indexeaza de drept. Dansii au convenit la notar, cand au divortat, pensia de 500 de lei.

:O
Inafara de faptul ca art. 531 nu face o astfel de distinctie (ubi lex non distinguit ...) intre o pensie de intretinere stabilita de comun acord si alta stabilita de instanta in ceea ce priveste indexarea ambelor cu rata inflatiei, care ar fi logica unei astfel de distinctii? Sa-i invete minte pe oameni sa nu mai divorteze de comun acord cand pot sa se balacareasca in fata judecatorului?
Apoi, aceasta nu e singura indexare din codul civil, legiuitorul stabilind ca se indexeaza cu rata inflatiei si alte prestatii periodice in bani stabilite in suma fixa. Iar asta are logica pentru ca nu mai trimiti oamenii din sase-n sase luni la judecata ca sa le indexeze instata pensiile de intretinere.

Ultima modificare: Joi, 9 Octombrie 2014
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

Alte discuții în legătură

Indexarea de drept a pensiei de alimentare, indexare trimestriala cu rata inflatiei Flor_L Flor_L Buna ziua, Sunt divortata din sept 2012 si primesc o pensie alimentara in suma fixa de 500 ron, stabilita la notarul unde s-a efectuat divortul. Recent am ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara marian1268 marian1268 va rog sa-mi spuneti daca din sentinata urmatoare, prin venit net se intelege, doar salariul, sau si primele, orele suplimentare , bonurile de masa, ... (vezi toată discuția)
Cerere micsorare pensie alimentara ioana_lazar ioana_lazar Buna ziua! Va contactez deoarece fostul meu sot a cerut recalcularea pensiei alimentare. Mentionez ca in urma procesului de divort, acesta a stabilit ca pensia ... (vezi toată discuția)