avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Durata solutionare dosar penal 334 din cp
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Durata solutionare dosar penal 334 din cp

Buna seara,
A trecut aproximativ 1,5 luni si nu am primit solutionarea la dosarul penal 334 (conducerea cu numerele rosi expirate pe drumurile publice- mai degraba 2 strazi/ulite/tarhale s.a. periferice pe o distanta de 1,5 km).Cam cat dureaza solutionarea? Cand am fost prima oara pt prelungire am intrebat procurorul cam care este durata si a spus ca nu ar trebui sa dureze mult.Astept un raspuns sigur, aproape de adevar.Sau cum as putea sa grabesc solutionarea?Va multumesc.:)
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:01, 26 Octombrie 2014
Nu am fost audiat inca, nu stiu ce sunt (suspect/inculpat)....
Aveti dreptate, insa poate dimpotriva ar trebui solutionarea dosarelor care nu sunt foarte complexe, nu stiu care sunt criteriile sau daca sunt niste criterii bune pt solutionare.
Puteti formula o sesizare la prim procurorul parchetului care se ocupa de cercetarea cazului Dvs. Aduceti-i la cunostinta termenul trecut si faptul ca nu s-a miscat nimic in dosar, ca nici macar n-ati fost audiat.
Nu cred ca exista avocati care sa poata urgenta "mai mult" decat o fac altii. E drept ca un avocat va poate ajuta stiind unde sa faca sesizarea si ce anume sa scrie in ea. Dar nu cred ca daca-l platiti mai mult, urgenteaza el cazul....sa fim seriosi.
Este posibil sa dureze in jur de un an, un an si jumatate dar poate dura si mai putin. Puteti sa incheiati si un acord de recunoastere cu procurorul si sa "negociati"atunci pedeapsa.
av.M.Hornea
Mergeti la organul de cercetare penala sa va interesati de dosar, in siuatia asta.
In general avocatii sunt dati afara din biroul procurorului aud de la clienti.
Si am auzit si din alte surse...
Poate ca s-au schimbat lucrurile in ultima luna de cand am ultimele informatii care se confirma de multi ani...

A urgenta pare simplu dar e ceva care doar putini reusesc din cate stiu eu in mod precis...de tot...

Teapa mare pe care o iau clienti e atunci cand ei cred ca au avocat si mai bine nu ar avea ca avocatul nu e platit sa faca ceva anume.
De aceea se plang adesea clientii de avocati...

Avocatii care nu stiu sa se impuna nu pot obtine niciodata urgentarea desi pae ceva simplu regula este ca nu se urgenteaza decat exceptional...
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Octombrie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Termen de trimitere dosar la instanta dietmarkrutsch dietmarkrutsch In noiembrie 2015 a fost retinut permisul de conducere pentru alcool la volan si refuzul recoltarii de probe de singe. Intre timp in ianuarie am dat declaratie ... (vezi toată discuția)
Urgent Sorinmarin98 Sorinmarin98 Buna ziua cat dureaza pana vine o hartie de clasare al unui dosar in care alcoolemia a iesit 0,00mg in sange? Vreau sa plec din tara. Si procurorul nu a vrut ... (vezi toată discuția)
Plata onorariu avocat dar lipsa proces in instanta carminel carminel Am incheiat un contract de reprezentare si am platit onorariul avocatului. Nici dupa un an nu a mai avut loc nici un proces. Va rog sa-mi raspundeti daca ... (vezi toată discuția)