avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

loc de munca

Bună ziua .
Am și eu o simpla întrebare , un prieten de al meu a lucrat la un bar fără contract de munca adică la negru și când a venit ziua de salar patronul nu ia dat nici un ban pe ce a lucrat și de supărare ia luat din vânzare 3000 de lei . I se poate întâmpla ceva prietenului meu .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:43, 10 Octombrie 2014
In cel mai rau caz o sa va cheme la politie sa dati declaratie si recunoasteti nimic, atata timp cat el nu recunoaste ca ati muncit la el o luna fara sa va plateasca. Nu cred ca va face reclamatie intrucat patronul ar arata prin asta ca a incalcat articolele de mai sus. Dumneavoastra ati avea circumstante atenuante. Ati fost adus in stare sa faceti treaba asta din vina patronului. In fine: nu recunoasteti nimic.
Ultima modificare: Vineri, 10 Octombrie 2014
codulmuncii, utilizator
Pai dacă nici nu știe Cum mă cheamă Cum sa mă cheme la politie pt declarație
Ori dvs ati lucrat acolo ori prietenul dvs?

Eu nu as merge pe premisa ca nu stie numele , ca nu are ce sa-mi faca asa cum vi s-a sugerat anterior.
Și atunci ce ar fi indicat sa fac ... eu lucrez acolo
Dvs nu trebuie sa faceti ceva anume. Patronul este cel care va trebui sa actioneze.

Alte discuții în legătură

Angajare fara carte kakadu kakadu buna ziua.am si eu o intrebare care ma poate ajuta va rog..am lucrat la o firma timp de 12 ore pe zi de luni pana sambata..(patronii deschideau si vindeau ... (vezi toată discuția)
Sesizare itm andreeagherasim andreeagherasim Buna ziua, daca fac sesizare la ITM pentru nereguli la locul de munca unde am \\\\"\\\\"lucrat\\\\"\\\\" (vorba vine, ca nu mi-au facut c.i.m...) imi dau si ... (vezi toată discuția)
Munca la negru neftali neftali Lucrez in constructii de mai multi ani la negru si ma intrebam cum pot intra in legalitate cu minim de contributii la stat. poate am inteles gresit dar am ... (vezi toată discuția)