avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fostul sot nu vrea sa-si deschida cont pentru a se ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fostul sot nu vrea sa-si deschida cont pentru a se vira pensie minor in intretinere

Buna seara, am o situatie foarte neplacuta si as vrea sa ma ajute cineva cu o solutie. Eu platesc pensie alimentara si am si doua popriri, pana acum angajatorul nu a facut decat jumatate din salariul meu sa se distribuie catre cele doua banci si pensia netanandu-se cont de ea eu am platito lunar prin posta din cealalta jumatate pe motiv ca nu am anuntat si ca nu am dus documente justificative insa nu este asa eu am instiintat la timp, dar se pare ca documentele sau facut pierdute. Bun, acum de doua luni de cand iar le-am readus acte doveditoare ca eu platesc pensie minor mi-au spus ca daca fostul sot nu deschide cont in care sa se vireze pensia situatia va ramane ca si pana acum, eu nu am mai platit copilului din buzunar atata timp cat eu lucrez am un salariu iar angajatorul nu-si face treaba. In concluzie fostul sot nu doreste deschidere de cont iar angajatorul nu doreste sa plateasca altfel decat prin cont bancar pentru ca ei lucreaza numai cu banca. Eu am solicitat o adeverinta pentru judecatorie sa o depun la dosarul de divort si as mai vrea sa instiintez instanta cu situatia cu care ma confrunt, credeti ca procedez corect? Pentru ca eu nu vreau sa ma trezesc peste cateva luni ca nu am platit copilului atata timp cat eu am instiintat firma la care lucrez ca platesc o pensie. Multumesc astept idei si sfaturi
Cel mai recent răspuns: valentinaman , utilizator 21:34, 11 Octombrie 2014
Daca pe baza hot. jud. prin care s-a stabilit pensia s-ar fi infiintat si popirire pentru pensia alimentara, atunci anagajatorul este obligat sa plateasca pensia chiar si fara cont bancar, la adresa copilului / tatalui care apare in adresa de poprire. In acest caz taxele postale se platesc de dvs.
Stiu din mesajele dvs. anterioare ca nu exista o astfel de adresa de poprire pentru pensie, asa ca nu stiu ce sa va raspund practic.

In alta ordine de idei, se poate folosi si un cont bancar care sa nu aiba legatura cu tatal (de ex deschis de un bunic), cu conditia ca tatal, cu mana lui, sa faca cerere la angajatorul dvs. ca banii reprez. pensie pentru minorul ... sa se vireze in acel cont, cu detaliile, avnd titular pe ...

Nu aveti nici un temei sa va anuntati instanta de incurcaturile astea. Foarte pe scurt, la instanta mergeti sa cereti ceva, nu a anuntati diverse. Daca credeti ca aveti ce sa cereti legat de situatia asta, atunci va puteti adresa instantei, dar eu nu cred ca aveti ce sa cereti.

Repet: solutia pentru dvs. este ca tatal sa mearga cu hotararea de pensie alimentara la un executor judecatoresc, si sa o puna in executare prin poprire clar si lega infiintata. Acolo se va indica un cont de executor unde firma va plati banii, iar firma nu va avea de ales decat sa platesaca. Astfel pensia va fi chiar "preferata in detrimentul" celorlalte doua popriri.
Inteleg ca nu va place aceasta solutie, dar in pinia mea este singura care:
- va scuteste sa va mai adresati aiurea instantei
- va scapa de conflicte cu angajatorul, care este obligat prin lege sa faca ce zice executorul
- protejeaza banii copilului fata de bancile la care mai aveti popriri si fata de cei la care tatal copilului are datorii.
dar , de ce nu deschideti dumneavoastra un cont in numele minorilor , si sa va folositi de aceasta optiune , daca fostul sot nu binevoieste sa deschida ?
ar fi posibila varianta asta ?
E, nu-s de vina utilizatorii ca aveti mai multe subiecte deschise pe acest subiect :).
La ce judecatorie va referiti, unde ati depus sau veti depune contestatie la executare sau care ?
@separatistul,
Nu, banii trebuie sa ajunga la tata ca el ii cheltuie pt intretinerea copiilor.


De ce nu vrea angajatorul sa vireze prin mandat ?

Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator
Da eu v-am inteles de fiecare data in care mi-ati dat un raspuns insa tatal copilului nu vrea sa faca nimic din toate astea si nu inteleg de ce, iar la instanta nu stiu daca procedez sau nu corect insa vreau sa fiu acoperita pentru ca eu nu mai pot plati copilului din 750 ron 350 minorului si eu cum sa mai supravietuiesc?
deci nu e valabila varianat deschiderii unui cont pe numele minorilor.
atunci , sa-l cheme pe fostul sot si sa deschida un cont pe numele lui . asa sigur merge , si a rezolvat problema .

Alte discuții în legătură

Poprire virata la doua banci reprezentand jumatate din salariu fara a se tine cont de pensie alimentara valentinaman valentinaman Buna ziua, As vrea sa stiu daca de un an si jumatate s-a procedata corect de catre firma la care lucrez. Am doua popriri de la doua banci si de plata ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere noul cod civil coldmountain coldmountain Buna ziua, doresc sa aflu care este procedura prin care trebuie sa pun in aplicare hotararea de divort prin care fostul sot a fost obligat la plata pensiei de ... (vezi toată discuția)
Poprire pe conturi si pensia alimentara cristi.a cristi.a Buna ziua, Am primit aviz de executare (trei avize de exectutare) pentru datorii la banci. Sunte reale si le recunosc. Totodata sunt obligat prin hotarare ... (vezi toată discuția)