Buna seara, Va rog ajutati ma sunt intr-o situatie disperata, ma aflu intr-un proces complicat de partaj si de asemenea sunt intr-o situatie destul de grava in ceea ce il priveste pe copil asa cum am descris in alte postari (santajul, abuzurile fizice si emotionale, traumele psihice, amenintarile si tot restul calvarului prin care trec de 3 ani).
Aseara la ora 22:00 cautand pe site ul judecatoriei sector 2 sa vad daca s-au facut modificari la dosarul de partaj am vazut ceea ce am atasat acestui mesaj( urmeaza sa fiu executata silit de catre fostul sot) nu inteleg pe ce motiv pentru ca sunt parte in acest proces drept DEBITOR iar fostul sot CREDITOR = eu nu am nici un fel de datorie fata de acesta si oricum ce avem de impartit banuiesc ca impartim la si in dosarul de partaj sau nu ?
Ce pot face sa aflu despre ce este vorba ?
Poate fi vorba de spre o executare silita in ceea ce il priveste pe copilul care de 1 an si jumatate aproape nu vrea sa mearga la el ptr ca ( a fost batut, s-a tipat si urlat la el, este neglijat si a fost strans de gat de catre fostul socru pe motiv ca i-a stricat niste cartoane cu care acesta face martisoare ) poate veni executorul sa hartuiasca si sa traumatizeze acest copil ?
Va rog din suflet sa imi spuneti ce ar putea si fi ce as putea face sa previn orice intentie a fostului sot de a ne face rau , noi locuim in apartamentul luat prin prima casa - ma poate da afara pana la terminarea partajului asa cum ameninta??
Va multumesc din suflet si va rog ajutati ma cu tot ce credeti ca mi-ar putea fi de ajutor, pur si simplu am ajuns la capatul puterilor de 3 ani nu incerc decat sa fac in asa fel in cat cel mic sa uite traumele si sa ii ofer o familie , caldura, liniste si stabilitate psihica si emotionala !
Nr. unic (nr. format vechi) : 23693/300/2014
Data inregistrarii 29.09.2014
Data ultimei modificari: 06.10.2014
Materie: Civil
Obiect: încuviinţare executare silită
Stadiu procesual: Fond
Părţi
Nume Calitate parte
BEJA LEANCA ŞI MAGUREANU Petent
ROMAN MARIUS BOGDAN Creditor
MINDRESCU ANA MARIA Debitor
Şedinţe
13.10.2014
Ora estimata: 12:00
Complet: Cameră de Consiliu - 1
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:
Dacă este vorba de executarea silită a programului de vizită, dvs. sunteţi debitorul obligaţiei de "a face", iar domnul este creditorul, adică el este cu dreptul, iar dvs. cu obligaţia.
Conform noului Cod de procedură Civilă, executorul vă va invita la el la cabinet, unde va trebui să mergeţi cu copilul şi să-l predaţi tatălui; dacă copilul nu vrea,executorul întocmeşte un proces verbal în care consemnează acest lucru şi va cere în instanţă să mergeţi la consiliere psihologică cu copilul maxim 3 luni la DGASPC, după care se reia executarea silită
Executorul poate veni şi la domiciliul copilului , însoţit de Poliţie şi DGASPC, să pună în aplicare hotărârea, procedeul e acelaşi.
Există în lege şi un articol care stipulează plata unei amenzi de 100-1000 lei/zi întârziere în aplicarea hotărârii, în favoarea creditorului,dacă nici după consiliere copilul nu vrea să meargă în programul de vizită.
Îmi este neclar procedeul, fiindcă tot legea spune că psihologii vor emite un raport pe care-l înaintează instanţei, dacă ei constată că minorul nu vrea, de ce să-l traumatizeze în plus şi de ce mama să plătească amendă tatălui?
Da, cel cu dreptul este creditorul obligaţiei de "a face", iar cel care este obligat de instanţă să permită realizarea programului de vizită este debitorul aceleiaşi obligaţii.
Eu am fost "debitor" :((
Da, exact la fel cum fostii iubiti pe viata = soti au fost la un moment dat parati si reclamanti si apoi vor fi debitor si creditor la partaj.
La fel cum violatorul este debitor pentru daunele aduse victimei sale, iar victima violului este brusc creditor.
La fel cum procedura este executare silita si pentru credite la banca, si pentru dreptul de vizitare.
Fara unformizarea limbajului si incadrarea tuturor situatiilor in tipare juridice standard, sistemul de drept nu ar putea functiona.
Nu trebuie sa va necajti pe terminologia juridica, cred ca aveti necazuri mai mari de care sa va ingrijorati si pentru care sa va consumati energia.
Eu zic intai sa luati legatura cu executorul sa aflati ce anume pune in executare.
Apoi cautati pe net (si in afara acestui forum) descrieri si hotarari judecatoresti din cazuri similare. Poate ca va ajuta experientele si succesele altora, ata la nivel juridic cat si la nivel uman.
stie cineva ce fel de psiholog imi trebuie pentru a avea greutatea necesara documentele emise in asa fel incat sa nu mai fie traumatizat in plus cel mic ?
ma gandesc sa merg cu el la un pshiholog care sa ne dea un aviz/raport in care sa fie descrisa starea psihica a celui mic si daca este sau nu influentat (sotul spune ca eu sunt vinovata si ca alienez baiatul) , daca este stresat sau nu stiu cum se mai numesc starile prin care trece mititelul ori de cate ori este supus acestor tratamente /intalniri ..
eu nu m-am opus niciodata ca tatal sa il vada, sa il ia sau sa aiba legaturi cu cel mic ba chiar dupa ce ne-a parasit plangeam si ma rugam de el sa vina sa stea cu cel mic si cand venea ma injura, ma batea si fura de prin casa apoi dupa divort si stabilirea programului de vizitare detin mailuri, sms uri si inregistrari in care acesta nu isi respecta programul,aducea copilul bolnav, ma chema sa iau copilul de la el de acasa inainte de a se termina programul pentru ca cel mic cerea acasa/ mergeam cu taxiul ptr ca el sta in rahova noi in pantelimon, putea sa aduca el copilul ca masina noastra a ramas la el ... copilul cerea acasa (nu se simtea bine/era neglijat se tipa la el si/sau a fost lovit si amenintat de tata) l-am primit chiar s cand nu era program (in zile si la orele pe care le alegea dansul) sa vada baiatul desi nu trebuia ( avea alt program si nu ajungea in zilele de program - atunci ii convenea sa nu il ia pe copil) ...
un an de zile de ce nu a inaintat nici un fel de cerere la tribunal , a venit ,a vazut , a facut scandal, ne-a traumatizat si a plecat ptr ca deh era ocupat si avea alt program(nunti, botezuri, cununii, munte, mare etc) cu dra. cu care este si pentru care isi lasa copilul cu orele la tv. sau pe tableta atunci cand il ia la el ... 1 an de zile nu a fost deranjat ca nu vrea .
am martori ca il intreb chiar si inafara programului pe cel mic daca isi doreste sa il sunam pe tata sa vina sa il ia sa mearga la o plimbare sau la un film si ca cel mic are reactii ce exprima clar teama si faptul ca nu doreste sa fie in preajma tatalui sau ..
ce pot face eu ?
va rog mult nu ocoliti si ajutati-ma cu orice sfat gasiti ca mi-ar putea fi de folos !