avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul neplatit!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul neplatit!

Buna ziua. Am o problema cu care am de gand sa merg departe dar am nevoie doar de un sfat va rog pentru a ma motiva.
Am lucrat 5 luni jumatate la o firma dupa care mi-am dat demisia din varii motive. Mi-am primit drepturile salariale dar angajatorul nu imi plateste zilele de concediu neefectuate pe motiv ca nu am avut un minim de 6 luni de munca.
Aceasta clauza este adevarata, trebuie sa ai minim 6 luni ca sa ti se plateasca zilele de concediu neefectuate dupa demisie? Tin sa precizez ca in contractul individual de munca nu scrie decat ca am dreptul la 21 de zile de concediu pe an, atat. Eu in 5 luni am acumulat 8,75 zile intrucat e 1,75 zile la 1 luna. Comform contractului primesc 63 de lei pe ziua de munca deci 8,75 zile x 63 lei= 551 lei pe care eu trebuie sa-i primesc, adevarat?
Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:07, 14 Octombrie 2014
Depuneti sesizarea la forurile superioare ITM-ului : Inspectia Muncii / Ministerul Muncii. Mentionati in sesizari si acest aspect "ca nu le e frica de ITM pentru ca au rude acolo".
Va multumesc frumos pentru raspunsuri si sfaturi! O sa las un raspuns pe forum daca voi rezolva ceva in zilele ce urmeaza.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pare ca pana la urma totul a functionat cu amenintari . Le-am transmis doar ca mi-am angajat un avocat in urma cu 3 zile, ca am depus si o sesizare la ITM si ca o sa ne vedem in instanta. La aproximativ 15 minute am primit un telefon pasnic in care mi s-a bagat scuza ca nu a fost informat (acesta fiind managerul) ca aceste zile de concediu s-ar plati. Acum sunt invitata pe data de 16 sa-mi primesc banii, ramane sa vedem daca se tin de cuvant!
Dupa primirea banilor, atunci puteti sa renuntati la demersurile dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediului de odihna laura@laura laura@laura Mi s-a refuzat plata concediului de odihnă pe motiv ca nu am un an de zile la ei. Cum imi pot recupera banii? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna ruksandra ruksandra Am lucrat ca și lucrător comercial din august 2017 pana în octombrie 2018. Eu pe anul 2017 nu am avut nici o zi de concediu, iar pe anul 2018 am avut 12 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat si neplatit pgabriel28 pgabriel28 Am lucrat la o firma pina akum 2 saptamani.M-au invitat la o discutie prieteneasca spunand ca firma e in criza ca numai au bani sa ne plateasca si ca de la ... (vezi toată discuția)