avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mod de incasare a sumelor restante in litigiu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mod de incasare a sumelor restante in litigiu

Buna ziua,

As dori sa va cer parerea intr-un litigiu ce il am cu asociatia de proprietari.
Intr-un proces pe care l-am avut cu Asociatia de proprietari, instanta a hotarat sa platesc cotele de intretinere+penalitatile, in suma de x ron intr-un nr y de rate. Eu am facut apel pt a contesta DOAR suma ce reprezinta penalitatile.
De la primirea sentintei si pana la primul termen al apelului, eu am platit intretinerea noua(cea care nu a facut obiectul procesului),la zi,la banca, in contul Asociatiei.
Asociatia a contabilizat sumele platite de mine in contul intretinerii vechi(cea care a facut obiectul procesului), in felul acesta eu devenind din nou restantier, artificial dupa parerea mea. In felul acesta, eu practic nu am cum sa fac sa nu mai acumulez restante.....
Intrebarea mea este aceasta: a procedat legal Asociatia, contabilizand astfel sumele platite de mine? Nu stiu daca am ales bine sectiunea pt intrebarea mea. Rog moderatorul sa mute discutia in sectiunea potrivita1

Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 13 Octombrie 2014
myhy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:52, 14 Octombrie 2014
Va multumesc pentru raspunsuri,elga 50! Totusi simt nevoia unor noi intrebari: Un apel facut asupra unei hotarari judecatoresti suspenda executarea acesteia,nu? Cu tot ceea ce presupune aceasta hotarare?Ce inseamna practic suspendarea unei hotarari judecatoresti?
Daca da, atunci sumele cu titlu de intretinere mai pot fi executate, li se mai pot aplica penalitati?

Cu multe multumiri, sper ca nu am fost prea grea de cap :)
Ultima modificare: Marți, 14 Octombrie 2014
myhy, utilizator
Da, apelul suspenda executrea silita. Asta inseamna ca executorul judecatoresc la care a apelat asociatia de proprietari nu va putea sa va execute. Executarea silita se va relua dupa ce se consuma si apelul, dupa ce se judeca apelul la instanta superioara.
Sumele "cu titlu de intretinere", cum spuneti dumneavoastra, nu pot fi executate daca ati introdus cererea de apel.
Dar penalizarile se aplica, se calculeaza in continuare conform legisltiei asociatiilor de proprietari, indiferent in ce stadiu de judecata este dosarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicarea penalizarilor annik annik Buna ziua,sunt propietara in constanta si am o problema legata de penalitatile la intretinere.Am un sold de plata de 6 mil si penalitatile sunt de cca 7 mil ... (vezi toată discuția)
Penalizari la intretinere alekusta alekusta Buna ziua, as dori sa stiu, daca stie cineva, cum e posibil ca penalitatile la intretinere sa fie mai mari decat restantele. Ce ma sfatuiti sa fac si cum sa ... (vezi toată discuția)
Restanta la asociatie Annis Annis Buna ziua. Pentru ca nu stiu cum sa incep acest mesaj, o sa intru direct in subiect. Am 4 ani de zile de cand spre rusinea mea si datorita conditiilor ... (vezi toată discuția)