avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizia de concediere si Contractul Colectiv de Munca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizia de concediere si Contractul Colectiv de Munca aplicabil

La data de 1 februarie 2013 s-a pus in aplicare masura disponibilizarii colective intr-o unitate. In acea perioada de timp, era in vigoare un CCM care prevedea un anumit numar de salarii compensatorii, functie de vechimea in munca. Acel CCM a fost valabil pana in luna mai 2013. Din Iunie 2013 a intrat in vigoare un alt CCM, in care a fost modificat numarul de salarii compensatorii acordate.
Unui salariat, aflat in incapacitate temporara de munca la data de 1 februarie 2013, i s-a desfacut Contractul Individual de Munca si i s-a emis Decizia de concediere in noiembrie 2013, atunci cand a incetat incapacitatea temporara de munca a salariatului.
Intrebare: deciziei de concediere emisa in noiembrie 2013 i se aplica prevederile CCM in vigoare sau prevederile fostului CCM care si-a incetat valabilitatea in mai 2013?
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 14:23, 16 Octombrie 2014
In cazul in care Of Juridic si RU sustin contrariul, aveti posibilitatea sa actionati in judecata fostul angajator presupunand ca ati primit in acest fel si mai putini bani, banuiesc, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizare dineata dineata Buna ziua, Am lucrat la o firma care m-a disponibilizat in noiembrie 2007 unde conform contractului colectiv de munca valabil pana in septembrie 2007 aveam ... (vezi toată discuția)
Ccmu aplicabil lucyll lucyll Am o nelamurire, daca intr-o societate privata a fost inregistrat in 10.02.2010 un CCMU aplicabil 3 ani cu posibilitatea denuntarii unilaterale cu 1 an, in ... (vezi toată discuția)
Concediata sau in concediu? dliana2000 dliana2000 Va scriu si eu in speranta unei lamuriri.Pareri am primit multe...pro si contra....sa va explic...sunt angajata din anul 2004 la o firma ca director de ... (vezi toată discuția)