Bună dimineața, am o mare problemă legată de recunoașterea copilului, de aceia cer părerea unei persoane avizate în acest domeniu.
Fosta mea iubită refuză să mă recunoască ca fiind tată copilului, ce trebuie sa fac în cazul de față, pentru al putea recunoaște?
Este instanța ultima soluție și implicit efectuarea testului ADN, sau mai există alte posibilități mai simple gen: declarație pe proprie răspundere la notar sau la starea civilă unde este înregistrat copilul?
Aștept părerile dumneavoastră!
Vă mulțumesc
Aveti nevoie de numele copilului, data nasterii si, preferabil, CNP-ul copilului.
Mergeti la notar si dati o declaratie prin care recunoasteti ca sunteti tatal copilului indicat.
Apoi cu declaratia mergeti la starea civila. Dumnealor sunt obligati sa o convoace pe dna cu certificatul de nastere pentru a-i elibera un certificat nou si valid.
Daca dna nu este de acord cu recunoasterea poate contesta recunoasterea. Prin "de acord" inteleg ca poate demonstra ca nu sunteti tatal copilului, nu ca nu vrea sa fiti trecut in acte ca tata al copilului.
Bună seara
Am fost la STAREA CIVILĂ, cu toate ca legea 287/2009, Art. 416, dă posibilitatea recunoașterii copilului în fața ofițerului de stare civilă, acesta ma refuzat întrucât este nevoie și de prezența mamei copilului. Dar mia recomandat să mă adresez unui notar și să revin cu o declarație pe proprie răspundere.
Problema este următoarea de unde pot face rost de datele copilului necesare declarației daca mama refuză să îmi dea certificatul de naștere?
Aștept sfaturile dumneavoastră. Vă mulțumesc anticipat
Puteti incerca, sa aflati de la spitalul unde s-a nascut copilul . Dar faceti acel demers la notar , declaratia prin care recunoasteti ca sunteti tatal copilului, pt. a va argumenta aflarea informatiilor despre copil.