avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Eliminare calorifer dintr-o singura camera, cu tot cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Eliminare calorifer dintr-o singura camera, cu tot cu repartitor

Buna ziua,
Va rog tare mult dati-mi un sfat cat si o parere referitor la situatia urmatoare: vreau sa renunt la caloriferul mic din bucatarie - este bucatarie tip vagon, cu un calorifer mic sub geam, acela fiind singurul perete afara. Calorifeul are repartitor pe el. De 5 ani de cand sunt proprietar am pornit o singura data acest calorifer si sincer nu-i vad rostul. Gatesc destul de des si se incalzeste oricum f tare incat e nevoie sa stau cu geamul deschis iarna pentru aerisire -si cu hota in functiune.
Au pornit deja apa in coloana pentru probe si desfiintarea caloriferului meu ar insemna golirea coloanei - imi asum ca va trebui sa platesc acea pierdere de apa, fara nici o problema.
Presedinta imi spune ca nu vrea sa faca asta, si ca trebuie sa astept pana la primavara cand se va opri caldura.
Ce pot face in acest caz?
Nu am facut inca o cerere catre presedinta, voi face asta cat mai curand. Sunt necesare si alte aprobari ? Radet, vecini?

MULTUMESC MULT
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Octombrie 2014
Alishor_ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: kres , utilizator 19:20, 23 Octombrie 2014
Alishor_ro a scris:


Si daca imi permiteti mai am o intrebare: pot solicita administratiei sa imi dea contul lor oentru plata intretinerii lunare? Imi este imposibil sa ajung la orele lor de functionare :(



De ani de zile platesc intretinerea prin internet banking; pur si simplu i-am rugat sa-mi dea IBAN-ul. Dar s-ar putea sa va ceara sa le platiti si comisionul de "tratare ordin de plata", in cazul in care banca lor percepe asa ceva.


Sunt Asociatii care nu vor sa dea contul bancar pentru a preintampina ca datornicii la intretinere, sa achite ce vor ei prin ordin de plata (debite principale in detrimentul penalitatilor). Daca totusi Asociatia este de acord, puteti plati prin banca.
Sunt Asociatii care nu vor sa dea contul bancar pentru a preintampina ca datornicii la intretinere, sa achite ce vor ei prin ordin de plata (debite principale in detrimentul penalitatilor)


Cine achita prin banca sau mandat postal poate sa scrie ce vrea, in momentul in care ajung banii DOAR cei din asociatie stiu ce sa scada, restantele si penalizarile se achita in ordinea vechimii lor, iar o suma de bani scade si din restanta si din penalizari (regula de trei simpla).
La mine in asociatie, o parte dintre proprietari platesc prin banca. O fac pentru ca le este mai comod asa si isi asuma comisionul de transfer sau ghiseu.
Ei au fost instiintati ca eu le operez in baza de date exact suma pe care o primesc eu in cont, iar de repartizat suma intre cote, fonduri si penalizari o fac conform regulilor stabilite in asociatie.
Nimeni nu-mi scrie ce si cum sa operez.

Asa ca depinde si de cum in asociatie se stabilesc clar regulile de incasare, fie ca se fac direct la casierie, fie ca se fac prin banca.
kres a scris:

Sunt Asociatii care nu vor sa dea contul bancar pentru a preintampina ca datornicii la intretinere, sa achite ce vor ei prin ordin de plata (debite principale in detrimentul penalitatilor). Daca totusi Asociatia este de acord, puteti plati prin banca.


Domnule, chiar si in comunism exista procedura de plata a unei datorii catre cineva care refuza sa o primeasca! Ce facem, inventam apa fiarta? Un om nu este mai liber decat doreste, deci daca nu stii ce sa faci, nu-ti cunosti drepturile, si te blochezi de primul troglodit din spatele unui ghiseu, ala esti. Si inca ceva, cand esti la ghiseu, nu te apleca sa-l vezi pe ipochimen, lasa-l pe el sa se aplece ca sa te vada!
Iar pe ordinul de plata poti scrie ce vrei tu, insa nu stiu daca are importanta: debitul e debit, tot trebuie sa-l achiti integral. Si pana atunci, penalitatile curg.

Alte discuții în legătură

Restante la intretinere calinraoul calinraoul Sunt in situatia de restantier la intretinere si s-au acumulat niste penalitati.Intre timp, punand mana pe niste sume de bani am incercat sa platesc din ... (vezi toată discuția)
Imputatia platii elga50 elga50 Emiterea unei facturi se poate numi imputatia unei plati in sensul art.1506 - 1509 din NCC? (vezi toată discuția)
Ordinea in care se sting datoriile angcris angcris As dori sa aflu care este legea care reglementeaza faptul ca stingerea datoriilor se face in ordine cronologica , incepand cu cele mai vechi. Unii proprietari ... (vezi toată discuția)