avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediul pt cresterea copilului -prelungit
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediul pt cresterea copilului -prelungit

Buna tuturor!
Am nascut in iulie 2008, deci copilul meu are momentan 10 luni jumatate! Am ramas din nou insarcinata,iar pana cand o sa nasc al doilea copil (ianuarie) primul copil nu o sa aiba 2 ani(1 an si 8 luni).Ce se intampla pot sa raman in continuare in concediu de cresterea (al celui de-al doilea copil) de pana la 2 ani ? Mai primesc alocatia +indemnizatia pentru cel de-al doilea copil fara sa mai fi mers la serviciu cel putin 1 an? Mai exact ce bani o sa primesc pt cel de-al doilea copil? Mentionez ca acum beneficiez de 85%... . Trebuie sa anunt din nou la serviciu si ITM - ul ca si prima data?
vA MULTUMESC ANTICIPAT!
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 23:30, 9 Iunie 2009
Clar!!! multumesc=D>
:help:Revin cu o intrebare legata de subiect!
Azi am sunat la ITM pt a intreba ce documentatie trebuie sa pregatesc acum ca sunt insarcinata cu al 2 copil. ... au spus ca la ei nimic, doar la serviciu sa declar ca sunt insarcinata.
Dumneavoastra a ti spus ca trebuie sa intocmesc ca si prima data documentatia.La primul copil am trimis la ITM, MEDICINA MUNCII SI SERVICIU.IN CONCLUZIE VA CER DIN NOU SFATUL, e corect ce mi-au spus de la ITM? Precizez ca in oug 96/2003 nu am gasit nimic ce ar putea avea legatura cu ce am intrebat eu.
Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2009
Ramona24, utilizator
1. Sper ca ati sunat la Agentia de prestatii Sociale, aceasta este institutia care se ocupa de indemnizatiile de crestere. Daca nu ati sunat, sunati acum. ITM nu are legatura cu acordarea indemnizatiei de somaj
2. In mod normal nu va trebuie o noua documentatie, ci doar dovada ca ati nascut cel de-al doilea copil in perioada cat sunteti in crestere pentru copilasul 1, avand in vedere ca se prelungeste aceasta perioada. Informati-va insa din timp.
Si cu siguranta va trebui sa anuntati angajatorul, care va asteapta sa va intoarceti atunci cand copilutul nr. 1 implineste 2 ani. Aici este vorba de o cerere de prelungire a suspendarii CIM pana copilul nr. 2 va implini si el, la randul lui 2 ani.
Edit: OUG 96/2003 se refera la protectia maternitatii la locul de munca, deci nu are legatura cu dvs. La dvs este aplicabila OUG 148/2005 si normele ei de aplicare.
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2009
pakos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru cresterea copilului ana monica ana monica buna ziua, Ma numesc Ana si am nevoie de ajutorul unui expert.Am nascut acum 10 luni si beneficiez de indemnizatia pentru cresterea copilului pana la doi ani ... (vezi toată discuția)
Insarcinata in concediu de crestere copil monica.daliu monica.daliu Am si eu o nedumerire si sper ca ma puteti ajuta. Am o fetita de un an si o luna si sunt din nou insarcinata intr-o luna si jumatate. Am o nedumerire in ceea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere copil pana la 2 ani maryd maryd Buna ziua, In prezent sunt in concediu de ingrijire copil pana la 2 ani, avand o fetita de 1 an si o luna. Sunt insarcinata in 2 luni, asa ca voi naste al ... (vezi toată discuția)